• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 17 °C

Ihlara Vadisi balonla geziliyor, Hasan Dağı yatırımcı bekliyor

Ihlara Vadisi balonla geziliyor, Hasan Dağı yatırımcı bekliyor
Özgün Turizm sahibi Sedat Özgün Ihlara Vadisi’nde sıcak hava balonu uçuşlarının başladığını belirterek “Hasan Dağı, Aksaray’ın yeni eko turizm merkezidir. Yamaç paraşütü, futbol turizmi, spor, kayak imkanları olan Hasan Dağı yatırımcılar

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
AKSARAY
-Uçak Bileti Satan Seyahat Acenteleri Derneği-UBSAD Yönetim Kurulu Üyesi, Turizm ve Tanıtma Platformu-TUTAP İç Anadolu Koordinatörü, Özgün Turizm sahibi Sedat Mavili Ihlara Vadisi’nde sıcak hava balonu uçuşlarının başladığını belirterek “Ihlara Vadisi’nin doğal güzelliği balon turları ile turistlere sunuluyor. Yaylalarıyla ünlü Hasan Dağı, Aksaray’ın yeni eko turizm merkezidir. Yamaç paraşütü, futbol turizmi, spor, kayak imkanları olan Hasan Dağı yatırımcılar bekliyor” dedi.

sedat-mavili--003.jpg
sedat-mavili-.jpgİç Anadolu’nun tarihi, doğal güzelliği ile ünlü Ihlara Vadisi’ndeki sıcak balon turları Güzelyurt’ta Manastır Vadisi, Ihlara Vadisi, Selime arasındaki bölgede yapılıyor. Vadi Selime köyünden başlayıp, Ihlara köyünde son buluyor. Sıcak balon turları ile bölgedeki ziyaretçi sayısının arttığını belirten Sedat Mavili, “Aksaray’ı yılda 1 milyon turist ziyaret ediyor. Ihlara Vadisi Türkiye’de en fazla ziyaret edilen 10 ören yerinde biridir.  Balon turları ve diğer aktivitelerle bölge canlanırken, Hasan Dağı’nın önemi daha çok ortaya çıkmaya başladı. Bölgeye gelecek yatırımcılar dünyanın ilgisini çeken bir bölgede turizm yapma imkanı bulacaklar” şeklinde konuştu.

sedat-mavili--004.jpgIHLARA VADİSİ
Aksaray’ın Güzelyurt  ilçesi sınırları içinde 14 kilometre uzunluğundaki Ihlara Vadisi'nde ilk Hıristiyanların yamaçlardaki tüfleri oyarak, kilise ve manastır yaptıkları mekanlar, Melendiz Nehri'nin sularıyla bütünleşerek önemli bir doğa harikası oluşturuyor. Bu doğal güzellikleri görmek için gelen ziyaretçiler, Ihlara beldesinden 382 basamaktan oluşan merdivenle vadinin içine inebiliyor. Melendiz Nehri, kanyonu yer yer 100-120 metre derinlikte yararak, bozkırın ortasında derin bir yarık gibi görünen Ihlara Vadisi'ne 14 kilometre boyunca hayat veriyor. 35'i tescilli olmak üzere onlarca kilise ile yüzlerce kaya oyma yaşam alanının bulunduğu vadiye turist ilgisi de her geçen yıl artıyor. Ihlara Vadisinde zengin şifalı su kaynakları vardır.Yaprakhisar köyüne 3 km uzaklıktaki Ziga Kaplıcasının, banyo kürleri, romatizma ve kadın hastalıklarına, içme kürleri ise mide, barsak, karaciğer ve safra kesesi hastalıklarına faydalıdır.

sedat-mavili--005.jpgHASAN DAĞI
Niğde-Aksaray il sınırı üzerinde bulunan Hasan Dağı volkanik ikizleri oldukça tipik volkan konisi yapılarıyla İç Anadolu Bölgesi'nin Erciyes Dağı'ndan (3917 m.) sonra en yüksek ikinci volkan dağı ünitesidir. Özellikle ana volkan konisini oluşturan Büyük Hasan Dağı (3268 m.); kuzeybatısındaki Aksaray Ovası batısındaki Obruk Platosu ve güneyindeki Bor Ovası düzlüklerinden aniden yükselerek kasvetli bir doğal Abide görüntüsü sunmaktadır. Bu ana volkan konisinin doruğu tipik bir kraterden oluşmakta ve kraterin tabanında bir krater gölü bulunmaktadır. Ana koninin hemen güneydoğusundaki daha küçük boyutlu ve yükseltisi daha az olan ikiz koni ise Küçük Hasan Dağı (2844 m.) olarak anılmaktadır. Bu volkan konisinin de doruğu tipik bir krater halindedir. Oldukça taze ve karakteristik volkan şekilleriyle ülkemizin en genç volkan dağları arasında bulunan Hasan Dağı volkanik ünitesi tarihi çağlardan bu yana daldığı uykusuna devam etmektedir.

Hasan Dağı'nda günümüzde yöre halkının geleneksel yaylacılık faaliyetlerini sürdürmek için yayla mevsiminde çıktığı bir çok yayla bulunmaktadır. Bunların arasında en büyüğü ve en ünlüsü Altunhisar İlçesi'ne bağlı Hasan Dağı Ulukışlası yaylasıdır. Küçük Hasan Dağı ile Keçiboyduran Dağı arasındaki dağ geçidi üzerinde bulunan bu yayla sahası geniş düzlükleri ve otlakları bol Su kaynakları ile benzersiz bir doğal potansiyele sahiptir. 2000 Yılında birincisi yapılan yayla şenlikleri her yıl düzenli olarak yapılmaya devam etmektedir. Bu yayla şenlikleri her yıl artan bir katılıma sahne olmakta ve Niğde'nin gelişen yayla turizmine öncülük etmektedir.

Bu haber toplam 4719 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.