• BIST 8718.11
  • Altın 2248.012
  • Dolar 32.3309
  • Euro 35.1876
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

Yetişkinrler için oyunculuk kursu başlıyor!

Yetişkinrler için oyunculuk kursu başlıyor!
Deneyimli eğitmenler ve tiyatronun usta isimlerinin vereceği kurs, 6 ay sürecek. Haftada 8 saat şekilde planlanan kursa, 18 yaş ve üstü vatandaşlar katılabilecek.

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya - Antalya Konyaaltı Belediyesi, yetişkinler için temel oyunculuk eğitimi düzenleyecek. Deneyimli eğitmenler ve tiyatronun usta isimlerinin vereceği kurs, 6 ay sürecek. Haftada 8 saat şekilde planlanan kursa, 18 yaş ve üstü vatandaşlar katılabilecek. Başvurular 20 ile 27 Eylül tarihleri arasında www.konyaaltı.bel.tr üzerinden online yapılabilecek. 24 kişi ile sınırlı olan eğitimlere öğrenciler seçme sınavı ile alınacak. Sınava dram ya da bir komedi parçası bilen,  şarkı (çalabiliyorsa enstrüman) söyleyebilen ve şiir okuyan kişiler başvurabilecek.

 

oyunculuk-kursu.jpg
11 FARKLI ALANDA EĞİTİM İMKANI

Kurs süresince katılımcılar, diksiyon, ses, nefes, mimik, doğaçlama, rol, hareket, şan, metin çözümleme, tirat-parça seçimi (tiyatro eserinden tek kişilik bir parça seçimi), tirat çalışması (tirat seçiminden tek kişilik bir parça oynanması) gibi 11 farklı alanda eğitim alabilecek.

oyunculuk-kursu-001.jpg

ÜÇ FARKLI HEDEF KİTLE

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, kursun bir mesleğe sahip olduğu halde kişisel gelişim için eğitim almak isteyenler, mesleğe adım atmak için kendini geliştirmek adına eğitim almak isteyenler ve tiyatroyu meslek olarak seçmek için eğitim almak isteyenler olmak üzere üç farklı hedef kitleye hitap ettiğini kaydetti. Başkan Esen, “Konyaaltı Belediyesi olarak rutin belediye hizmetlerinin yanında, eğitim ve sanata da çok önem vermemiz gerektiğini düşünüyoruz. Herhangi bir sanat dalı ile uğraşmak isteyen bireylerin yanı sıra, mesleki ve kişisel anlamda kendilerini geliştirmek isteyen vatandaşlarımızın da amaçlarına katkı yapacak bir süreç olacak. Başvuru yapacak vatandaşlarımıza ve eğitimcilerimize şimdiden başarılar diliyorum’’ dedi.

Bu haber toplam 821 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.