• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Yerli turistlerin jeep ve ATVQuat safari turuna çıkması hayal oldu

Yerli turistlerin jeep ve ATVQuat safari turuna çıkması hayal oldu
Yerli turistler ise Alman ve Avrupalı turistler gibi alternatif turizm kapsamında Antalya Manavgat'ta canyoning, jeep safari, rafting, kano, doğa ve köy turlarına çıkamıyor.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
ANTALYA - Petrole art arda gelen zamlar, Antalya’ya tatile gelen turistlerin alternatif turizm etkinlikleri kapsamında jeep safari, ATV Quat turları yaptıran turcuların turistlere fiyat vermesini zorlaştırıyor.Yerli turistler ise Alman ve Avrupalı turistler gibi alternatif turizm kapsamında Antalya Manavgat'ta canyoning, jeep safari, rafting, kano, doğa ve köy turlarına çıkamıyor.

 

atvquat-safari.jpg
Antalya Side Apart Otelleri Birlikte Hareket Etme Platformu Başkanı Mehmet Çelikten,yüksek enflasyon ve Türk Lirasının Euro ve Dolar değer kaybının en fazla yerli turisti etkilediğini söyledi.
 

atvquat-safari-001.jpgMehmet Çelikten şunları anlattı: '' Pandemi öncesi 2019 yılına göre yerli turistin tatile çıkmasında yüzde 30 oranında düşüş var. Bu düşüşü Kurban Bayramı tatilinde çok net gözlemledik. Beş yıldızlı her şey dahil konseptinde iki kişinin 10 günlük tatil masrafı 18 bin lira. Tatil bölgesine otomobiliyle geldiğini düşünürsek bu rakam 25 bin lirayı buluyor. Apart otellerde bu rakam yüzde 40 düşükte olsa ulaşımda benzin fiyatları yüksek olunca tatil yöresine ulaşmada en az 5 bin lirayı gözden çıkarılması gerekiyor. Ülkemizin yüzde 60 gelir seviyesi asgari ücret 5 bin 500 lira. Benzinin litresi geçen sene 6 bin 500 liraydı bugün ise 30 lira sınırına dayanmış durumda. ''

atvquat-safari-002.jpgKangal Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Mehmet Elbudak, Türk Lirasının Euro ve Dolar karşısında değer kaybının yerli turistlerin alternatif turizm etkinliklerine çıkmasını yüzde 80 olumsuz etkilediğini söyledi. Köy turlarına, jeep safari ve ATV quat turlarının yüzde 97'nin Alman, Avrupalı ve İskandinav turistlerin çıktığını bildirdi.

Mehmet Elbudak,' '' Petrole gelen zam iğneden ipliğe geliyor. Milletçe fakirkeşmemiz demek. Euro olmuş 18 lira. Bir Alman ve Avrupalı turist 1000 Euro ile Antalya'da krallar gibi tatil yapması yanı sıra istediği turizm etkinliğine katılır ve yapabilir. Zaten jeep safari, rafting, kano, köy turları ve ATV Quat turuna Alman ve Avrupalı turistler çıkıyor. Yerli turistlerin 5 bin 500 lira asgari ücretle tatile çıkması safari turuna çıkması imkansız'' dedi.

Bu haber toplam 1718 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.