• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 21 °C

Zengin Alman turist için Türkiye'de“Herşey Dahil” sistemi bitmeli

Zengin Alman turist için Türkiye'de“Herşey Dahil” sistemi bitmeli
Sideli turizmci Erol Güldal, “Zengin Alman turistlerin gelmesi için Türkiye'nin 2000 bin yılı öncesinde olduğu gibi yarım pansiyon sistemine geçmelidir” dedi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA
- 18 yıl Alman ve Avrupa turizmi üzerine uygulamalı araştırma yapan Sideli turizmci Erol Güldal, Türkiye ve Antalya'nın yeteri kadar Alman turist potansiyelini değerlendiremediğini söyledi.
Turizmci Erol Güldal, sözlerini şu sözlerle tamamladı;'' Yunanistan'da her şey tatil konsepti üç beş ada haricinde tamamen kalktı. Yarım pansiyona geçti. Harcama yapma potansiyeli Alman turistlerin gelmesi için Türkiye'nin 2000 bin yılı öncesinde olduğu gibi yarım pansiyon sistemine geçmelidir” dedi.

alman-turist-044.jpg

Her yıl 40 milyon Almanın İspanya, Yunanistan, İtalya, Portekiz,, Fransa, Güney Kıbrıs, Tayland, Karayipler, Maldivler, bazı Afrika ülkeleri, Uzak Doğu ülkeleri, Mısır, Tunus, Fas ve Yunanistan ve Türkiye'ye tatil gittiklerini belirten Erol Güldal, şunları anlattı: '' Dünyada en fazla tatile çıkan Almanlar. Almanların 110 yıldır dünyanın farklı ülkelerine tatil yapma geleneği var. Yıllık 40 milyon Alman turist dünyanın 20 ülkesinde tatile çıkıyor. Almanlar dünyada en fazla tatile İspanya'ya gidiyor. İkinci sırada İtalya ve Yunanistan'a gidiyorlar. Dünyada 40 milyon Almanın tatile çıktığı yerde Türkiye'ye yıllık 5 milyon Alman turist gelmesi çok düşük bir rakam. Ülkemizde en fazla Alman turistler yaklaşık 2 milyon 800 bin ile Antalya'ya geliyor.Bu rakamda 40 milyon Alman turistin tatile çıkmasının yanında çok düşük bir rakam. Dünyada tatile çıkmada ve tatil süresince en fazla harcama potansiyeli yüksek millet Almanlar, ABD, Kanada, Güney Kore, Avusturya, Lüksemburg, İngiltere ve İskandinav ülkeleri.''

alman-turist-045.jpg=alman-turist-046.jpg

HER ŞEY DAHİL SİSTEMİNDEN VAZGEÇİLMESİ GEREKİR!

Geçen sene turizmde Türkiye'nin rakip ülkesi Yunanistan'a yaklaşık 35 milyon turist geldiğini söyledi. 10 milyonluk Yunanistan'a 35 milyon turistin çok büyük bir rakam olduğunu vurgulayan turizmci Erol Güldal, sözlerini şu sözlerle tamamladı;'' Yunanistan'da her şey tatil konsepti üç beş ada haricinde tamamen kalktı. Yarım pansiyona geçti. Harcama yapma potansiyeli Alman turistlerin gelmesi için Türkiye'nin 2000 bin yılı öncesinde olduğu gibi yarım pansiyon sistemine geçmelidir. Artık her şey dahil sisteminden otel sahipleride eskisi kadar para kazanamadıklarını açık bir dille söylüyorlar. Yarım pansiyon sistemi hayata geçerse Antalya'da mutfak ve restoran kalitesi artar gastronomi turizmi daha ön planda olacaktır. Hem Antalya hem Türkiye olarak Alman turist ağırlamada çok yetersiz kaldık. Almanların hem 110 yıldır tatil yapma geleneği hemde ekonomileri Avrupa ülkelerinin en güçlüsü olması nedeniyle tatil süresince harcama yapma potansiyeli en yüksek millet. Bu potansiyeli en değerlendiren ülke İspanya, Yunanistan, İtalya, Tunus, Fas ve Portekiz. En az değerlendiren ülke ise Türkiye.''
alman-turist-047.jpgalman-turist-048.jpg

Bu haber toplam 2773 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.