• BIST 9693.46
  • Altın 2504.678
  • Dolar 32.5828
  • Euro 34.7996
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 21 °C

2019 kruvaziyer turizmi: Bilinmeyene yolculuk trendi

2019 kruvaziyer turizmi: Bilinmeyene yolculuk trendi
Kruvaziyer turlarının 2019 yılında en büyük çekim gücünün bilinmeyeni keşfetmek amacıyla çıkılan gizemli yolculuklar olduğu anlaşıldı.

ÖZKAN ALTINTAŞ - TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL- Kruvaziyer turizmi konusuda araştırmalar yapan CruiseCompete, binlerce gezgin ile iletişim kurarak kruvaziyer turizminin 2019 yılı trendlerini belirledi. CruiseCompete'in araştırmasında trendlerin hem bilgi dolu hem de güncel olması ve gezginler için unutulmaz bir seyahat oluşturması hedeflendi. Kruvaziyer turlarının 2019 yılında en büyük çekim gücünün bilinmeyeni keşfetmek amacıyla çıkılan gizemli yolculuklar olduğu anlaşıldı.

kruvaziyer-turizmi.jpgCruiseCompete’in 2019 için kruvaziyer turizminin çekim gücü olabilecek belirlediği üç eğilim şöyle:

kruvaziyer-turizmi-001.jpg1. KARANLIKTA BÜYÜLEYİCİ GÖKYÜZÜNÜ İZLEMENİN KEYFİ - Büyüleyici bir karanlık gökyüzünü seyrettiğiniz bir yolculuğa katılmak için astronom olmak zorunda değilsiniz. Bilim ve Teknoloji Enstitüsü'nün ‘Işık Kirliliği’ araştırmasına göre dünyadaki toprak kütlesinin % 80'i ışık kirliliğinden rahatsız bulunuyor. Avrupa ve ABD'deki insanların% 99'u yapay ışıklandırma ile gece gökyüzü gözlediğini gösteriyor.

kruvaziyer-turizmi-004.jpgDurum böyle olunca, en son ne zaman gece gökyüzüne gerçekten iyi baktınız ve ne görebildiniz? Şanslıysanız muhtemelen Büyük Ayı'yı belirleyebilirdiniz. Ancak gerçek takım yıldızını seyretmek için fırsatlar çok azdır. Neyse ki, karanlıkta gökyüzünü izleyebileceğiniz alanlar artıyor. Böylece yıldızların büyüleyici manzaralarını daha iyi seyrerebiliyorsunuz.

kruvaziyer-turizmi-003.jpgÖzellikle açık deniz düşük ışık kirliliğine sahiptir. Kruvaziyerlerin seyir yolları özellikle gökyüzünü seyrebileceğiniz güzergahlarda yol alır. Bu imkan yıldızları seyretmek için tatilin en romantic ve önemli bölümünü oluşturur.
Örneğin, Princess Cruises’ın güzergahı böyle bir seçimle hazırlanır. Bir astrofizikçi tarafından yönetilen göz kamaştırıcı geceler sunar. Belki de kuzey ışıklarını izleyebilir veya yıldızlara bakarak seyir yapmak istersiniz. Kuzey ışıkları seyir rezervasyonu yaparak, parıldayan renkleri gece gökyüzünde görüntülemeyi seyahatinizle birleştirebilirsiniz.
Cunard Cruises ise 2019 Kasım ayında 12 gece gidiş dönüş konaklamalı bir turla Southampton'dan Norveç kıyılarında Kuzey Işıkları'nı izleme fırsatı sunuyor.

kruvaziyer-turizmi.gif2. DNA’YI ARAŞTIRMAK VE GEÇMİŞİNİZE YOLCULUK – Kruvaziyer ile seyahat boyunca ailenizle birlikte yeniden kaynaşma imkanı ve yeni bağlantılar sağlayacak unutulmaz bir yolculuk sunabilirsiniz.

ABC News’in araştırmasına göre, şecere ile ilgilenmek bahçe ile uğraşmaktan sonra Amerika’nın en popüler ikinci hobisidir. Soy ağaçları düzenlemek ve DNA testi çalışmalarının evrensel bir çekiciliği vardır. Çünkü çoğumuz doğup büyüdüğümüz yerlerin ötesine uzanan bir geçmişe sahibiz.

kruvaziyer-turizmi-005.jpgAile geçmişimizi yüksek bir doğruluk derecesi ile belgelendirmemize izin veren bilgi çağında yaşıyoruz, ancak bize gerçekten nereden geldiğimizi söylüyor mu? Tarihle olan gerçek bir bağlantı ancak kâğıttaki isimlerin gerçek olduğu, insanların ve yabancı konumların aile tarihinin hazineleriyle dolu atalara ait vatanlar haline geldiği seyahatle yaşanabilir.

kruvaziyer-turizmi-007.jpg2019, insanların seyahatlerinde aile tarihlerinde öne çıkan şehirleri ve ülkeleri ziyaret etme isteklerini yansıtan bir dalgalanma görecektir.

kruvaziyer-turizmi-006.jpgÖrneğin Ancestry.com, Ağustos 2019’da Dublin, Cork, Kerry ve Galway’i ziyaret eden 11 günlük bir İrlanda Ancestry Turu sunuyor. The Irish Ancestral Research Association ile birlikte tasarlanan bu özel tur, arşivlerde, kütüphanelerde araştırma süresine izin veriyor. Toplam 25 gece sürecek turda İngiliz Adaları Büyük Macerası ile Dublin, İrlanda'dan Ft. Lauderdale, Florida yer alıyor.

Geçmişinizle ilgili bir bölgeyi daha derinlemesine incelemenizi sağlayan, gezi ile geçmiyinizi keşfediyorsunuz.
Expand PONANT’ın 27 Eylül 2019'da General MacArthur'un yer aldığı 2.Dünya Savaşı'nın geçtiği ülke ve şehir turlarıyla insanlara tarihi geçmiş yaşatılıyor.

kruvaziyer-turizmi-008.jpg3. GIZEM, MACERA VE KEŞFETMEK HEYECANI – Gizemli bir yolculuk yapmaya hazırmısınız? Nereye gittiğinizi, ne göreceğinizi, nerede kalacağınızı ve ne yiyeceğinizi bilemeyeceğiniz sürpriz bir yer? Bu yılın başlarında, Intrepid’in i bu tür ilk gezi olan, Uncharted Expedition’u düzenliyor. Bu özel tur duyurulduğu zaman Kazakistan’dan Moğolistan’a kadar 3.500 kilometre yolculuk etmeyi seçen 10 gezginle bir gecede tükendi. Henüz Google tarafından haritalanmayan ve yolculuk sırasında yalnızca aralıklı elektrik ve WIFI olan, birkaç soğuk duş ve dogal mares sütü olan yollarda gizemli yolculuğunuzu hayal edin!

Ayrıca 2019 için deneyimli gezginler için “gizemli yolculuk” sunmak onlar adına bir iyilik olarak tanımlanıyor. Böyle bir gezi
Saga Cruises, ve Fred Olsen bu yıl 3 seyir planladı. Bu yolculukları için 2019’da talep durmayacak. İnsanların macera tutkusu ve bilinmeyene karşı duydukları istek ile körüklenen bu turarda büyük bir artış olması bekleniyor.

kruvaziyer-turizmi-009.jpgSIRLARIN DERİNLİĞİ ÇEKİYOR
2019 yılında dünyanın doğal ortamlarına ve yaşamın sırlarına doğru seyahat etme tutkusu kruvaziyer turizminin önemli unsurlarından biri haline geliyor. Doğada derin bir ruhsal derinlik ve farklı bir gizem var. İnsanlar bunları keşfetmeyi seviyorlar. Kutsal yerlere, doğanın sırlarına, yönelik, küresel şifa merkezlerine, manevi ilham alanlarına erişim sağlayan yüzlerce kruvaziyer seyir programı var. Bu kutsal alanların önemi, kelimelerle veya resimlerle ifade edilemez. Yaşattıkları farklı duyguları anlamak için gezginler onları şahsen deneyimlemek zorundadırlar. İşte bu amaçla kruvaziyer turlarının 2019 yılında en büyük çekim gücü gizeme yolculuklar oluyor.

KUTSAL YERLER

ASIA/FAR EAST

Bejing, China, Hanging Monastery

Beppu, Japan, Beppu Onsen

Dehli, India, Taj Mahal

Dehli, India, Rishikesh

Hiroshima, Japan, Peace Memorial Park

Kochi, Kanyakumari, India, 3 oceans unite, Ghandi Memorial

Mumbai, India, Ajanta and Ellora caves

Qingdao, Tai Shan, China, Tai Shan Dai Mai Complex

Shanghai, South Korea, Lotus Lantern Festival

Shimizu, Japan, Mt Fuji

Taipai, China/Taiwan, Wenwu Temple

Yangon, Myanman, Bagan

CARIBBEAN

Bridgetown, Trinidad and Tobago, Diwali

EUROPE

Bordeax, France, Lourdes

Bucharest, Romania, Hurezi Monastary

Cologne, Germany, Aachen Cathedral

Cologne, Germany, Shrine of the Three Kings

Dublin, Ireland, Newgrange

Holyhead, Holywell, Wales, St Winefride's Well

Lisbon, Portugal, Our Lady of Fatima

Madrid, Spain, Mezquita

Beaches of Normandy, France, Normandy American Cemetary and Memorial

Paris, France, Chartres Cathedral

Paris, France, Mont-St.-Michael

MEDITERRANEAN

Cairo, Sinai peninsula, Mt Sinai/St. Catherine's Monastery

Haifa, Nazareth / Galilee (Haifa), Israel, Sea of Galilee (Lake Tiberias)

Istanbul, Turkey, Blue Mosque

Jerusalem, Bethlehem, Cave of the Nativity

Jerusalem, Israel, Western Wall

Jerusalem, Israel, Holy Sepulchre Church

Jerusalem, Israel, Yad Veshem

Tripoli, Lebanon, Cedars of God Lebanon

Livorno, Italy, Chapel of the Stigmata

Luxor, Egypt, Valley of the Kings

Rhodes, Greece, The Cave of the Apocolypse

Rome, Italy, Abbazia Di San Galgano

Rome, Italy, St. Peter's Basilica

MIDDLE EAST

Aqaba, Jordan, Petra

NORTH AMERICA

Baltimore, Virginia, Arlington National Cemetary

Huatulpo, Mexico, Day of the Dead

New York, New York, Ground Zero

Baltimore, Washington DC, Vietnam Vetrans Memorial

SOUTH AMERICA

Copacabana, South America, Islands of the Sun and Moon

Easter Island, South Pacific, Easter Island

Lima, Peru, Mcchu Picchu/ Sacred Valley of the Inca

Bu haber toplam 3546 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.