• BIST 12270.18
  • Altın 6541.96
  • Dolar 49.0741
  • Euro 55.2376
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 16 °C

Zafer Bayramı kutlanıyor

Zafer Bayramı kutlanıyor
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 87. yıldönümü yarın tüm yurtta törenlerle kutlanacak. Ankara’daki kutlamaları 07.00’de başlayacak ve gece 24.00’de sona erecek.

ANKARA - 30 Ağustos Zafer Bayramı"nın 87. yıldönümü yarın tüm yurtta törenlerle kutlanacak.
Ankara"daki Zafer Bayramı kutlamaları sabah saat 07.00"de başlayacak ve gece 24.00"de sona erecek.
Zafer Bayramı nedeniyle ilk tören 08.30"da Zafer Meydanındaki Atatürk Anıtında yapılacak. Zafer Anıtı"na Ankara Valisi Kemal Önal ve diğer yetkililer tarafından çelenk konulup saygı duruşunda bulunulacak.
Zafer Bayramı dolayısıyla ilk büyük tören Anıtkabir"de yapılacak. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile kuvvet komutanları ve Ankara garnizonunda bulunan subay ve astsubaylar Anıtkabir"deki törene katılacak.
Saat 09.45"te de Genelkurmay Başkanlığı karargahında Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ tebrikleri kabul edecek.

-CUMHURBAŞKANI GÜL RESMİ GEÇİT TÖRENİNDE-

Atatürk Kültür Merkezi tören alanında Saat 11.00 de resmi geçit töreni icra edilecek. Buradaki törene Başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere Devlet protokolüne dahil sivil ve askeri erkan ile yabancı misyon temsilcileri de katılacak.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Zafer Bayramının 87. yıldönümü dolayısıyla Merkez Orduevi"nde saat 20.00"de bir resepsiyon verecek.
Ankara"da saat 12.00 de de 21 pare top atışı yapılırken, Zafer Bayramı süresince resmi daire ve müesseseler gündüz bayrak ve Atatürk posterleri ile donatılacak, gece de ışıklandırılacak.

-SANCAKLAR ANKARA"DA-

Öte yandan, Zafer Bayramı etkinlikleri nedeniyle törenler için TSK"nın tüm tugay ve alay sancakları Ankara"daki törene getirildi. 60 sancağın bir arada geçit yapacağı törenlere katılan asker sayısı geçen yıl 4 bin 512 iken bu yıl 8 bin 881"e çıkarıldı.

-ÖZEL RESEPSİYON-

Bu yıl Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ"un Merkez Orduevi"nde vereceği resepsiyonda da ilkler yaşanacak. Bu yıl ilk defa Ankara"daki emekli general ve amiraller, sanatçılar, işadamları, 50 çift vatandaş, subay ve astsubay öğrenciler de resepsiyona davet edildi. Bu yıl resepsiyondaki ayrıca Atatürk"ün giydiği elbiselerden oluşan Faruk Saraç"ın Sarı Zeybek Defilesi de sergilenecek.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.