• BIST 10739.57
  • Altın 2500.459
  • Dolar 32.1992
  • Euro 34.9816
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 20 °C

Gıda sektörüne ozon kullanılmalı

Gıda sektörüne ozon kullanılmalı
Kaliteli, hijyenik ve düşük maliyetli yemek üretimini gerçekleştiren bir otel işletmesi sağlıklı ve memnun müşterilere sahip olarak gelirlerini artırabiliyor.

İSTANBUL- Turizmde, otelcilik sektöründe gıda güvenliği ve ozon uygulamaları giderek önem kazanıyor. Kaliteli, hijyenik ve düşük maliyetli yemek üretimini gerçekleştiren bir otel işletmesi sağlıklı ve memnun müşterilere sahip olarak gelirlerini artırabiliyor.
İstanbul Makine Kimya Ltd. Şti. Türkiye Temsilcisi İsmail Hakkı Çelik"le turizm sektöründe gıda güvenliği ve ozon uygulamaları konusunda yaptığı açıklamada “Kalite, sağlık ve hijyen müşteri memnuniyeti sağlar, böylece rekabet ortamında sizden memnun müşterilerle daima bir adım önde olabilirsiniz” dedi.

OZONLAMA TÜM SORUNLARI HALLEDER
Hakkı Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:
”Satın alma sürecinden başlayıp; saklanma, temizlenme, hazırlanma, bekletilme ve sunum aşamalarından geçen gıdalar, tüm bu noktalarda; kendi yapılarından ya da fiziki elverişsiz şartlardan dolayı birçok bakteri virüs, pestisit ve mikroorganizmalara maruz kalır.
Ozonlama sayesinde tüm bu sorunlar ortadan kalkmaktadır.
Müşteri memnuniyetinin artırılması ve gıda üretiminde oluşabilecek risklerin önceden belirlenerek giderilmesi, son yıllarda gıda endüstrisinin temel hedefleri arasına girmiştir. Ozonlama otelcilik sektöründe özellikle yiyeceklerin kalitesinin korunarak, istenen lezzet ve görünümde hijyenik bir sunum yapılmasına büyük destek sağlar.
Böylece, gıdaların depolanma ve üretim süreçlerinde; özellikle mikrobiyal kökenli oluşabilecek tehlikelerin ortadan kaldırılması ve 100 % gıda güvenliğinin sağlanmasında
ozon gazı geniş kullanım alanı bulmuştur.
Ozon gazı, 1997 yılında gelişmiş ülkelerde, gıdalar için Güvenilir Gazlar (GRAS) sınıfına girmiş ve FDA düzenlemelerinde, gıdalarda kullanılabilir katkı maddesi olarak ozona yer verilmiştir.”

DEPOLAMAYA OZON GAZI UYGULANMALIDIR
Türk Gıda Kodeksi"nde de güvenli gıda üretimine yönelik olarak HACCP (Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi) çalışmaları zorunlu hale getirildiğini söyleyen Hakkı Çelik, ozon gazı; ham ve yarı işlenmiş gıdaların paketlenme süreçlerinde, doğrudan gıda kaynaklı veya çeşitli bulaşıcılar sebebiyle oluşan risklerin ortadan kaldırılmasında kullanıldığını anlattı.
Depolama atmosferine ozon uygulaması depolanan gıdalara bulaşmış mikroorganizmaların çoğalmasını ve birbirine bulaşmasını kesin olarak engellediğini belirten Hakkı Çelik, şöyle devam etti:
”Gıdaların depolanma süresini arttırır. Et ve tavuk işleme tesislerinde ortam atmosferine verilen 5 - 10 mg/lt ozon, 7
dakika temas süresinde ortam havasındaki Salmonella"nın giderilmesini sağlar. Peynir olgunlaştırma odaları atmosferine 0.02 mg/lt ozon uygulaması, peynirlerin raf ömrünü 11 haftaya yükseltir. Etilen gazını inaktive ederek elma, armut vb. meyvelerin raf ömrünü arttırır. Elmalar 2-11 ppm atmosferik ozon uygulaması ile 5 ay dayanmaktadır. Yemek fabrikalarında, soğuk hava depolarında ve buzdolaplarında koku karışımını önler. Ortam havasında kötü kokuları giderir.

GIDA ENDÜSTRİSİNDE DEZENFEKTE ESASTIR
Ozon; Gıda kullanılır Ozonlama; gıda endüstrisinde meyvelerin sebzelerin, etlerin yıkandığı suların ve gıdaların temas ettiği kapların dezenfeksiyonunda kullanılmaktadır. Diğer dezenfektanlara göre daha kısa sürede ve kesin çözüm sağlayan ozon; E.Coli üzerinde klora nazaran 3125 kez daha etkilidir Düşük dozlarda ve kısa temas süresinde yüzde yüz dezenfeksiyon sağlar. İşlem sonunda oksijene dönüşerek kalıntı ve koku bırakmaz. Ozonlu yıkama suyunun bir başka üründe yıkama amacıyla tekrar kullanımı mümkündür. Bu da işletme maliyetini önemli ölçüde düşürmektedir.”

OZON TAMAMEN DOĞALDIR
Ozonun tamamen doğal olup, hiçbir kimyasal katkı gerektirmeden ve geriye hiçbir atık bırakmadan uygulanıyor olması gıdayı, gıda işleme suyunu ve gıdaların içersinde bulunduğu atmosferi dezenfekte edebildiği için tercih edilmekte ve kalitenin sürdürülmesine önemli düzeyde katkı sağlamaktadır. Günümüzde ozon hijyen ve sağlık açısından büyük önem taşımaktadır İstanbul Makine ve Kimya müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutarak sürekli Ar-Ge çalışmaları yapmaktadır. Müşteri memnuniyeti ve Ar-Ge çalışmalarıyla kaliteli Ozon jeneratörleri üreterek ve ayrıca satış sonrası destek sağlayarak Ozon konusunda bilgi
veren İstanbul Makine ve Kimya alanında uzman kadrosuyla her türlü çözümü sağlayarak müşterilerinin yanında olmaktadır.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.