• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • Antalya 13 °C

Yunanistan, feribot seyahat kurallarını sıkılaştırıyor

Yunanistan, feribot seyahat kurallarını sıkılaştırıyor
Yunanistan Denizcilik Bakanlığı, adalar arası seyahat de dahil olmak üzere birçok ada ve anakara arasında feribotla seyahat eden yolcular için COVID karşıtı kuralları güncelledi.

ATİNA - Bu ayın başlarında, Yunanistan Denizcilik Bakanlığı, adalar arası seyahat de dahil olmak üzere birçok ada ve anakara arasında feribotla seyahat eden yolcular için COVID karşıtı kuralları güncelledi.

Yunan feribotlarında seyahat eden yolcuların artık bir Covid-19 aşı sertifikası, virüsten kurtulduğunun kanıtı, negatif PCR testi, negatif hızlı test veya negatif kendi kendine test sunmaları gerekecek.

yunanistan,-feribot-.jpg

Tüm feribot yolcuları, anakara ve adalar arasında seyahat etmek için bir feribota binmeden önce bir sağlık beyanı anketi dolduracak.

Ancak adalar arası seyahat eden yolcuların anket doldurmasına gerek bulunmuyor.

Yeni kuralların bir sonucu olarak, hem yetişkin sakinlerin hem de yabancı ziyaretçilerin anakaradan Yunan adalarına yalnızca aşağıdakilerden birine sahip olmaları halinde feribotla seyahat etmelerine izin veriliyor:

1) Covid-19 için tam aşılamanın üzerinden 14 gün geçtiğini belirten aşı sertifikası

2) planlanan seyahat tarihinden üç günden daha kısa bir süre önce (72 saat) gerçekleştirilen negatif bir PCR testi veya seyahatten 48 saat önce yapılan bir negatif hızlı antijen testi

3) bir kurtarma sertifikası. Seyahat edenler, Covid-19 için ilk pozitif test ettikten 30 gün sonra düzenlenmiş bir tıbbi/iyileşme sertifikası sunabilirler (sertifika, veriliş tarihinden itibaren 180 gün boyunca geçerlidir). Sertifika bir kamu otoritesi veya sertifikalı bir laboratuvar tarafından verilmelidir.

Alternatif olarak, gezginler, bir kişinin Covid-19'a karşı aşılandığının veya negatif bir test sonucu (72 saatlik PCR veya 48 saatlik hızlı test) aldığını veya iyileştiğinin kanıtı olarak dijital veya basılı biçimde bir AB Dijital COVID Sertifikası sunabilir. koronavirüsten.

12 ila 17 yaş arasındaki kişiler, bir feribota binmek için kendi kendine testler (seyahatten en az 24 saat önce yapılan) dahil olmak üzere herhangi bir testi sunabilir. 12 yaşına kadar reşit olmayanlar sınava girmeden seyahat edebilirler.

Yunan adalarından anakaraya seyahat etmek için yeni kurallar yukarıdaki ile aynıdır.

Aynı bölgesel gruptaki adalar arasında (örneğin Mikonos ve Santorini arasında) feribotla seyahat edenler, seyahatten 24 saat önce yapılan bir Covid-19 için negatif test veya bir Covid-19 aşı sertifikası, kanıt sunma seçeneğine sahiptir. virüsten kurtulma, kalkıştan sonraki 72 saat içinde yapılan negatif PCR testi veya seyahatten 48 saat önce yapılan negatif hızlı test.

Bununla birlikte, aynı gruptan olmayan adalar arasında (örneğin Santorini ve Kandiye, Girit) yelken açarken bir Covid-19 kendi kendine testi kabul edilemez ve yolcuların bir Covid-19 aşı sertifikası, virüsten iyileştiğine dair kanıt sunması gerekir. , kalkıştan sonraki 72 saat içinde yapılan negatif PCR testi veya seyahatten 48 saat önce yapılan negatif hızlı test.

Yunanistan Denizcilik Bakanlığı ayrıca, anakaradan Yunan adalarına feribotla seyahat etmek veya tam tersi şekilde seyahat etmek için rezervasyon yaptıran yolcuların, gemiye binme prosedürünü kolaylaştırmak için planlanan hareket saatinden en az 90 dakika önce limanlara varmaları gerektiğini söyledi.

yunanistan-denizcilik-bakani,-yiannis-plakiotaki.jpgYunanistan Denizcilik Bakanı Yiannis Plakiotakis, buna ek olarak, Yunanistan Sahil Güvenliği'nin artık adalar arası feribot seyahati için yeni COVID-19 kurallarına yolcuların uygunluğunu kontrol etmekten sorumlu olduğunu duyurdu.

Daha önce, feribot mürettebatının yolcu kimlik belgelerini sağlık sertifikalarına göre kontrol etmesi gerekiyordu.

“Tekneyle seyahat eden herkesin işbirliğini rica ediyorum. Bakan Plakiotakis, gerekli tüm belgeleri yanlarında taşımalarını, tedbirlere riayet etmede titiz olmalarını, Sahil Güvenlik kadın ve erkeklerinin talimatlarına uymalarını rica ediyorum” dedi. “Ayrıca, daha fazla kolaylık sağlamak için geminin hareket saatinden en az 1,5 saat önce limanda olmaları gerekir. Aşılarla, tedbir ve sorumlulukla bu yılın yazını sağlıkla geçirebiliriz” dedi.

Bu haber toplam 1694 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.