• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 18 °C

Yürüyen karavan (Tiny House) Trabzon'da üretiliyor!

Yürüyen karavan (Tiny House) Trabzon'da üretiliyor!
Proje mimarı iş insanı Emre Aksoy, koronavirüs salgını, şehirden uzak doğal yaşama ilgiyi artırırken ahşap ve prefabrik evlere talebi artırdığını söyledi.

TRABZON - Son yılların popüler yaşam alanı Tiny House Karavan modeli artık Trabzon’da üretilmeye başlandı. Projenin mimarı iş insanı Emre Aksoy, koronavirüs (Kovid-19) salgını, şehir merkezlerinden uzak doğal yaşama ilgiyi artırırken ahşap ve prefabrik evlere talebi artırdığını söyledi.

yuruyen-karavan-(tiny-house.jpg‘’İMARSIZ ALANA ÇEKİLEBİLİYOR, RUHSATLI''
Yürüyen evlerin neden tercih edildiğini anlatan Aksoy, şunları anlattı: ‘’Son dönemlerde pandemi nedeniyle yaşanan bir sıkıntı var. İnsanlar artık toplu yaşamdan ziyade ayrı yaşamaya çalışıyorlar. Karavanımız Türkiye’de çok geri planda. Dünya karavanı çok iyi kullanıyor. Tatil bölgelerinde ve yaşam alanlarında olsun.
Türkiye'de imar daha kolay olduğu için karavan pek fazla tercih edilmiyordu. Şu anda devlet artık köylerde ve yaylalarda yapıları kaldırdı.

yuruyen-karavan-(tiny-house-001.jpgİnsanlar, köylerde ve yaylalarda yaşayabilmek için karavandan ziyade artık yürüyen evi tercih ediyor. Burada bir arsanızın olmasına gerek yok. Karavan parkları oluşuyor. İmarsız arsaya çekebiliyorsunuz. Ruhsatlı bir ürün, araç gibi kullanabileceğiniz bir ürün. Gerçekten yaşam alanı tarzında çok konfor sağlayan bir ürün.’’

yuruyen-karavan-(tiny-house-002.jpg4 METREDEN BAŞLIYOR''
Bu tür evlerin 4 metreden başladığını belirten Aksoy, detaylara şöyle yer verdi: ‘’Buradaki hedef insanların ayrı yaşayabilmesi, doğayla iç içe yaşayabilmesi, çadır hayatından daha lüks hayata geçmesini sağlamak. Karavanlarımız 4 metreden başlıyor 9 metreye kadar çıkabiliyor. İnsanların zevk ve isteklerine göre projeler üretebiliyoruz. Kaç kişilik istedikleri önemli, içerisinde neler istedikleri önemli. Yaşam için neler hayal ediyorlar ona göre projelendiriyoruz. Ürünlerimize eklenebilecek çok fazla şeyler var. Ev gibi düşünmeniz gerekiyor.’’

yuruyen-karavan-(tiny-house-003.jpg‘’KULLANICILARIN İSTEKLERİNE GÖRE PROJELENDİRİYORUZ''
Kullanıcıların taleplerine göre yürüyen karavanı projelendirdiklerini söyleyen Aksoy, ‘’Bir evde bulabileceğiniz şeylerin sıkıştırılmış hali; birazda tekne hayatının dağda doğa ile iç içe olan yaşam tarzı diyebiliriz. Televizyon, fırın, ocak, güneş enerjisine kadar her şey var. Tüm altyapıya sahip bir ürün. Mesela bu ürünümüzde biz geniş bir banyo tercih ettik. Tamamen kullanıcıların kullanımlarına göre hazırlıyoruz’’ şeklinde konuştu.

yuruyen-karavan-(tiny-house-004.jpg’40 GÜNE TESLİM''
Teslim süresi ile ilgili bilgiler veren Aksoy, ‘’Ürünlerimiz siparişten sonra 40 gün içerisinde teslim edilebiliyor. Müşteri taleplerini bildirdikten sonra üretime geçiliyor. İstedikleri taktirde biz istedikleri yere ürünün teslimatını gerçekleştiriyoruz’’ dedi.

yuruyen-karavan-(tiny-house-005.jpg‘’3 BİN MOTORLU OTOMOBİLER RAHAT ÇEKEBİLİR''
Yürüyen evler için gerekli araçlardan da bahseden Aksoy, ''6 metre için 4x4 Pick-Up’larla, 4 metreyi 3 bin motorlu araçlarla çok rahat çekebilirler. Yeter ki arkasında bir çeki demiri olsun’’ dedi.

yuruyen-karavan-(tiny-house-006.jpg‘’KARAVAN RUHSATLARI VAR''
Ürünlerin karavan ruhsatlı olduğunu anlatan Aksoy, ''Ürünlerimizin tamamen karavan ruhsatları var. Her türlü trafikte gezebilecek hakka sahip, park alanına sahip. Türkiye’de karavan parklar pek fazla gelişmemiş. Bu konuyla ilgili MÜSİAD çok önemli bir adım attı. Türkiye’de profesyonel Karavan Parkları oluşturulmaya çalışılıyor. Bu çok ciddi bir yaşam alanı oluyor’’ dedi.

yuruyen-karavan-(tiny-house-007.jpg‘’80 BİN TL’DEN BAŞLAYAN FİYATLAR''
Fiyatlandırmanın kullanıcıların neler istediğine göre belirlendiğini aktaran Aksoy, ‘’Standart önerdiğimiz ürünümüz 120 bin TL gibi fiyatımız var. Bu dediğimiz ürünün içinde ocağı, fırını, dolabı olan, yatağı ve oturma grubu olan standart bir ev teslim ediyoruz. Gerisi tamamen opsiyonel. Maliyet teknolojik tercihlere göre değişiyor. 6 metre uzunluğunda 120 bin TL’ye çok ideal bir yürüyen ev teslim ediyoruz. Başlangıç fiyatlarımız 4 metre uzunluğundaki ürünümüz ile 80 bin TL’den başlıyor’’ diye konuştu.

''TRABZON’DA KARAVAN ÜRETİMİ DE YAPACAĞIZ''
Yürüyen evlerin yanında karavan üretimine de başlanacağını müjdeleyen Aksoy, ‘’Açık alanımız 12 bin metrekare, kapalı alanımız 3 bin metrekare. Bir tesisimiz daha ekleniyor. 1.500 metrekarelik alan toplamda 4.500 metrekarelik kapalı alanımız oluyor. Hedefimiz 20 bin metrekare kapalı alana çıkmak. Biz tabi bu sürecin ardından In-House’ler dışında normal karavan, 4 metrelik gibi insanların araçlarının arkasında takıp gezebileceği, istediği yerde durabileceği bir ürün üretmek istiyoruz. Projeler çiziliyor şu anda. Bu ürünlerimiz uzun süreli konaklamak için ideal. ‘3 ay orada dursun’, ‘5 ay burada dursun’ diyebileceği ürünler. Karavan dediğimiz ürün seyyar her yere park edebilirsiniz. Bunun içinde yaşamın zevkini aldıktan sonra, kişi ailesini de yanına alarak her hafta sonu burada yaşayacaktır’’ dedi.

Bu haber toplam 12690 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.