• BIST 9510.34
  • Altın 2488.09
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8262
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

Yüksek fiyatların tekelci anlayışa karşı marketlere rakip çıkıyor!

Yüksek fiyatların tekelci anlayışa karşı marketlere rakip çıkıyor!
TARIM-KOOP Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz: Tekelci marketlerin karşılarında satış reyonlarımızda en ucuz bir şekilde pazara sunacağımızın bilinmesini istiyorum.

İSTANBUL- Marketlerdeki yüksek fiyatların tekelci bir market anlayışının ortaya çıktığını gösterdiğini belirten Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği (TARIM-KOOP) Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz, “8 bin kooperatifimizin, çiftçimizin yok pahasına sattığı ürünlerin raflardaki fiyatlarını da görüyoruz. Bizim özellikle tekelci marketlerin karşılarında satış reyonlarımızda en ucuz bir şekilde pazara sunacağımızın bilinmesini istiyorum. Hem çiftçimiz para kazanacak, hem de tüketici daha ucuza bu ürünleri tüketebilecek” dedi.

tarim-koop-genel-baskani-mehmet-ozkurnaz.jpgMarketlerdeki yüksek fiyatların tekelci bir market anlayışının ortaya çıktığını gösterdiğini belirten Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği (TARIM-KOOP) Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz, “8 bin kooperatifimizin, çiftçimizin yok pahasına sattığı ürünlerin raflardaki fiyatlarını da görüyoruz. Bizim özellikle tekelci marketlerin karşılarında satış reyonlarımızda en ucuz bir şekilde pazara sunacağımızın bilinmesini istiyorum. Hem çiftçimiz para kazanacak, hem de tüketici daha ucuza bu ürünleri tüketebilecek” dedi.

Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği (TARIM-KOOP) Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın marketlerde fiyatların düşmediğine yönelik sözlerini değerlendirdi. Özkurnaz, marketteki fiyatların tekelci market anlayışından kaynaklandığını belirtti.

tarim-koop-genel-baskani-mehmet-ozkurnaz-003.jpg“Yüksek fiyatlar tekelci market anlayışının ortaya çıktığını gösteriyor” 

Marketlerdeki reyonlarda şu anda fiyatların çok yüksek olduğunu ifade eden Özkurnaz, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, market fiyatlarının çok yüksek olduğunu, burada özellikle üreticiyle tüketici arasındaki bu uçurum konusunda, biz de aynı düşüncedeyiz. Ve bu düşüncemiz sonucunda da çiftçimiz köylerini terk ediyorlar. Sırf ürettiği ürünün karşılığını alamadıkları için köylerinden göç etmek zorunda kalıyorlar.

tarim-koop-genel-baskani-mehmet-ozkurnaz-004.jpgMarketlere rakip çıkıyor: “Satış reyonlarımızda ucuz fiyatlarla pazara sunacağız”

Burada tüketici noktasına baktığımızda fiyatların bu kadar yüksek olması, arada özellikle tekelci bir market anlayışının ortaya çıktığını gösteriyor. Biz buna alternatif olarak kentlerde ve ilçelerde kuracağımız satış reyonlarıyla daha ucuza mal edeceğiz. Hem çiftçimiz burada para kazanacak, hem de o göçü önlemiş olacağız. Hem de tüketici de daha ucuza bu ürünleri tüketebilecek. Bu tarımda üretim planlamasının normal yoluna gireceğini, bunun karşılığında da çiftçimiz daha refah düzeyi yüksek bir şekilde kendinden emin o bölgede kalmış olacak.

8 bin kooperatifimizin, çiftçimizin ürettiği ürünler, bugün yok pahasına sattığı ürünler, bugün raflarda fiyatlarını da görüyoruz. 15-16 lira gibi büyük rakamlarla asgari ücretli bir tüketici, bunu alma gücünün ne kadar olabileceğini de irdelemek gerekir diye değerlendiriyoruz. Bizim bu konuda özellikle tekelci marketlerin karşılarında satış reyonlarımızda en ucuz bir şekilde pazara sunacağımızın bilinmesini istiyorum.”

Bu haber toplam 2758 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.