• BIST 9693.46
  • Altın 2513.021
  • Dolar 32.5761
  • Euro 34.7834
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 21 °C

Yeni Zelanda'da dünyanın ilk 'şaraphane havayolu' kuruldu

Yeni Zelanda'da dünyanın ilk 'şaraphane havayolu' kuruldu
Invivo'nun kurucu ortakları Rob Cameron ve Tim Lightbourne İsveç yapımı 34 kişilik bir Saab uçağı kiraladı.

AUCKLAND / YENİ ZELANDA - Bazı havayollarının uçaklarda içkinin tamamen yasaklaması ile son birkaç yılda alkol ve uçuş hakkında çok fazla tartışma oldu .

Ancak, Yeni Zelandalı bir şarap şirketi, "dünyanın ilk şaraphane havayolunu" kurarak işleri biraz farklı bir yöne götürüyor.

Invivo, bu yıl içinde Auckland'ın Kuzey Adası'ndan Güney Adası'ndaki Queenstown'a bir rota işletmeye başlayacak ve ilk uçuşu önümüzdeki birkaç ay içinde başlayacak.

saraphane-havayolu,-invivo.jpg

Kurucu ortaklar Tim Lightbourne ve Robin Cameron, Invivo Air'in ilk yolculuğu için İsveç yapımı 34 kişilik bir Saab uçağı kiralayarak "her yerde birinci sınıf" olduğunu kanıtladı.

UÇUŞTA ŞARAP TADIMI YAPILACAK
Uçuş süresi yaklaşık iki saat olmakla birlikte, tüm deneyim, Invivo'nun Central Otago yetiştiricilerini ziyaret ve Hilton Queenstown'da konaklama dahil olmak üzere 24 saat sürecek.
Lightbourne, "Elbette, uçakta bazı ücretsiz şarapların yanı sıra bazı alkolsüz içecekler de sunulacak. Tadım yapmak üzere bir dizi Invivo şarapları olacak ve belki Rob ve ben bunu uçuşta misafirlere sunacağız. Çok eğlenceli olmalı" dedi.

saraphane-havayolu,-invivo-001.jpg

KONAKLAMAYA DESTEK
Lightbourne ve Cameron , Aralık ayında Auckland sınırlarının yeniden açılmasını kutlamak ve Yeni Zelanda'da iç turizmi teşvik etmek amacıyla Invivo Air'i başlatmaya karar verdiler .
Parite ayrıca, şehirde bir Covid-19 salgını sonrasında uygulanan 119 günlük karantina sırasında ağır darbe alan Auckland'ın konaklama sektöründe çalışanları desteklemek istiyor.

YARI FİYATA UÇACAKLAR
İlk uçuştaki koltukların yarısı ücretsiz olacak ve Auckland'da karantinadan etkilenen misafirperverlik ve turizm personelinin yanı sıra Yeni Zelanda'nın Güneyinde bulunan sevdiklerini ziyaret edemeyen sakinlere öncelik verilecek. Sınırların kapanması nedeniyle ada.
Lightbourne, "Auckland'da birçok restoran bunca zamandır kapalıydı.Bu yüzden oldukça zor oldu. Bu konukseverlik çalışanlarından bazılarını, başlıca turizm destinasyonlarımızdan biri olan Queenstown'a bir uçuşla ödüllendirmek istiyoruz" dedi

QUEENSTOWN'A DESTEK
Ayrıca uçuşların, pandemi öncesi yılda yaklaşık üç milyon ziyaretçi çeken ve %60'tan fazlası yurt dışından gelen son derece popüler Queenstown'a bir destek sağlayacağını umuyor .
Ancak Lightbourne'a göre, Yeni Zelanda'nın Otago bölgesinde yer alan tatil beldesi, uluslararası turist eksikliği nedeniyle "zorluyor".
Belki de şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Invivo ekibi, en azından söylemek gerekirse, sıfırdan bir havayolu kurma sürecini oldukça zor buldu.
Lightbourne, "Sektördeki bazı kişilerle olup bitenler, zorluklar ve buna benzer şeyler hakkında konuşmak zorunda kaldık" diye itiraf ediyor.
"Bu bizim için bir deneme. Ancak geri bildirimler olumlu oldu. Kayıt olan binlerce insan oldu. Uçuşu 100 kez satabilirdik."

saraphane-havayolu,-invivo-002.jpgÜZÜM BAĞLARı VAR
İlk uçuş gerçekten bir "deneme" olsa da Lightbourne, ekibin Auckland - Queenstown rotasında düzenli uçuşlar yapmayı planladığını ve gelecekte yeni destinasyonlar eklemeyi umduğunu söylüyor.
"Aynı zamanda Güney Adası olan Marlborough'da üzüm bağlarımız var" diye ekliyor. "Ve Kuzey Adasında, Hawke's Bay bölgesinde ve Gisborne'da bazılarımız var. Umarım bu yıl içinde bu şekilde bazı uçuşlar yapmayı çok isteriz."
2008 yılında kurulan Invivo, Yeni Zelanda'dan şarap üretirken, aynı zamanda İtalya'nın Veneto kentindeki Prosecco bölgesi de dahil olmak üzere en çok üretim yapan bölgelerden şarap yapmak için dünyanın dört bir yanındaki üreticilerle ortaklaşa çalışıyor. Invivo şaraphanesi, Auckland'ın hemen güneyinde, Waikato bölgesinde bulunan Te Kauwhata'da bulunmaktadır.

saraphane-havayolu,-invivo.pngINVIVO AIR UÇUŞUNDA ÜNLÜ YıLDıZLAR
Invivo'nun çeşitli hissedarları ve işbirlikçileri arasında "Ve Aynen Böyle..." yıldızı Sarah Jessica Parker ve İngiliz TV sunucusu Graham Norton yer alıyor ve Lightbourne, bir noktada bir Invivo Air uçuşunda yıldızlardan birini görüleceğini belirterek "Hem Graham hem de Sarah Jessica, Yeni Zelanda'ya gitmeye gerçekten çok hevesliler," diye ekliyor. "Yani gelecekte kesinlikle bir uçuşun resmi konuklarından biri olabilirler." dedi.
Yeni Zelanda, Covid-19'a verdiği yanıttan dolayı büyük övgü aldı ve sıkı sınır kısıtlamaları ve karantina önlemleri nedeniyle vakalar oldukça düşük kaldı - bugüne kadar varış noktasında 15.000'den fazla kayıtlı enfeksiyon var.
Bununla birlikte, ülke, Temmuz 2021'de durdurulan Avustralya ile karantina içermeyen kısa bir seyahat balonunun yanı sıra, tüm pandemi için dünyanın geri kalanına etkin bir şekilde kapatıldı.

ULUSLARARASı SEYAHATLERE AÇABILIRIZ
Bu, özellikle uluslararası turizme dayanan işletmeler ve aile üyelerinden ayrılmış olanlar için birçok kişi için inanılmaz derecede zorlayıcı oldu.
Lightbourne, "Herkes bunun daha büyük bir iyilik için olduğunu biliyor" diyor. "Ama bunu söyledikten sonra, normale dönmeye ve sınırları uluslararası seyahatlere açmaya gerçekten hevesliyiz. Neredeyse iki yıl oldu."
İnvivo Air yolcularının uçağa binmeden önce geçerli bir aşı kartı göstermek de dahil olmak üzere tüm geçerli kural ve düzenlemelere uymaları gerekmektedir. İlk uçuşta koltukların %50'si satın alınabilecek olsa da koltuk fiyatları henüz belirlenmedi.

Bu haber toplam 1189 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.