• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 19 °C

100 milyon dolarlık oldu, 5 otele ulaştı

100 milyon dolarlık oldu, 5 otele ulaştı
Asya Tur'un sahibi Haldun Bezci, otel işletmeciliğinde halen 5 olan ‘Tropicano’ adlı tesis sayısını 3 yılda 10'a çıkarmak istediklerini belirtti.

İSTANBUL- TEK otobüsle, 43 yıl önce İzmit-İstanbul arasında yolcu taşıyarak doğan Asya Tur, oteller zinciri kuruyor. Cirosu 100 milyon dolara ulaşan Asya Tur'un sahibi Haldun Bezci, otel işletmeciliğinde halen 5 olan ‘Tropicano’ adlı tesis sayısını 3 yılda 10'a çıkarmak istediklerini belirtti.
Kırk üç yıl önce İzmit-İstanbul arasında tek otobüsle günlük turlarla yola çıkan Asya Tur, tur operatörlüğü ve taşımacılıktan sonra şimdi de kendi otel zincirini de kuruyor. Asya Tur, Ali Üstay'ın Durusu Gölü'nün kenarında kurduğu Durusu Park Resort Otel'i geçtiğimiz günlerde bünyesine kattı.Asya Tur'un sahibi ve Genel Müdürü Haldun Bezci, 2003'ü 100 milyon dolarlık ciroyla tamamlayan şirketin iki yıl önce girdiği otel işletmeciliğinde halen 5 olan 'Tropicano' adını taşıyan tesis sayısını önümüzdeki 3 yılda 10'a çıkarmak istediklerini belirtti.
haldun-bezci.jpgHaldun Bezci, Durusu'ya yaklaşık 8 milyon dolar yatırım yaparak tesisleri her türlü aktivitenin yer alacağı eğlence, dinlence, spor kompleksi haline dönüştüreceklerini söyledi. Bezci, Karadeniz ile İstanbul'a 45 dakika uzaktaki Durusu Gölü arasındaki 5 bin dönüm arazi üzerindeki 120 dönüm üzerine kurulu olan Durusu Park Resort'un 70 olan oda sayısı da yeni yatırımlarla 200 odaya çıkaracaklarını bildirdi.
Otel işletmeciliğine 2001 yılında girdiklerini söyleyen Haldun Bezci, ‘‘Kriz döneminde Didim'de bir otel cazip fiyatlarla bize teklif edildi. Bu sektöre zaten girmek istiyorduk ve teklifi değerlendirdik’’ dedi. Otelcilikte 4 bin yatağa ulaştıklarını belirten Bezci, bu rakamı 5 yıl içinde 8-9 bine çıkarmak istediklerini vurguladı.Bezci, otelcilik ve seyahat acentasını birbirine entegre edilmesi halinde turizmin daha kárlı hale geldiğine işaret etti.
Bezci, ‘‘Müşteri memnuniyetini kendi otelinizde daha kolay sağlayabiliyorsunuz. Başkalarının yönetimindeki otellerde birçok sorunla ve şikayetle karşılaşabiliyorsunuz. Kendi otelinizde sorunlara daha kolay müdahale edebiliyorsunuz’’ diye konuştu. ‘‘Bizim işimiz hayal satmak’’ diyen Bezci, şöyle devam etti:‘‘İnsanların tatili kötü geçti mi telafisi hiçbir şekilde mümkün değil. Belki de yıllarca tatile çıkamayan insanlar vaktini ve parasını biraraşya getirip bize geliyor. Kötü bir tatilde asla geri dönüş şansı yok. Raftaki mal gibi değiştiremiyorsunuz, zamanı geri almak mümkün değil.Tatil ciddi bir iştir, şakası yoktur. Her dakikasını en iyi şekilde değerlendirmek gerekir.’’Patagonya'ya bile Türk götürüyorAsya Tur'un dünyanın çeşitli yerlerinde 400'ün üzerinde tesisle çalıştıklarını söyleyen Haldun Bezci, şöyle konuştu: ‘‘Hangi ülkeye gitmek isterseniz, hangi ülkede araç kiralamak isterseniz bağlantılarımızla bu imkanı veriyoruz. Küba'dan Sibirya'ya dünyann hemen her yerine Patagonya dahil Türkler'i götürüyoruz. Türkiye'ye de yılda ortalama 10 bin turist getiriyoruz.’’Bezci, binin üzerinde çalışanı ve kendine ait 85 otobüsü bulunan Asya Tur'un yılda 300 bin kişiyi yurt içinde, yaklaşık 40 bin kişiyi de yurt dışında turla gezdirdiğini söyledi. Bezci, turizm amaçlı turların yanısıra Hac ve Umre, kültür, eğitim ve lisan öğrenme amaçlı organizasyonları da gerçekleştirdiğini kaydetti. Durusu'da her spor yapılabiliyorDURUSU Gölü'nün kenarında kurulan Durusu Park'ta yürüyüş yapılabiliyor, bisikletle gezilebiliyor. Gölde balık avlanabiliyor. Tenis ve bilardonun yanısıra yelken, kürek, kano gibi su sporları yapılabiliyor. Durusu Park Resort Otel'de, restaurant, kafeterya, bar, sauna, yüzme havuzu, sağlık merkezi yer alıyor. Kır kahvesi, açıkhava tiyatrosu, aynalı kavakları, tarihi çeşmesi, Durusu Kulesi, Masal Evi, Şarap Evi, Natür Restaurant da otele ayrı bir hava veriyor.�

Bu haber toplam 1698 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.