• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

Kültür hazinesi Baltık şehirleri

Kültür hazinesi Baltık şehirleri
turkiyeturizm.com - ”Dünyanın En Yaşanılası Şehri” seçilen İsveç’in başkenti Stockholm 14 adadan, köprü ve kanallardan oluşuyor

İSTANBUL- Masalsı evler, sokak çalgıcıları, ihtişamlı yapılar… MSC Musica gemisi ile Baltık Başkentleri turuna katılanlar, dev bir kültür birikimi ve mozaiğini keşfediyor…İşte Jolly Tur’un Baltık başkentlerine yolculuğu…

baltik-1.jpg

5 yıldızlı otel konforundaki MSC Musica gemisi ile keşfedilecek ilk destinasyon, ’’ Dünyanın En Yaşanılası Şehri’’ seçilen İsveç’in başkenti Stockholm…Şehir 14 adadan ve bu adaları birbirine bağlayan köprü ve kanallardan oluşuyor. Nüfusu 1.5 milyon olan bu şehirde herşey dünya standartlarınının üzerinde, kusursuz. Havası tertemiz, trafik akışı ve binaların konumu çok düzenli, insanlar birbirine saygılı, son derece şık…Şehrin ana meydanı Gamla Stan Orta Çağ’dan kalma bir yerleşim bölgesi. Buradaki daracık ara sokaklar küçük bulvarlara açılıyor. Yol boyunca ise antikacılardan hediyelik eşya dükkanlarına, tasarım butiklere farklı konseptlerde mağazalar var. Sokak müzisyenlerin de renk kattığı bu sokaklarda adım başı sanat galerisi, sokak ressamları görmek de mümkün. Gelir seviyesinin yüksekliği ve sosyal devlet kavramının olması şehirde suç oranını oldukça düşük seviyede tutuyor.

baltik-3.jpg

Ve Estonya’nın başkenti, masal şehri olarak tanımlanan Tallinn… Kuleler ve surlarla çevrili, kırmızı kiremitli, sivri çatılı evlerden oluşan, taş kaldırımlı bir kent Tallinn..Şehir eski ve yeni olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Eski şehirde Orta Çağ konseptine uygun olarak düzenlenmiş pek çok cafe ve bar bulunuyor. Burada sokaklarda el işi örgü, bere, atkı, kazak gibi ürünleri el arabalarında satan yerliler var. Seyyar arabalarda, ortaçağ kıyafetleri içerinde sıcak şarap satanlar da görsel bir ziyafet sunuyor turistlere. Yeni şehirde ise pek çok alışveriş merkezi bulunuyor.
Rusya’nın Avrupaya açılan penceresi St. Petersburg da MSC Musica gemisinin misafirlerine keşfetme imkanı sundğu bir destinasyon. 42 adanın üzerine kurulmuş ve köprülerle birbirine bağlanmış bu şehir Avrupa’nın 4. Büyük kenti...Dünya mimarisinin ender örneklerinin toplandığı muhteşem manzaralı çarlık sarayları, beyaz geceleri, granit sokakları ve bale topluluklarıyla ihtişamlı bir şehir. Dünya’da sanatın en çok değer gördüğü ülkelerden biri Rusya. Parkta veya deniz kenarında resim yapan birilerini görmek şehirde olağan bir durum. Yağlıboyanın, edebiyatın ve birçok sanat dalının altın çağını yaşadığı toprak burası. Gezilecek sayısız müze, bina ve saray var.
Ve Danimarka’nın başkenti Kopenhag… 1.7 milyonlu nüfusuyla İskandinavya’nın en kalabalık kenti. Kopenhag hükümetin, ulusal parlamentonun ve monarşinin merkezi konumunda. Fazla yüksek olmayan ve yarım saat içinde bir baştan bir başa gezilebilecek kadar küçük bir alan. Bir bot kiralayarak Eski Kanal turlarına çıkmak, bisikletle şehri turlamak en cazip turistik faaliyetler. Günün 24 saati partilerin yaşandığı kentte, gece hayatı çok yönlüdür. Kentin her köşesinde en azından bir tane bar ya da kafeye rastlamak mümkün.
Jolly Tur’un MSC Musica gemisi ile düzenlediği 7 gecelik Baltık Başkentleri turu 1394 euro’dan başlayan fiyatlarla satılıyor …5 yıldızlı otel konforundaki gemiyle yol alıp, 3 Baltık başkentinin görüleceği tur için Bonus Kart sahiplerine 12 taksit fırsatı sunuluyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.