• BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

Yatırımcı İlişkileri Derneği Başkanı Aslı Selçuk oldu

Yatırımcı İlişkileri Derneği Başkanı Aslı Selçuk oldu
Yatırımcı İlişkileri Derneği’nin (TÜYİD) yeni dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Ford Otosan Yatırımcı İlişkileri Müdürü Aslı Selçuk getirildi.

ISTANBUL - Türkiye'de yatırımcı ilişkileri uygulamalarında dünya standartlarına ulaşmak amacıyla kurulan Yatırımcı İlişkileri Derneği’nin (TÜYİD) yeni dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Ford Otosan Yatırımcı İlişkileri Müdürü Aslı Selçuk getirildi. Derneğin geçen dönem Yönetim Kurulu Üyesi olan Aslı Selçuk, Nursel İlgen’den devraldığı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütecek.

TÜYİD YENI YÖNETIM KADROSUNU ŞÖYLE OLUŞTU

18 Şubat 2019'da gerçekleşen Olağan Genel Kurulu sonucu derneğin yeni dönem yönetim kurulu seçildi. Genel Kurul'un ardından yapılan toplantı ile yönetim kurulunun görev paylaşımı da yapıldı. Aslı Selçuk’un Başkanlık görevini üstleneceği, TÜYİD Yönetim Kurulu'nda Garanti Bankası Yatırımcı İlişkileri Bölüm Başkanı Handan Saygın ve Şişecam Yatırımcı İlişkileri Direktörü Başak Öge Başkan Yardımcıları olarak görev alırken; Cenk Göksan Sayman, Eryürekli Avukatlık Ortaklığı Kurucusu Av. Murat Eryürekli, Bersay İletişim Danışmanlığı Onursal Başkanı Ali Saydam, The Bank of NY Mellon Ülke Müdürü ve İstanbul Ofisi Temsilcisi Cihat Takunyacı, Akbank Yatırımcı İlişkileri ve Sürdürülebilirlik Bölüm Başkanı Ebru Güvenir, Goodyear Lastikleri Yatırımcı İlişkileri Müdürü Eser Taşcı, Anadolu Grubu İcra Başkanı Hurşit Zorlu, Türk Telekom Yatırımcı İlişkileri Direktörü Gözde Çullas, Turkcell Hazine ve Sermaye Piyasaları Yönetimi Direktörü Korhan Bilek, Koç Holding Yatırımcı İlişkileri Koordinatörü Nursel İlgen, Bank of America Merrill Lynch’in Gelişmekte Olan Piyasalar (EEMEA) Hisse Satışı Direktörü ve Türkiye Hisse Piyasasi Bölüm Başkanı Seda Karşit Tiryaki ve Eczacıbaşı Holding Sermaye Piyasası Direktörü Şule Korkmaz da üye olarak yer alacaklar.

tuyid-baskani-asli-selcuk-.jpg

ASLI SELÇUK: ÜLKEMIZE DÜŞEN PAYI ARTIRMALIYIZ
Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Aslı Selçuk, "Yatırımcı İlişkileri profesyonelleri olarak Borsa İstanbul’a yatırım yapan mevcut ve potansiyel yabancı kurumsal yatırımcıların ilk ve daimî iletişim noktayız. Ülkemizin ve şirketlerimizin tüm dünya nezdinde temsilcisi ve aynasıyız. İyi günde kötü günde ülkemizi ve şirketlerimizi küresel yatırım camiasına anlatan bir meslek grubuyuz TÜYİD olarak, ülkemize ve şirketlerimize duyduğumuz sorumlulukla, temsil kabiliyetimizi dünya standartlarına çıkarmak üzere tüm paydaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde de uluslararası portföy yatırımlarından ülkemize düşen payı artırma yönünde faaliyetlerimizi aralıksız sürdüreceğiz. Yeni Yönetim Kurulumuz adına hepinize desteğiniz için teşekkür ediyorum." dedi.

ASLI SELÇUK HAKKINDA

2012 yılından bu yana Ford Otosan Yatırımcı İlişkileri Müdürü olarak görev yapan Selçuk, 2006-2012 yılları arasında Koç Holding’de Yatırımcı İlişkileri Müdürü olarak çalışmıştır. Yatırımcı İlişkileri kariyeri öncesinde, Citibank’ın Türkiye ve Avrupa ofislerinde hisse senedi takas ve saklama operasyonlarında farklı pozisyonlarda bulunmuştur (1994-2005). Aslı Selçuk, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur ve Koç Üniversitesi’nden Executive MBA derecesine sahiptir. Aynı zamanda Ford Otosan’ın Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) nezdindeki temsilcileri arasındadır. Kuruluşundan bu yana TÜYİD üyesi olan Selçuk, 2017’den bu yana da Yönetim Kurulu’nda görev yapmaktadır.

TÜYİD HAKKINDA

TÜYİD, Türkiye'de yatırımcı ilişkileri ile ilişkili farklı hedef kitleleri kurumsal ve bireysel platformda bir araya getirerek bir referans merkezi olmak, mesleki bilgi üretmek ve yatırımcı ilişkileri uygulamalarında dünya standartlarına ulaşmak amacıyla kurulmuştur. Misyonumuz, piyasalarımızın ve şirketlerimizin yatırımcılara en iyi şekilde tanıtılmasına ve şirketlerimizin sermaye piyasası araçlarının adil piyasa değerlerine ulaşmalarına katkıda bulunmak ve Türkiye sermaye piyasalarının derinlik kazanmasını desteklemektir. TÜYİD 2009 yılında kurulmuş olup Türkiye sermaye piyasalarına ve ülke ekonomisine önemli katkısı olan 70 şirket kurumsal üyeleri arasında yer alıyor.

TÜYİD’IN KURUMSAL ÜYELERI ŞÖYLE:

AG Anadolu Grubu Holding A.Ş., Ak Enerji Elektrik Üretim A.Ş., Akbank T.A.Ş., Akçansa Çimento San. Ve Tic. A.Ş., Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Akfen Holding A.Ş., Aksa Enerji Üretim A.Ş., Albaraka Tük Katılım Bankası A.Ş., Anadolu Efes Biracılık ve Malt. San. A.Ş., Arçelik A.Ş., Aygaz A.Ş., Bersay İletişim Danışmanlık A.Ş., BNY Mellon, Borsa İstanbul A.Ş., Borusan Holding A.Ş., Brisa Bridgestone Sabancı Lastik San. Ve Tic. A.Ş., Bursa Çimento Fabrikaları A.Ş., Coca Cola İçecek A.Ş., Çimsa Çimento San. Ve Tic. A.Ş., Çuhadaroğlu Metal Sanayi Ve Pazarlama A.Ş., Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş., Doğtaş Kelebek Mobilya Sanayi Ve Ticaret A.Ş., Doğuş Otomotiv Servis Ve Tic. A.Ş., Eis Eczacıbaşı İlaç, Sınai Ve Finansal Yatırımlar Sanayi ve Ticaret A.Ş., Enerjisa Enerji A.Ş., Enka İnşaat Ve Sanayi A.Ş., Ereğli Demir Ve Çelik Fabrikaları A.Ş., Finar Kurumsal İletişim Çözümleri Ltd. Şti., Ford Otosan A.Ş., Global Tower (Kule Hiz. ve İşlt. A.Ş.), Global Yatırım Holding A.Ş., Gübre Fabrikaları T.A.Ş., Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş., Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Hürriyet Gazetecilik Ve Matbaacılık A.Ş., Kardemir Karabük Demir Çelik San. Ve Tic. A.Ş., Katmerciler Araç Üstü Ekipman San. Ve Tic. A.Ş., Koç Holding A.Ş., Kordsa Teknik Tekstil A.Ş., Logo Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş., Mavi Giyim Sanayi Ve Ticaret A.Ş., Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş., Migros Ticaret A.Ş., MLP Sağlık Hizmetleri A.Ş., Netaş Telekomünikasyon A.Ş., Odaş Elektrik Üretim San. Tic. A.Ş., Otokar Otomotiv ve Savunma San. A.Ş., Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Paksoy Ortak Avukat Bürosu, Park Elektrik Üretim Mad. San. Ve Tic. A.Ş., Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş., Petkim Petro Kimya Holding A.Ş., Pınar Süt Mam. San. A.Ş., Tav Havalimanları Holding A.Ş., Tayburn Uluslararası Danışmanlık Ve İletişim Hiz. A.Ş., Teknosa İç Ve Dış Tic. A.Ş., Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş., Turcas Petrol A.Ş., Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş., Tüpraş A.Ş., Türk Havayolları A.O., Türk Telekomünikasyon A.Ş., Türk Traktör Ve Ziraat Makineleri A.Ş., Türkiye Garanti Bankası A.Ş., Türkiye Şişe Ve Cam Fabrikaları A.Ş., Vestel Elektronik San. Ve Tic. A.Ş., Yapı Ve Kredi Bankası A.Ş., Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Yıldız Holding A.Ş.

Bu haber toplam 7290 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.