• BIST 9470.25
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 22 °C

Zeynebim Göcekiçi, Göcek’in yörük lezzetlerini sunuyor

Zeynebim Göcekiçi, Göcek’in yörük lezzetlerini sunuyor
Zeynebim Göcekiçi, yat turizminin merkezi Göcek’e yörenin geçmişinin oluşturan ‘Yörük Mutfağı’nın özel ürünleriyle yeni bir lezzet kavramı sunuyor.

GÖCEK- Yat turizminin Ege’deki önemli merkezlerin biri olan Göcek, Zeynebim Göcekiçi ile ‘Yörük Mutfağı’nın özel ürünleriyle kahvaltı sofrasına yeni lezzetler katıyor. Göcek’in kuruluşunda önemli yeri olan Göcekiçi’nde 28 Ağustos Cumartesi günü saat 18.00’den itibaren hizmete girecek olan Zeynebim Göcekiçi’ni bu güzel beldeye kazandıran Nurettin Demir “Doğduğum mahalleye, doğduğum sokağa ‘Yörük Mutfağı’nın özel ürünleriyle böylesine özel bir yer kazandırdığım için mutluyum” diyor.
Sürekli göç halinde olan Yörüklerin bir özelliği de çabuk ve pratik yemek yapmalarıydı. Temel gıda malzemesi çörek ekmeği, et ve süt ürünleri olan Yörükler, en çok unlu yemekler hazırlardı. Ayrıca yemek yerine aş kelimesini kullanırlardı. Genelde yufka bol bol yapılır, üst üste yığılır, günlerce bu şekilde yenilirdi. Özellikle ertesi günlerde yenen yufkalar yumuşasın diye hafif ıslatılırdı. Bunun dışında sütlü ve etli menüler de Yörükler için önde gelen lezzetlerdendi.

GÜNE KAHVALTI İLE HARIKA BAŞLANGıÇ
Göcek’in doğal güzelliklerini, tarihi yerlerini ve gezilecek yerlerini keşfedenler, Göcekiçi’nde günün yongunluğunu Zeynebim Göcekiçi’nde, yörenin ünlü doğal lezzetlerinin tadına varacaklar. Özellikle sabahları güne luhteşem organic kahvaltı ürünleriyle harika başlangıç yapabilecekler.
Göcek merkezde bulunan şarküteride kurutulmuş sağlıklı gıdalar ve mandıra ürünleri sunan, Zeynebim Göcekiçi ile Göcek’in lezzet dünyasına ‘Yörük Mutfağı’nın özel ürünleriyle yeni bir tat merkezi daha ekleniyor

zeynebim-gocekici,.jpg“YÖRÜK SOFRASı” KURUYOR
Toroslar’ın uzandığı Akdeniz ve Ege’nin kırsal bölgesinde asırlar soyu yaşayan Yörükler’in sağlıklı beslenme yöntemlerini Göcek’e taşıyan Zeynebim Göcekiçi’nde, farklı tatlar yanında, birbirinden lezzetli 50’yi aşkın meze ve yiyecek çeşitleri ile konuklarına adeta “Yörük Sofrası” kuruyor. Yumurta ile yapılan her türlü lezzet yanında bölgenin ünlü menemeni, sahanda yumurtası

zeynebim-gocekici,-001.jpgORGANIK GıDALAR
Kahvaltı tabağı ve kahvaltı sepeti gibi seçeneklerin dışında menemen, kalaylı bakır sahanda yumurtası ve omlet çeşitleri, bal, tereyağ gibi organik gıdalar sofranın lezzetini bir kaç kat daha artırıyor.
Tarihi Göcekiçi’nde yörenin geçmişiyle iç içe, asırların izini doya doya yaşayarak yenilen nefis kahvaltılar ve yemeklerin tadına doyamayacaksınız.
Lezzetli menüleriyle kalabalık aile grupları, iş yemekleri veya romantik kutlamalar gibi bir çok etkinliğin yapılabileceği Zeynebim Göcekiçi, Göcek’in buluşma noktalarından biri oluyor. Zeynebim Göcekiçi, hem damak hem de göz zevkine hitap ederken doymak ve Göcek’In ruhunu doyasıya yaşamak isteyenler için açılıyor.



 

Bu haber toplam 2071 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.