• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Yeşil Marmaris Lines ve Leros'ta

Yeşil Marmaris Lines ve Leros'ta
Yeşil Marmaris Lines hızlı katamaran botu ile Türkiye'yi Yunanıstan'da yeni noktalara bağlayarak Leros seferleri yapıyor.

ZAFER BAYKAL, TÜRKİYE TURİZM
TURGUTREİS
- Yeşil Marmaris Lines hızlı katamaran botu ile Türkiye'yi Yunanıstan'da yeni noktalara bağlayarak Leros seferleri yapıyor.Turgutreis-Leros arasını 45 dakikaya indiren seferler,her Cuma ve Pazartesi günleri saat 10.15 te Turgutreis D-Marin hudut kapısından yapılıyor.

yesilmarmaris-4.jpg

yesilmarmaris-7.jpg

Leros dönüşü 17.15 olan seferlerde,yolcular ile tek tek ilgilenen Kaptan Doğan Tuğbay ve ekibi’nin güler yüzlü servisleri ve Katamaran’ın lüks koltukları ile gayet rahat bir yolculuk yapılıyor.

yesilmarmaris-12.jpg

yesilmarmaris-45.20150731195754.jpg

yesil-marmaris12.20150731195843.jpg

LEROS’TA MÜZIK VE ÇIÇEKLER ILE KARŞıLANDı

  Turgutreis-Leros arası ilk seferin olması nedeni ile Limanda güzel bir karşılama töreni düzenlendi.Pasaport kontrollerinin biraz yavaş işlemesine rağmen,gümrükten çıkan yolcular güzel bir karşılama ile karşılaştılar.Leros halkının merakla izlediği Bot çok ilgi gördü.Çiçek, yöre tatlıları ve içeceklerin sunulduğu karşılama töreninde,sirtaki müziği Limanı adeta inletti.

yesilmarmaris-21.jpg

yesilmarmaris-14.jpg

YEŞIL MARMARIS TURIZM VE YAT İŞLETMECILIĞI NASıL DOĞDU
  Yönetim kurulu üyesi Şükrü Tugay ile yaptığımız söyleşide bize şirketin nasıl doğduğunu anlattı. Yeşil Marmaris Turizm ve Yat İşletmeciliği A.Ş, TÜRSAB'a kayıtlı (A849),Türkiye'nin yatçılık ve denizcilik sektörü ile turizm endüstrisinin öncü kuruluşlarından biri olduğunu, 1962 senesinden bu yana hizmet vererek,Marmaris-Rodos (Yunanistan) arası deniz taşımacılık hattını açıp ve Yunanistan’nın Rodos Adası'ndan Marmaris’e ilk turistin gelmesini sağladıklarını söyledi.Şirketin halen sahibi olduğu Marmaris Express, Aegean Cat, Aegean Jet isimli hızlı yolcu gemileri ve Yeşil Marmaris isimli feribotu ile Rodos, Kos, ve Leros seferlerine devam ettiğini,ayrıca 1980 yılından itibaren yabancı filotilla yat firmalarının müşterilerini direk Türkiye’ye (Marmaris) getirip, programlarının tümünü ülkemizde gerçekleştirmelerini sağladıklarını söyledi.

yesilmarmaris-15.jpg

yesilmarmaris-6.20150731200132.jpg

TÜRKIYE’YE ILK KITLE TURIZMINI BAŞLATAN ŞIRKET

1985 yılında, İngiltere’den Türkiye’ye ilk kitle turizmini başlatan şirket,Kuşadası, Bodrum, Fethiye ve Didim gibi turizm beldelerinde şubeler açmış, bu bölgelere yoğun bir şekilde İngiliz turistin gelmesinde öncü olmuş.2001 yılında kurulan ve özelleştirme kapsamında bulunan Marmaris Limanı’nın ihalesini kazanan Marmaris Ortak Girişim Grubunun en büyük ortaklarındandır. Bu limanın özelleştirilmesiyle birlikte, Marmaris’e gelen kurvaziyer yolcu gemileri ve yolcu sayısında önemli bir artış kaydedilmiştir.Şirketin diğer faaliyet alanları: Yat İşletmeciliği ve Mavi Yolculuk,Gemi Acenteliği,Otel ve Apart Otel İşletmeciliği,Marina ve Yat Çekek Yeri İşletmeciliği, Su Parkı Eğlence Merkezi İşletmeciliği.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.