• BIST 8718.11
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1533
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 14 °C

Yolcu gemisi kabinleri nasıl değişiyor?

Yolcu gemisi kabinleri nasıl değişiyor?
Cruise şirketleri, mevcut gemilerdeki eski odaları da modern seyahat eden ailelerin ihtiyaçlarına uyacak şekilde yeniden tasarlıyor.

FLORİDA / MIAMI - Yolcu gemisi kabinleri, genellikle küçük banyolu sıkışık alanlar olarak düşünülür ve ada cennetlerine bir haftalık tatile çıkan misafirler için çok az depolama alanı olarak düşünülür. Ama bu düşünce tarzı geçmişte kaldı. Cruise şirketleri, tasarımın modernleşmesini yansıtmak için yeni gemilerdeki kamaralarını yeniden tasarlamakla kalmıyor, aynı zamanda mevcut gemilerdeki eski odaları da modern seyahat eden ailelerin ihtiyaçlarına uyacak şekilde yeniden tasarlıyor. Covid 19 önlemleri ışığında yolcu gemileri artık eskisi gibi olmayacak. Ferah, rahat alanlar arttı. Personel ise salgına karşı tepeden tırnağa önlemler paketi ile donatıldı.

yolcu-gemisi-kabinleri-003.jpg

yolcu-gemisi-kabinleri-001.pngBunun ötesinde, kruvaziyer şirketleri artık koronavirüs pandemisinin yolcuları nasıl etkileyeceği ve gemideki ihtiyaçlarının neler olacağıyla yüzleşmek zorunda. Bu yıl ve önümüzdeki yıl piyasaya sürülen yeni gemiler pandemiden çok önce tasarlanıp inşa edilmeye başlasa da, COVID sonrası seyahat kaygısı ortaya çıktığında misafir kamaralarının aileler için bir inziva yeri olduğu hissi devam ediyor. Bu nedenle, kamarada gördüğümüz birkaç yeni trend ve diğer tasarım yenilikleri, açık denizlere dönen misafirlere hizmet etme konusundaki bu yeni çabayı yansıtıyor.
yolcu-gemisi-kabinleri-004.jpg

yolcu-gemisi-kabinleri.png

KARNAVAL MARDI GRAS

Özel alanlara sahip geniş kabinler, konuklara Karnaval'ın Mardi Gras'ında yatak ve TV'nin ötesinde işlevsel alanlar sunar. Karnaval Gezisi
yolcu-gemisi-kabinleri-005.jpg

yolcu-gemisi-kabinleri-003.pngGenişleyen kabinler

İster tipik bir grubun parçası olarak ister büyük bir aile toplantısının parçası olarak, pandemi sonrası ilk gemi yolculuğuna çıkan yolcular, en yeni gemilerin çoğunda daha fazla bağlantılı odaya sahip olmasına bayılacaklar. Karnaval'ın bu yaz lansmanı yapılacak olan Mardi Gras, 300 çift bağlantılı odaya ve hattın "aile kabinleri" olarak adlandırdığı şeye sahipken, Haziran 2022'de piyasaya sürülen Disney Wish, bağlantılı kapılı 900'den fazla kamaraya sahip. Tasarımlar, seyahat boyunca daha büyük grupların ve ailelerin bir arada kalmasına izin verir, ancak aynı zamanda sessiz zaman ve mahremiyet için kapalı kapılara da izin verebilir.
yolcu-gemisi-kabinleri-006.jpg

yolcu-gemisi-kabinleri-002.jpg

Bu iç yeniliklere ek olarak, yolcu gemileri güverte alanlarını, teknedeki yaşam alanınızın bir uzantısı haline gelen daha fazla balkon ve veranda odası eklemek için yeniden yapılandırıyor. Balkon kamaraları, havuz güverteleri meşgul olduğunda veya sadece gruplardan uzakta olmak ama yine de dışarıda olmak istediğinizde aileler veya çiftler için kolay bir mekandır. Burada oda servisi yaptırabilir ve okyanus manzarasının keyfini çıkarırken ve güneşlenirken sessizce yiyebilirsiniz. Disney Wish, Disney'in bir sonraki en büyük gemisi olan 901'e sahip Disney Dream'e kıyasla 948 veranda odası sunacak.
yolcu-gemisi-kabinleri-007.jpg

yolcu-gemisi-kabinleri-008.jpg

Bu haber toplam 1666 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.