• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Türsab Kongresi’nde tartışmalar yaşandı

Türsab Kongresi’nde tartışmalar yaşandı
Türsab Kongresi’nde Firuz Bağlıkaya taraftarlarının her çıkan konuşmacıya laf atmasıyla kongrede gergin saatler yaşandı

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde hazirunda 4800 üyenin başvurduğu Türsab 23. Genel Kurulu yaklaşık 1400 üyenin katılımıyla tartışmalarla başladı.

tursab-kongresi-basaran-ulusoy-001.jpgTürsab Başkanı Başaran Ulusoy ile Türsab Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya ve salonda bulunan arkadaşlarının karşılıklı atışmalarıyla devam eden kongrede acentelerin menfaati, mesleki konular adına hiçbir söylem olmazken cemaatler ve ihaleler konuşuldu. Toplantı boyunca Firuz Bağlıkaya taraftarlarının her çıkan konuşmacıya laf atmasıyla kongrede gergin saatler yaşandı.

tursab-kongresi-basaran-ulusoy.jpgULUSOY’UN İNEK RESMİNE TEPKİSİ
Başaran Ulusoy altına kendi adı konularak facebook’ta yayınlanan çiz bir inek resmini göstererek “Bunu çizenler kemal Sunal’ın filmlerindeki İnek Şaban karakterini bile izlememişler. Türsab gibi saygın bir kuruluşan başkanına inek resmiyle hakaret edenlerin Türsab’ı yönetemezler”dedi. Özellikle Firuz Bağlıkaya’nın ekibi tarafından yapılan sataşmaları üzerine Divan Başkanı Talha Çamaş zor saatler geçirdi.

tursab-kongre-009.jpg
tursab-kongre-008.jpg

5 ADAY YARIŞIYOR
Türsab 23.Genel Kurulu’nda Emin Çakmak, Hasan Erdem, Çetin Gürcün, Hüseyin Kırk, Firuz Bağlıkaya Türsab Başkan Adaylığı için yarışıyorlar. Kongrenin ertelenmesi üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından oluşturulan Hakem Heyeti Talha Çamaş, Nedim Öztürk, Mustafa Kutluoğlu’na yazman olara Hami Fidanoğlu, Aylin Özsavaş katıldı.

tursab-kongre-004.jpgtursab-kongre-007.jpgİBRA GİZLİ OYLA YAPILACAK
Divan oluştuktan sonra önergeler sunuldu. Adayların 10 dakika süreyle kendilerini anlatmaları ve ibranın gizli oyla yapılması teklif edildi. Yapılan oylama ile her iki teklifte kabul edildi.
Faaliyet raporunun okunmaması, yönetim raporunun özel olarak okunması kararlaştırıldı.

BAŞARAN ULUSOY: HODRİ MEYDAN
Daha sonra söz alan Başaran Ulusoy “18 yıldır buradayım. Veremeyeceğim hesap yoktur. Bütün maddelerin tek tek hesabını vereceğim. Hiç çekinmiyorum. Hodri meydan” dedi.
Başaran Ulusoy konuşmasının sürdürmek isterken süreyi aştığı için mikrofonu kapandı.
Oylamalar sonrası yeniden söz verilen
Başaran Ulusoy, hizmetten gurur duyduğunu ve yine duyacağını belirterek “Burası stadyum değil ölçülü olmamız lazım. Ölçülü olmamız lazım. Maalesef Türsab sokağa düşürüldü. Malta’da şirket kurup acentelere rakip olan birinin aday olması yanlıştır. Sürekli yalan konuşuyorlar. Türsab’ı 2.5 acenteye cemaatlere teslim etmeyelim” dedi.
(Başaran Ulusoy’un bu sözleri üzerine ‘hangi cemaat?’ diye bağırıldı)
Sataşmalar sürünce Divan Başkanı Talha Çamaş yeniden uyararak “Salonda tansiyonu yükseltenleri tespit ederek görevlilerle dışarı çıkarabiliriz” dedi.

tursab-kongre-010.jpgBAŞARAN ULUSOY: KİTABIMDA YAZACAĞIM
Başaran Ulusoy, yapılan sataşmalar üzerine “Türsab’ı kimlere teslim edeceğinizi gördünüz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Yapılanlar Türsab’a yakışmıyor. Ben gidiyorum. Benim içim dışımdan dört gömlek daha büyüktür. Burası vaat yeri değil, icraat yeridir. İbra olmak olmamak umurumda değil. Ben sizin gönlünüzde olmaya devam edeceğim. Biz büyüklerimizden saygı, sevgi adabı öğrendik. Bütün yaşadıklarımı kitabımda yazacağım. En artık ‘Bitsin bu kavga’ diyorum.”

tursab-kongre-011.jpgBAĞLIKAYA: BENİM ALNIM AÇIK
Daha sonra söz alan Firuz Bağlıkaya, Başaran Ulusoy’un iddiaları karşısında belgeler göstererek “Söyledikleri herşey yalan. Benim alnım açık” dedi.

tursab-kongre-001.jpgtursab-kongre-002.jpgtursab-kongre-003.jpgBAŞARAN HELALLİK TARTIŞILDI
Başaran Ulusoy ve Firuz Bağlıkaya’dan sonra söz alan İhsan Mahmutoğlu ve Erkunt Öner salondaki sataşmaları eleştirerek veda eden bir başkana “helallik” verilmesi gerektiğini söyledi. İhsan Mahmutoğlu konuşmasını uzatınca tepkiler aldı ve kürsüden zorla indirildi. Söz alan Deniz Tüfekçi, toplantıda mesleki konuların konuşulmadığını eleştirdi. Semih Selimoğlu,efsane başkanlar unutulmaz” diyerek Başaran Ulusoy’un silinemeyeceğini söyledi.

Bu haber toplam 3385 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.