• BIST 9524.59
  • Altın 2506.507
  • Dolar 32.5875
  • Euro 34.5111
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 15 °C

2020 yılında 302 kadın erkek şiddetiyle hayatını kaybetti

2020 yılında 302 kadın erkek şiddetiyle hayatını kaybetti
EDEP Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu: Kadın cinayetlerinin bir ülkenin hukuk, bağımsız yargı, demokratik gelişmişliği  kişi hak ve hürriyetlerinin ve basın özgürlüğü nokta ile doğru orantılıdır. ''dedi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ANTALYA
- Antalya Evrensel Değerler (EDEP) Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, 2020 pademi döneminde 2020 yılında 302 kadının erkek şiddetine bağlı hayatını kaybettiğini söyledi.
EDEP Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada,
Türkiye'nin şiddete bağlı kesici, delici, delici ve ateşli silahlarla kadın öldürmede dünya birincisi olduğunu bildirdi.

edep-baskani-avukat-mucahit-gundogdu-002.jpgDünyada kadın cinayetlerinde en az olan ülkenin İskandinavya ülkesi Finlandiya olduğunu belirten Avukat Mücahit Gündoğdu, '' 2020 yılında Finlandiya'da  hiç erkek egemenliğine bağlı kadın cinayeti olmamış. Finlandiya'nın Başbakanı Sanna Marin 36 yaşında dünyanın en genç başbakanı. Finlandiya hem de 4 kadın parti lideri kadının ortak koalisyonunu yönetilen bir ülke. Ülke yönetimine kadın eli değince böyle bir tablo çıkıyor. Kadın cinayetlerinin bir ülkenin hukuk, bağımsız yargı, demokratik gelişmişliği  kişi hak ve hürriyetlerinin ve basın özgürlüğü nokta ile doğru orantılıdır. ''dedi. 2020 yılında öldürülen 302 kadının 98’si evli olduğu erkek, 56’ü birlikte olduğu erkek, 38’i tanıdık birisi, 21’i eskiden evli olduğu erkek, 18’i oğlu, 17’si babası, 16’sı akraba, 8’i eskiden birlikte olduğu erkek, 5’i kardeşi, 3’ü tanımadığı birisi tarafından öldürüldü. 23 kadının ölümüne sebep olan kişilerin yakınlık durumu tespit edilemediğinin altını çizen Gündoğdu, şu bilgileri verdi:''Kadın maalesef ülkemizde şiddete uğrama da en kolay halka oldu. Kadın cinayetlerini caydırıcılık ta yasalarımız yetersizdir. Hekimlikte hastalığı önlemede ''koruyucu hekimlik'' ne kadar önemli ise ailenin korunmasının yolunun da kadının aile, toplum ve sosyal hayatın içinde pozitif ayrımcılık olması gerekir. Bir toplumun , bir devletin ve bir milletin bekası kadının güçlü olması ile olur. Bizde ise kadının toplum içinde korunması dünyada 180 ülke arasında en zayıf halka içinde olan 164'ncü ülke. Bizde şöyle bir saçmalık var. Bir anne ve baba kızını gelinlik çağına kadar gözü gibi bakarken korurken; bu evden beyaz gelinlikle çıktın ''kefenle'' gelirsin diye tenbihte bulunan  bir aile bakış açısına sahibiz. Bundan 16 yıl önce Antalya'da gerdek gecesinde yaşanan cinsel bilinçsizliğe bağlı '' bekaret ve iktidarsızlıkla  ilgili '' damat ve gelin kendini asarak canlarına kıymıştır.Maalesef ülkemizde kadın cinayetlerinin sosyal medyada arar hale geldiği bir dönemde yaşıyoruz. Bazı kadın eğlendirme programları televizyonda 80 milyonun önünde yatak odalarında yaşadıkları ''mahremiyetini'' anlatması utanç tablosunun ortada gezdiği bir tablo var.Utanç verici bir durum. '' 

Bu haber toplam 2098 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.