• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Sağlık turizmcileri Amerika’da

Sağlık turizmcileri Amerika’da
Amerika'nın Şikago kentinde Özkan Altıntaş'ın izlediği toplantıda Türkiye’den sağlık turizmi profesyonelleri ile Amerikayı profesyonelleri buluştu.
ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM

ŞİKAGO/ AMERİKA- Türkiye'nin dünya çapında ünlü sağlık kuruluşları, turizm acenteleri ve sağlık turizmine hizmet veren konaklama tesisleri yöneticilerinden oluşan 20 kişilik heyet Amerika"nun Şikago şehrinde 16 nisanda düzenlenen “Medical Tourism in Turkey” başlıklı Türkiye-Amerika Medikal Turizm Toplantısı'nda buluştu. Bugün Türkiye saatiyle 16.00'da başlayacak olan toplantıda Türkiye Amerika arasında sağlık turizminin gelişmesi konusunda önemli adımlar atılacak.


Amerikalı sağlık turizminin yöneticileri, Türkiye'nin sağlık turizmi profesyonelleri ile Şikago'nun en yüksek ikinci binası Signature Room'un 95'ci katında birlikte yemek yediler

TÜRKİYE'DEN BÜYÜK DESTEK

Union League Club of Chicago Oteli'nde bugün (Türkiye saatiyle 16.00) başlayacak olan TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Türk Hava Yolları, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi"nin işbirliğinde düzenlenen toplantıya Amerikan Medikal Turizm Derneği, Türk- Amerikan Ticaret Odası, Türk-Amerikan Doktorlar Derneği katılıyor. Ayrıca Amerikan Seyahat Acenteleri Birliği-ASTA, Amerika'nın sağlık politikasını ve sigorta sistemini yönlendiren kurumların yöneticileri ve 100 yerel ASTA üyesi turizm acentası da toplantıyi izleyerek, workshoplara katılacaklar.


Emin Çakmak, Candan Karlıtekin, Renee Marie Stephano

THY BAŞKANI KARLITEKIN: ÇALIŞMALARI DESTEKLİYORUZ
THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin'DE toplantıya katıdı. Karlıtekin, Şikago'da yapılan organizasyonun Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek "Bu konuda çalışmalar yürüten Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi"ni kutluyorum. THY olarak sürekli destek vereceğiz. Amerika ile Türkiye arasından sağlık konusunda yapılacak çalışmaların Türkiye'nin taşıyıcı firması THY'ye katkısı büyük olacaktır" dedi.



EMİN ÇAKMAK: AMERİKA-TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİ GELİŞİYOR
Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı ve Hello Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak aylar süren bir çalışma sonucu iki ülkenin sağlık kuruluşlarının temsilcilerini Şikago 'da bir araya getirmeyi başardıklarını belirterek şunları söyledi
“Türkiye"den başta Devlet Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Havayolları olmak üzere verdikleri destek için tüm kuruluşlara teşekkür etmek lazımdır. Amerika gibi büyük bir pazarın Türkiye"ye açılmasını istiyoruz. Bu amaçla Türkiye'nin önemli sağlık kuruluşlarının üst düzey yöneticileri yanında ulusal basın mensuplarını da getirdik. Yapılacak toplantı Türkiye"nin sağlık turizminde önünü açacaktır” dedi.

ÇAKMAK: AMERİKA SAĞLIK KONGRESİNİ TÜRKİYE'YE GETİRİYORUZ
Emin Çakmak toplantıda Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi olarak Şikago'da Türkiye ile Amerika arasında önemil bir anlaşmaya imza atacakları belirterek “Türk- Amerikan Ticaret Odası işbirliğinde Amerikan Medikal Turizm Derneği ile imzalanacak bir anlaşma ile 2010 yılında Amerikan Medikal Sağlık Kongresi"ni Türkiye"ye getiriyoruz. Amerikan Medikal Turizm Derneği"nin Amerika"da ve bağlantılı olarak çalıştığı dünyadaki önemli kuruluşlardan 1000"i aşkın doktor, sağlık turizmi uzmanı ve turizmci Türkiye"de buluşacaklar. Bu kongre Türkiye"nin sağlık turizminin önünü açmak için önemli bir adım olacaktır” şeklinde konuştu.


ŞiAmerika'da toplantıyı izleyen turkiyeturizm.com sahibi Özkan Altıntaş, Şikago'nun ikinci yüksek binası Signature Room'un kapısı önünde

AMERİKA"NIN SAĞLIK TURİZMİNİ YÖNETENLER KATILIYOR

Amerikan Medikal Turizm Derneği Konsey Başkanı ve CEO"su Renee Marie Stephano"da toplantıda konuşma yapacak. Türk-Amerikan Ticaret Odası Başkanı Prof.Dr. Sevil Kutay'da toplantıda bir konuşma yaparak iki ülke arasında yapılan çalışmaları anlatacak.
Amerikalı konuşmacılar arasında Sağlık Endüstirisi Yöneticisi Prof.Dr. Joel Shalowitz, Amerika Uluslararası Sağlık Turizm Akreditasyon Kurumu Başkanı Karen H. Timmons, Deloitte Sağlık Turizmi Danışmanı Brian E.Flanigan, HOK Sağlık Kuruluşu Müdürü Todd W. Fits ile HOK Yöneticisi Çağrı Kanver, Amerika Sağlık Turizmi Gezileri Başkanı Tom O"Hara, Dünya Medikal Seyahat Kurumu CEO"su Wouter Hoeberechts, Global Sağlık Kurumu Başkanı David Boucher yer alıyor.
Amerikan sağlık turizmi medyasının da ilgiyle izlediği toplantıda Amerikan yayın kuruluşlarının temsilcileri de bulunuyor. Amerika Birleşik Sağlık Kurumu"ndan Kemal Canlar, Sağlık Turizmi Medya"sının Başkanı Joseph Woodman"da toplanya katılıyorlar

TÜRKİYE"NİN DEV SAĞLIK KURULUŞLARI TOPLANTIDA
Amerika"nın Orta Asya Araştırma Bölümü Başkanı Harry C. Lephinske"nin moderatörlüğündeki bölümde Türkiye"den Acıbadem Hastanesi"nden Beril Öngen, Memorial Hastanesi"nden , Anadolu Sağlık Kuruluşu"ndan Prof.Dr. Hasan Kuş, Amadolu Medikal Merkezi"nden Prof.Dr. Sertaç Çiçek, Yedi Tepe Hastanesi"nden Dr. Sina Ercan Türkiye"deki sağlık turizmini tanıtarak Türkiye-Amerika arasında sağlık turizm potansiyeli ile kurumlarının tanıtımını yapacaklar.
Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi adına Levent Bas, konsey çalışmaları ve Türkiye"nin sağlık turizmi potansiyelini tanıtacak.
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.