• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Zuma 23 gün kapatıldı

Zuma 23 gün kapatıldı
Londra'nın en pahalı ilk beş restoranından Zuma, perşembe günü İstanbul'da açılıyor. Restoranın 23 günlük rezervasyonu şimdiden dolu..

İSTANBUL- Londra'nın en pahalı ilk beş restoranından Zuma, perşembe günü İstanbul'da açılıyor. Hintli patron Arjun Waney ile Alman şef Rainer Becker ortaklığının yarattığı dünyanın en ünlü Japon mutfağına sahip Zuma'nın İstanbul şubesinin 1 Şubat itibariyle 23 günlük rezervasyonu şimdiden doldu.
Müşterilerinin "en seksi restoran" dediği, Londra'nın en pahalı ilk beş restoranından Zuma, İstanbul Doors Group'un ortaklığıyla Ortaköy'de açılıyor. Yaklaşık dört milyon dolar harcanarak yapılan mekan, Türkiye'nin en pahalı restoranı olmaya aday görülüyor. 

 


X

Görüşmelerimiz 5 ay kadar sürdü

Rıza Büyükuğur Zuma'nın geliş öyküsünü anlattı: Fikir, Zuma'nın Londra'daki asıl sahiplerinden geldi. Ortak bir arkadaşımız vasıtasıyla bize ulaştılar. Biz de markaya sıcak baktık ve İstanbul için olumlu bir kazanım olacağını düşündük. Görüşmelerimiz beş ay kadar sürdü. Öncelikle onlar İstanbul'a geldi, bizi tanıdı. İstanbul Doors Group olarak bünyemizdeki Da Mario, Vogue, Wan-na, Anjelique, A'jia, Kitchenette gibi tüm restoranları gezip incelediler.

Türkiye'nin en pahalısı olabiliriz ortalama 100 Euro hesap ödenecek

Fiyatlar konusunda Türkiye'nin şartlarından çok uzaklaşmak istemeyiz. Ancak çok zor şartlarda yurtdışından getirilen ürünler var. Elimizdeki malzemelerle açılacak bir restoran değil Zuma. Japonya'dan getirilmiş özel malzemelerin kullanılması gerekiyor. Normalde iki bin dolara çalışan ustalar da var, Zuma'da dört bin dolara çalışıyorlar. Tabii tüm bunlar fiyatlara yansıyor. Sonuçta Londra'dan daha ucuz olacağız ama yine de Türkiye'nin en pahalı restoranı olabiliriz. Kişi başına ortalama 100 Euro ödeyecekler. Çok uçuk bir fiyat değil. İstanbul'un en iddialı restoranıyız.

Zuma'nın İstanbul'a gelecek diğer Uzakdoğu restoranlarından farkı  Hakkasan Çin restoranı, Zuma ise Japon. Birbirine karıştırmamak gerekiyor. Spice Market ise daha çok Çin'e yakın bir Uzakdoğu restoranı olarak geliyor.

Tabağı kırmayın tanesi 2 bin dolar

Zuma, geleneksel Japon rahat yeme ve içme kültürü "Izakaya" nın güncel ve sofistike bir biçimini sunuyor. Restoranın tabakları Japonya'dan geliyor. Her biri el yapımı ve tanesi iki bin dolara kadar çıkıyor. Mutfak üç ana bölümden oluşuyor. Esas mutfak, Sushi Bar ve Türk ocakbaşı konseptinin Japon versiyonu diyebileceğimiz Robata Grill Counter... Ve bu arada Japon kültürünün olmazsa olmazı sake de Zuma'da. Mekanda geniş bir sake mönüsü bulunuyor. Müşterileri Zuma'yı "Garsonları ukala, fiyatları uçmuş (Kişi başı minimum 40 Pound), Londra'nın en seksi restoranı, sushi'nin en iyi yapıldığı yer, ultra şık, popüler" olarak tanımlıyor. Zuma'nın ünlü müdavimleri arasında Victoria- David Beckham, Madonna, Elton John, Russel Crowe ve John Travolta da bulunuyor.

BARI İLE DE ÜNLÜ MEKÂN

Zuma İstanbul'un kışın 150-160 kişilik yemek, 50-60 kişilik bar kapasitesi olacak. Yazın ise terası da açılarak bu sayıya 250 kişi daha eklenecek. Zuma, yurtdışında barı ile de ön planda. Yemeğin dışında bar için de buraya gelinebilecek. Yurdışındaki mönünün yüzde 90'ı burada da mevcut.

Berber tanıştırdı, zengin Hintli ve ünlü aşçı kurdu

Ünlü aşçı Rainer Becker'ın Londra'daki berberi, zengin bir Hintli'nin, iyi bir Japon restoranı açmak istediğini ve dilerse kendisini bu işadamıyla tanıştırabileceğini söyler. Bunun üzerine berber, Rainer Becker ve dünyanın sayılı işadamlarından Arjun Waney biraraya gelir ve Zuma doğar. Mayıs 2002'de, Knightsbridge'de açıldığından beri Londra'nın en popüler restoranlarından biri olarak kendine sağlam bir yer edindi. Zuma, İstanbul'dan önce Haziran 2007'de Hong Kong'ta bir şube açtı ve önümüzdeki günlerde Dubai'de dördüncü şubesini açacak. Dubai'de bilindiği üzere beş yıldızlı otellerin dışında içki satışı yasak. Ancak Şeyh El Maktum, Londra'daki Zuma'yı çok sevdiği için Dubai'deki World Trade Center'de bulunan mekana özel olarak içki satışı izni verdi. Dubai'den sonra sıra Amerika'da, Miami'de şube açmak olarak görülüyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.