• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Yılbaşı Konsept Tasarım Ödülleri

Yılbaşı Konsept Tasarım Ödülleri
Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ve Hürriyet Look tarafından düzenlenen "Yılbaşı Konsept Tasarım Yarışması" ödülleri, törenle sahiplerini buldu.

İSTANBUL- Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ve Hürriyet Look tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen, alışveriş merkezleri ve mağazaların yılbaşı vitrin düzenlemelerinin değerlendirildiği "Yılbaşı Konsept Tasarım Yarışması" ödülleri, görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

 



Yılbaşı döneminde, mağaza ve alışveriş merkezlerinin tasarladıkları renkli ve yaratıcı vitrin, iç ve dış mekan düzenlemeleri Cahide Cabaret’de gerçekleştirilen unutulmaz gecede ödüllendirildi. Tuba Ünsal’ın sunduğu, renkli görüntülere sahne olan geceye BMD üyelerinin yanı sıra, moda, tasarım ve perakende dünyasının önde gelen isimleri de büyük ilgi gösterdi.









BMD gecesine katılan konuklar arasında Ayla Dümer, Sait Sökmen, Gaye Sökmen, Özgü Namal, Tamer Yılmaz, Ali Kocatepe, Günseli Kato da vardı.

 

“Alışveriş merkezi” ve “Mağaza” tasarımı olmak üzere her iki kategoride birinci olan yarışmacılar, BMD ve Hürriyet Look tarafından, New York’taki Tasarım Haftası’na bir yolculuk ile ödüllendirildi. Yarışmanın ikincileri Hey Travel sponsorluğu ile Dusseldroff Euroshop Fuarı’nı ziyaret etme fırsatı bulurken, üçüncüler ise yine Hey Travel’in desteğiyle Milano Tasarım Haftası’na üç günlük seyahat kazandı.

 





Beşinci BMD Yılbaşı Konsept Vitrin Tasarım Yarışması’nda ödül kazanan yarışmacılar:

 

AVM Kategorisi

1. Aslı Tuana Yazıcı’nın tasarımı ile NEO Alışveriş Merkezi (Ödülü IHKIB Başkanı Süleymen Orakçıoğlu verdi)

2. Derya Ekici’nin tasarımı ile M1 Meydan Alışveriş Merkezi (BMD Başkanı Ali Murad Kızıltaş ödüllerini verdi)

3. Asım Yıldız’ın tasarımı ile Metrocity Alışveriş Merkezi (Ödüllerini İpekyol Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın verdi)

 

Mağaza Kategorisi

1. Mine Merkit’in tasarımı ile YKM (Ödülü Hürriyet Genel Yayın Koordinatörü Fikret Ercan verdi)

2. Seda Uçar ve Sandra Arslanoğulları’nın tasarımı ile Mudo. (Ödülü gecenin sponsorlarından Hey Travel CEO’su Süreyya Bektaş verdi)

3. Murat Tamgüç’ün tasarımı ile Chakra (Ödülü YKM Yönetim Kurulu Üyesi Saruhan Tan verdi)

 

Gecede "Jüri Özel Ödülü"nü ise Şebnem İkiışık ve karikatürist Erdil Yaşaroğlu'nun tasarımıyla Beta aldı. (Ödülü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sahne Dekoru Bölüm Bşk. Bengi Bugay verdi)

 

 

 

 

Yarışma jürisinde kimler vardı?

Ali Murat Kızıltaş (Jüri Başkanı, BMD Yönetim Kurulu Başkanı), Yeşim Seçkin (Hürriyet Reklam Müdürü) Prof. Bengi Bugay (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sahne Dekorları Bölüm Bşk.), Erhan İşözen (Mimar), Doç. Özlem Süer (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi), Reha Erdoğan (Tasarımcı / Görsel Yönetmen), Sertaç Ersayın (Endüstri Tasarımcıları Meslek Komitesi Başkanı), Suat Soysal (Danışman)

 

 

 

 

BMD Hakkında

Türkiye’nin marka değeri yüksek 130 firmasını bünyesinde barındıran Birleşmiş Markalar Derneği, Eylül 2001’de kuruldu. Başta hazır giyim olmak üzere iletişim, optik, mobilya, ayakkabı, küçük mutfak ürünleri, kozmetik, aksesuar, ev tekstili ve dekorasyonu, çok katlı mağazacılık gibi alanlardan üyeleri bulunan BMD, perakende sektörünü temsil eden en önemli dernek.

Kasım 2007 sonu itibariyle,  günde 1,8 milyon kişi tarafından ziyaret edilen 250’ye yakın ayrıcalıklı markası ve 25 bin’e yakın satış yerinde, yaklaşık 1 milyon 500 bin metrekare satış alanı üzerinde hizmet veren BMD, üretim ve mağazacılık alanında 150 bine yakın kişiye istihdam olanağı sağlıyor.

www.birlesmismarkalar.org.tr  

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.