AFYONKARAHİSAR -Afyonkarahisar il merkezinde bulunan 118 cami hakkında edinilen bilgiler kitaplaştırıldı. 'Afyonkarahisar Camileri' adlı kitap yaklaşık 2,5 yıl devam eden bir çalışma sonrasında hazırlandı.
Kitabının dağıtımı öncesinde Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga'yı ziyaret eden Alimoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı İbrahim Alimoğlu, şehrin manevi hayatında önemli bir yere sahip olan camilerin bir kitap bütünlüğünde tanıtılmasından büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.
Ziyarete kitabın yazarlarından Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi Müdürü Mevlüt Üyümez, ilahiyatçı öğretmen Fevzi Kaya, editör Mehmet Sarlık ile birlikte katılan işadamı İbrahim Alimoğlu, kitabın dağıtımını Vali İmga ile birlikte başlatmanın kendilerine büyük bir kıvanç verdiğini kaydetti.
Toplam bin 500 adet basımı yapılan kitapla ilgili baştan beri titiz bir çalışma sergilendiğini aktaran Alimoğlu, kitabın basımı kadar dağıtımında da aynı duyarlılığı göstermeye çalıştıklarını bildirdi. Alimoğlu, kitabın Afyon merkezinde bulunan tüm camiler, ilk ve orta dereceli okullar, il geneli kütüphaneler, üniversite, ilgili kuruluşlar ve tüm basın kuruluşlarına dağıtımının yapılacağını söyledi.
Vali Haluk İmga ise başta Alimoğlu ailesi olmak üzere Müze Müdürü Mevlüt Üyümez, öğretmen Fevzi Kaya ile kitabın hazırlığı sırasında örnek bir çalışma sergileyen Gazeteci Mehmet Sarlık'ı tebrik etti. Kitabı en kısa zamanda inceleyeceğini belirten Vali İmga, kitabın büyük bir ihtiyacı karşılayacağını da sözlerine ekledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.