• BIST 12433.5
  • Altın 7305.12
  • Dolar 44.1062
  • Euro 51.2376
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 10 °C

Yunus Gösteri Merkezi açıldı

Yunus Gösteri Merkezi açıldı
Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Rus firma tarafından yapılan Dolphin Park yunus gösteri merkezi, tepkilere rağmen açıldı.

FETHİYE -- Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Rus firma tarafından yapılan yunus gösteri merkezi, tepkilere rağmen açıldı.
Ölüdeniz Beldesi Hisarönü Mahallesi'nde Rus iş adamı Alexander Kuznetsov'un işlettiği Dolphin Park isimli merkezin ilk müşterileri İngiliz turistler oldu. Yunuslarla bir süre vakit geçiren Samantha, Holly ve Justin Robinson isimli İngiliz kardeşler, havuzdan çıkmak istemediklerini ve çok keyifli anlar yaşadıklarını ifade ettiler.



Dolphin Park yetkilisi İbrahim Dilek, gazetecilere yaptığı açıklamada, işletmenin gerekli ruhsatları alıp hizmete girdiğini söyledi. Müşterilere sadece yunuslarla yüzme programı uyguladıklarını belirten Dilek, müşterilerin yunuslarla hoşça vakit geçirmelerini amaçladıklarını anlattı.
22 metre uzunluğunda, 11,5 metre genişliğinde, 4,1 metre derinliğindeki havuzda, saat 10.00'dan itibaren müşteriler, Tom ve Misha isimli iki yunus ile yüzebiliyor. Yunuslarla yüzmek 55 Avro, giriş ücreti ve yunusları izlemek ise 10-15 TL.



Yunus gösteri merkezine ilçede yaşayan yabancılar ve çevreciler tepki göstermiş, Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler yunusların yaşam şartları hakkında rapor tutmuştu.


Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.