• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Yunan Adaları’na gidiş 17.5 Euro!

Yunan Adaları’na gidiş 17.5 Euro!
İzmir Sığacık Teos Marina’dan Yunanistan’ın Samos Adası’na 17.5 euroya 1 saat 40 dakikada ulaşılan seferler Ekim ayına kadar devam edecek.

İZMİR- İzmir Sığacık Teos Marina’dan Yunanistan’ın Samos Adası’na yapılan uygun fiyatlı feribot seferleri yeniden başlıyor. Karşılıklı düzenlenecek turların fiyatı, kampanya kapsamında 17.5 euro’dan başlıyor. 1 saat 40 dakikada Yunan Adaları’na ulaşılan seferler Ekim ayına kadar devam edecek.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Samos Adası’nda Karlovassi Limanı’nın açıldığını müjdeledi. Sığacık Teos Marina ile Samos Adası’nın Karlovassi Limanı arasında yapılacak feribot seferleri de yeniden başlayacak. Tur için belirlenen en düşük fiyat, 17.5 euro.

Sığacık- Karlovassi feribot seferlerine ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Soyer, Sığacık’tan yapılacak feribot seferlerinin yeniden başlamasından memnuniyet duyduğunu dile getirirken, Samos seferlerinin başlaması için ilk olarak 2011 yılında çaba sarfettiklerini belirtti. Türkiye’nin en hızlı açılan gümrük kapısı olduklarını belirten Soyer, “Samos Belediyesi ile görüşmelerimiz sonucunda Teos Marina ile Vathi Limanı arasında sefer düzenleniyordu. İlk yıl birçok sefer düzenlenmesine rağmen bu seferlerde bazı sorunlar vardı. Vathi ile Sığacık arasındaki mesafe uzundu. Daha sonra Yunanistan’da patlak veren ekonomik kriz ve Karlovassi limanının açılışının da gecikmesi gibi sorunlarla başlattığımız seferler de iptal oldu.” dedi.

Başkan Soyer, Yunan turizmciler ile iş adamlarının büyük bir dayanışma örneği göstererek güçlerini birleştirdiklerini ve Samos Star teknesinin bu hatta girmesi için büyük çaba sarfettiklerini söyledi. Soyer, Teos Marina yönetiminin de, bu girişimin bölge için ne denli önem taşıdığının farkında olarak hattın işlemesi için fedakarlık örneği sergilediklerini anlattı. Tüm bu çabaların birleşmesiyle turların da başladığını belirtti.

Yunan Adaları ile İzmir arasındaki en kısa mesafe Sığacık ile Karlovassi arası. Bu nedenle de bu hattın kestirme bir yol olacağını ifade eden Soyer, yolculuğun yaklaşık 1 saat 40 dakikada tamamlanacağını dile getirdi. Kampanya kapsamında konaklamalı turların yanı sıra, Cuma ve cumartesi günleri olmak üzere günübirlik turlar da düzenlenecek. Ekim ayına kadar devam edecek seferlerin, 2016 yılından itibaren yıl boyunca yapılması planlanıyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.