• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Yörüklerin 6 Mayıs Hıderellez dileği yağmurun yağması

Yörüklerin 6 Mayıs Hıderellez dileği yağmurun yağması
Yörük -Türkmen Konseyi Başkan Yardımcısı Ömer Şahin, yaylalara yörük göçlerinin başladığı 6 Mayıs Hıdırellez Bayramında yaylalarda otların kararmaya tehlikesine karşı Allah'tan yağmurun yağması dileği olduğunu söyledi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/ANTALYA
- Toroslarda yaşayan Yörüklerin 6 Mayıs Hıdırellez Bahar Bayramı dileği yağmur yağması dileği oldu. Antalya Aksu Belediyesi Yörük -Türkmen Konseyi Başkan Yardımcısı Ömer Şahin, yaylalara yörük göçlerinin başladığı 6 Mayıs Hıdırellez Bayramında tüm Yörük ve Türkmenlerin dileğinin yayalarla kuraklığa bağlı otların kararmaya bağlı kuraklık tehlikesine karşı Allah'tan yağmurun yağması dileği olduğunu söyledi.

yoruk--turkmen--002.jpgÖmer Şahin,''Yörükleri bu sene bekleyen en büyük tehlike ''kuraklık''  Bu sene yağmur çok az yağdı.Toroslarda yaşayan Yörükler keçi, koyun, oğlak, kuzu ve ineklerini otlatacak yeşil otlar kuraklıktan şimdiden sararmaya başladı.'' dedi.

 yoruk--turkmen-.jpgAntalya Serik Yörük Kültürünü Yaşatma ve Koruma Derneği Başkanı ömer Gürler, 6 Mayıs'ta tüm Yörüklerin dileği keçi, koyun, deve, oğlak, kuzu ve sığırlarını otlatmada kuraklıkla karşı karşıya kalmamak olduğunu kaydetti. Böylesi bir sıkıntıyı Yörükler 1991 yılında yaşadı. Yörükler koyun ve keçilere yedirecek ot bulmada çok zorluk çektiğini vurgulayan  Ömer Gürler, '' Bu sene sonbahar ve kış döneminde beklenen yağış olmadığı için yaylalarda otlaklar ve meraların otu gürbüz değil; cılız. Şu anda halimiz başrollerini Şener Şen'in oynadığı  Züğürt Ağa filminde olduğu gibi toprak kupkuru; kup kuru olunca otta bitmiyor. '2 ifadesinde bulundu. Manavgat Süt ve Süt Mamülleri Üretici Birliği(MASÜB) Başkanı Bilal Ay, kuraklığın devam etmesi halinde Antalya'da süt rekoltesinde geçen yıla göre önemli ölçüde düşüş olacağını kaydetti. Ay, Manavgat'ta günlük 45 ton süt topladıklarını sözlerine ekledi.  
yoruk--turkmen--004.jpg

Bu haber toplam 1973 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.