VAN- Kar kalınlığı ve pist uzunluğu ile Türkiye"nin önemli kayak merkezleri arasında aday gösterilen Van"ın Gevaş İlçesi"ndeki Abalı Kayak Merkezi"nde kar kalınlığı 70 santimetreyi geçti.
Artos Dağı eteklerinde Van Denizine nazır bölgede kurulan ve geçtiğimiz yıl Devlet Bakanı Faruk Özak tarafından hizmete açılan Abalı Kayak Merkezi, karın yağmasıyla birlikte kayakseverleri ağırlamaya hazırlanıyor. Bölgede etkili olan kar yağışı, Abalı Kayak tesislerinde de etkisini sürdürüyor.

Yetkililer kayak yapılacak pistteki kar kalınlığının 70 santimetreyi, yüksek kesimlerde ise 1 metreyi geçtiğini bildirdi. Kayak Merkezi"ndeki tesiste modernize edilen kafeteryada, sıcak-soğuk içeceklerle birlikte, kayak yapmak isteyen vatandaşların kiralayacağı her türlü kayak malzemelerinin de bulunduğu bildirildi. Uzmanlar, bölgede kar kalınlığının 70 santimetreyi bulması sebebiyle bundan sonra kar yağmaması halinde de sezon sonuna kadar kayak yapılabileceğini müjdesini verdiler.



































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.