• BIST 12433.5
  • Altın 6495.18
  • Dolar 44.3489
  • Euro 51.3612
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 11 °C

Yunanistan'ın iki aylık parası kaldı

Yunanistan'ın iki aylık parası kaldı
Yunanistan AB/IMF kredisinin yeni dilimini alamazsa, elindeki nakit 18 Temmuz'da bitecek ve ülke borçlarını ödeyemez duruma gelecek.

ATİNA - Yunanistan'ın iki aylık nakdi kaldı Yunanistan AB/IMF kredisinin yeni dilimini alamazsa, elindeki nakit 18 Temmuz'da bitecek ve ülke borçlarını ödeyemez duruma gelecek.
Yunanistan'ın halen iki aydan daha kısa bir süre yetecek kadar nakdi var. Yunan Kathimerini Gazetesi'ne göre, Yunanistan AB/IMF kredisinin yeni dilimini alamazsa, elindeki nakit 18 Temmuz'da bitecek ve ülke borçlarını ödeyemez duruma gelecek. 12 milyar Euro'dan oluşan yeni kredi diliminin, gözden geçirmenin başarıyla geçilmesi halinde Haziran sonunda serbest bırakılması bekleniyor.
Ancak Yunanistan'ın bütçe kısıntısı hedeflerinin gerisinde kalması, yeni dilimin verilmemesi riskini doğurdu.

PAPANDREU: SENARYOLAR HAKKINDA KONUŞMAYACAĞIM
Bu arada Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Yunanistan için borç yeniden yapılandırmanın gündemde olmadığını söyledi. Yunanistan’ın Ethnos Gazetesi'ne demeç veren Papandreu, şu an işlerine odaklandıklarını ve senaryolar hakkında konuşmayacaklarını belirtti. Papandreu, finansal desteğin sürmesini sağlayacak her türlü tedbiri alacaklarını ifade etti.

VERGİ ARTIRMA PLANI
Yunan basınında çıkan haberler, hükümetin kamuda maaşları daha da düşürmeyi ve vergileri artırmayı düşündüğünü gösteriyor.

FITCH NOT KIRDI
Öte yandan Yunanistan’ın kredi notu düşmeye devam ediyor. Fitch, Yunanistan’ın notunu üç basamak birden düşürerek, B+'ya indirirken görünümü yine negatif olarak belirledi. Böylece Fitch, Yunanistan’ın notunu, S&P ve Moody’s ile aynı düzeye çekmiş oldu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.