• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 19 °C

EBRD’den obilet.com’a dev yatırım!

EBRD’den obilet.com’a dev yatırım!
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye’nin taşımacılık ve seyahat sektörünün önde gelen firmalarından obilet.com’a yatırım yapıyor!

İSTANBUL- Avrupa’nın dev bankası Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye’nin taşımacılık ve seyahat sektörünün önde gelen firmalarından obilet.com’a yatırım yapıyor!

2012 yılında kullanıcıların kendi seyahat planlarına ve bütçelerine uygun bileti kolayca bulacakları ve güvenle satın alacakları online bilet satış platformu olmak amacı ile kurulan obilet.com, seyahat sektörünün de hızla online pazara yöneldiği günümüzde, bu alanda hizmet veren öncü teknoloji şirketlerinden biri. 

ebrd’den-obilet.com.jpgobilet.com, seyahat ve ulaşım sektörüne yenilikçi bir anlayış getirmeye devam ediyor. Türkiye ve dünyanın önde gelen sermaye şirketlerinden EarlyBird Venture Capital’in yatırımda bulunduğu obilet.com, 2019 yılının 4. çeyreğinde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nı da yatırımcıları arasına katıyor! Bu tur ile birlikte, obilet’in kasasına son 1 yılda yaklaşık 10m$ bir yatırım girmiş olacak.

2019 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından düzenlenen araştırmanın sonucuna göre Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında yer alan obilet.com’un CEO’su Yiğit Gürocak “Taşımacılık sektörünün zorlukları göz önünde bulundurulduğunda online bilet satışının sektörün can damarı” olduğunu belirtirken sektöre adım attıkları günden bugüne ciddi bir ivme ile büyüdüklerinin ve şu anda 400 milyon ziyaretçiye eriştiklerinin de altını çizdi.

Merkez ve Doğu Avrupa’da büyümeyi teşvik etmek için binlerce projeye 130 milyar euro’dan fazla yatırım yapan EBRD, Türkiye’de de şimdiye kadar 11 milyar dolarlık yatırımda bulunmuştu. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, obilet.com’u da şirket portfolyosuna ekledi. Ayrıca obilet.com’un yeni yatırım turuna Earlybird Digital East Fund da katılacak. Kurucu Ortak Ali Yılmaz, EBRD ve Earlybird VC’den gelen yeni yatırımların katkısıyla, 2020 yılında ekiplerini de büyüterek taşımacılık sektörünün farklı alanlarında da hizmet vermeyi hedeflediklerini açıkladı. 

2019’un En Büyük Yatırımı obilet.com’un! 

2018 yılının 2. çeyreğinde de Startups Watch verilerine göre yurt dışından en çok yatırım alan Türk şirketi olarak dikkatleri üzerine çeken obilet.com, son yatırım turuna EBRD’nin de eklenmesi ile 5 yıl içinde 4. yatırımını alarak 2019 yılında da teknoloji sektörünün gündeminde kalmaya devam edecek gibi gözüküyor. Yine Startups Watch verilerine göre bu boyutlarda alınmış 2019’un en büyük yatırımı yine obilet.com’un olacak gibi gözüküyor.

İki genç girişimcinin hayali olarak kurulan obilet.com, bugün 160 kişilik bir ekip ile 2020’ye kadar 800 milyar dolara ulaşması beklenen turizm sektöründeki yolculuğuna devam ediyor.  

2020 yılında 15 milyondan fazla otobüs ve uçak bileti satmayı hedeflediklerini belirten Gürocak, kazandıkları başarılar ile gururlandıklarını ve aynı zamanda bu başarıları daha iyisi için bir hatırlatıcı olarak konumlandırdıklarını aktardı.

obilet.com mobil uygulamaları 2015 senesinde, Mastercard’ın 36 Avrupa ülkesinden en iyi mobil uygulamalar arasında yaptığı değerlendirmeye göre “Avrupa'nın En İyi Seyahat Uygulaması” seçilmişti. 

Uluslararası ödüller kazanmaya ve çalışmalarını yurt dışında da tanıtmaya devam eden obilet.com, bu bağlamda, 2017 yılında “Deloitte Teknoloji Fast 50” programında %1041 büyüme oranıyla Türkiye'nin en hızlı büyüyen turizm teknoloji şirketi olmuştu. 

Bu haber toplam 4264 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.