• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

4 jeotermal kuyuya 4 proje

4 jeotermal kuyuya 4 proje
Seferihisar'da Enerji ve Tabii Bakanlığı'ndan devralan İzmir Jeotermal AŞ, bölgedeki üç kuyuya ilave olarak dört kuyu daha açmaya hazırlanıyor.

İZMİR -İzmir'in Seferihisar ilçesindeki jeotermal kuyularını Enerji ve Tabii Bakanlığı'ndan devralan İzmir Jeotermal AŞ, bölgedeki üç kuyuya ilave olarak dört kuyu daha açmaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni kuyulardaki rezerv durumuna göre bölgede elektrik santralı kurma ve termal tesislere su teminiyle sera ve konut ısıtma projelerini uygulayabileceklerini açıkladı.




Büyükşehir Belediyesi ile İl Özel İdaresi'nin yüzde 50'şer payla kurduğu İzmir Jeotarmal AŞ, İzmir ve çevresinde jeotermalin yaygınlaştırılması çalışmalarına devam ediyor. Seferihisar bölgesinde ilk etapta iki yeni kuyu açmak amacıyla yapılan ihale tamamlandı. Ayrıca yerleri şahıs arazisinde olduğu için kamulaştırma işlemleri devam eden iki kuyunun da delinmesine, kamulaştırmaların tamamlanmasının ardından devam edileceği bildirildi. Toplam dört kuyunun delme çalışmalarının temmuz başında tamamlanması hedefleniyor. Başkan Kocaoğlu, kuyuların her birinin açılması için yaklaşık 1.5 aya ihtiyaç olduğunu ifade etti.

 

Halen faal üç kuyudaki su sıcaklığının 153 dereceye kadar çıkabildiğini hatırlatan Kocaoğlu, "Kuyuların açılma sürecinin sonuna doğru, sözkonusu sahanın rezervuar ölçümlerini de net olarak yapma imkanımız olacak. Böylece sahadan elde edilecek enerjiyle ne kadar tesis beslenebilir, ne kadar elektrik üretilebilir gibi soruların da cevaplarını almış olacağız." dedi. Kocaoğlu, dört yeni kuyu sayesinde 6-8 megawatlık elektrik santralı, 400-600 dönüm sera ısıtma, 4 bin konut eşdeğeri ısıtma ve 40-60 adet termal tesise su temin edilebileceğini kaydeti. Sahada açılacak yeni kuyuların kontrolu ve denemelerinin MTA tarafından ücret karşılığı yapılacağı, rezervuar çalışmasının tamamlanmasının ardından fizibilite ve proje ihalesinin tamamlanacağı bildirildi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.