• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 19 °C

Yılda 77 milyon yemek veren Emirates, rakamları açıkladı

Yılda 77 milyon yemek veren Emirates, rakamları açıkladı
Emirates dakikada 149 yemek servisi olmak üzere her gün 200.000'den fazla yemek servisi yapıyor.

DUBAI - Emirates, günde 215.000 öğün olmak üzere dakikada 149 öğün, yılda ise 77 milyon öğün hizmeti veriyor. Ramazan için özel yemekler ve Kaşer yiyecekler sunuyor ve özel tasarımlı çay paketleriyle kutlamaları yapıyor. Emirates geçen yıl 6 milyon kg tavuk, 1,7 milyon kg yumurta ve 40 milyon parça gurme çikolata servis etti.

Dünyanın en büyük Airbus A380 operatörü Emirates, dakikada 149 yemek servisi yapıyor. Günlük 499 uçuşla bu, her gün 215.000 öğün yemek anlamına geliyor ve Emirates, bir yılda 77 milyon müşteriye hizmet veriyor. Emirates, bu şaşırtıcı rakamları, bazıları Emirates'in Dubai'deki uçuş ikram hizmetleri tesisinde, diğerleri ise dünya genelindeki ikram hizmetleri ortakları için çalışan 1400 şeften oluşan özel bir grubun yardımıyla başarabiliyor.

emirates,-011.jpgEMIRATES'IN HAVADA YEMEK GEÇMIŞI

Mart 1985'te kurulan Emirates, havacılığın en sevilen isimlerinden biri haline geldi. Yahudi inancının uygulayıcılarının tercihini koruyan, Kaşer gıdaya ayrılmış yeni bir tesisin hizmete girmesi , İsrail ile BAE arasında uçuş gerçekleştirilme olasılığının da sinyalini verdi.

EMIRATES BUSINESS CLASS KOLTUKLARI VE YIYECEKLERI

Emirates'in ayrıca uygulayıcıların orucunu açmak için Ramazan ayında özel yemekler sunduğu da biliniyor . Bu yemekler , "havayolunun şirket içi tasarımcıları tarafından Mawaheb Art Studio'daki yerel sanatçılarla işbirliği içinde tasarlanan" kutularda geldi . Birkaç yıl önce havayolu, Uluslararası Çay Günü'nü üç ila altı farklı Sri Lanka çayı türünden oluşan hatıra çay paketleri dağıtarak kutladı.

Emirates'te bir yılda servis edilen akıllara durgunluk veren yemek sayılarına bir bakış

Geçen yıl, Emirates yolcuları her ay etkileyici 2.200 tarif arasından seçim yapıyordu. Emirates'in yemek konusunda başarabildiği bazı etkileyici rakamlara bir göz atalım.

emirates,-012.jpgVEJETARYEN OLMAYAN LEZZETLER

Emirates bir yılda 6 milyon kg taze tavuk, 350.000 kg sığır eti, 266.000 kg Atlantik somon filetosu ve 1,7 milyon kg pastörize yumurta servis etti. Sadece havayolunun birinci sınıfında 10 bin 350 kg havyar tüketilirken, 1,2 milyon dana bonfile bonfile ise birinci sınıf ve business sınıfı yolcular tarafından tüketildi.

VEJETARYEN ÜRÜNLER

Aynı dönemde havayolunda seyahat eden yolcular da çok sayıda vejetaryen ve vegan yemek tüketti. Toplamda 3,1 milyon kg taze ekmek ve hamur işleri, 2,2 milyon kg tam patates, 42.000 kg salata, 32.000 kg Masala kaju fıstığı ve 98.000 kg taze çilek tüketildi.

emirates,-013.jpgSÜTLÜ LEZZETLER

Emirates'te yemek hazırlamak için ayrıca 938.000 kg taze krema gerekiyor. Pek çok Avrupa güzergahındaki ekonomi sınıfı müşterilere, %60 süt içeriğine sahip olan ve Birleşik Krallık'ın Cotswolds kentindeki bir aile çiftliğinden gelen Marshfield dondurmasının bireysel kapları servis ediliyor. BAE'nin bu bayrak taşıyıcısı, İrlanda'dan gelen rotalarda göklere çıkarken, tek kökenli sütlü yoğurt üreticisi Killowen Farm'dan zengin yoğurt servis ediyor. Bu havayolunun birinci ve business sınıfı yolcuları, 14.000 kg Avustralya Yarra Vadisi beyaz peyniri tüketti.

HER ŞEYIN ÜSTESINDEN GELMEK

Geçtiğimiz yıl, Emirates yolcuları 40 milyon adet gurme çikolata ve 2 milyon paket çeşitli boyutlarda karışık kuruyemiş taşıyordu. Ayrıca 70.300 kg öğütülmüş kahve tükettiler, 2,3 milyon poşet çay kullandılar ve 1,2 milyon litre portakal suyu içtiler.

emirates,-014.jpgGIDAYI SÜRDÜRÜLEBILIR KILMAK

Sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için Emirates, geçen yıl business class yolcularının yemek siparişi verebileceklerini ve böylece gıda israfını azaltabileceklerini duyurdu. Bu, Lufthansa, Virgin Atlantic ve All Nippon Airways tarafından uygulamaya konulan yemek siparişine göre sipariş uygulamasına uygundu . Ön sipariş, yolcuların kendi seçtikleri bir yemeği almalarını sağlayacak ve seçtikleri yemeğin mevcut olmaması durumunda yiyecekleri fırlatma olasılığını ortadan kaldıracaktır.

EMIRATES UZUN MESAFE EKONOMI SINIFI YEMEĞI

Emirates, Yemek Ön Siparişine İzin Vererek Gıda İsrafını Azaltmak İstiyor

Diğer kabinlere olası bir genişlemeden önce iş yolcuları için mevcuttur.

Yiyecek israfının daha da azalması için Emirates'in ön siparişi yalnızca business sınıfı için değil tüm yolcuları için de erişilebilir hale getirmesi gerekebilir.

Bu haber toplam 1079 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.