• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • Antalya 36 °C

Yeni otogar Kemer’e yakışacak

Yeni otogar Kemer’e yakışacak
Kemer’in 2008 yılı için Yeni Otogarına kavuşacağını belirten Başkan Şeker, sanayideki yıkımların ardından yapılacak otogar ile değer kazanacağını da söyledi.

ANTALYA-Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, Eski sanayinin yıkılarak boşalan alana yapılacak Yeni Otogar projesi hakkındaki son bilgileri aktardı. Kemer’in 2008 yılı için Yeni Otogarına kavuşacağını belirten Başkan Şeker, sanayideki yıkımların ardından yapılacak otogar ile bölgenin değer kazanacağını da söyledi.




Başkan Şeker Kemer Yeni sanayinin yapımının tamamlanması ve eski sanayideki esnafın taşınması sonrasında bölgedeki yıkımların tamamlanmak üzere olduğunu ifade ederken, kötü şartlarda iş yapan sanayi esnafının bundan sonra daha iyi şartlarda hizmet vereceklerini söyledi. Yıkımların ardından eski sanayiden kamyonlarca pisliğin çıktığını ifade eden Şeker, “ Bir zamanlar söylemiştim. Kemer Sanayisi kötü bir görüntü çiziyor diye. Bunu neden söylemiştim çünkü buradaki esnafımızın daha iyi şartlarda daha modern yerlerde hizmet vermesi için. O dönem bunu söylerken, Başkan buraya neden böyle diyor dediler. Evet, ben burasının Çalışma şartları için bunu söylemiştim. Esnafın yanına birisi geliyor masası yok sandalyesi yok,  tuvaleti yok. Hijyenik bir yer olmadığı için kötü bir görüntü dedim. Şimdi esnafımız yeni sanayide ve daha modern halde hizmet veriyor olmasının mutluluğunu ve sevincini yaşıyorum. Yıkım sonrası eski sanayi alanından kamyonlarca pislik kaldırdık. ”




Yeni Otogarın ihale tarihinin tam kesinleşmediğini ifade eden Başkan Şeker, “Yeni Otogarımız yapı olarak küçük bir terminal olacak. Çünkü bizim otobüslerimizin sayısı belli şehirler arasıda otobüslerimizde belli. Neticede bir ilçe terminali. Yani bizim ilçemizde öyle bir büyük bir ilçe değil ama turistin bol olduğu bir ilçe. Terminalimiz küçük şirin bir terminal olacak. Şunu da söylemeliyim ki, ben  her zaman Kemer’in küçüklüğünü sevdim. Göreceksiniz otogarında küçüklüğünü seveceğiz ve otogarımız kısmetse 2008 de hizmete girecek. Böylece artık Kemer’de taşlar yerine oturmuş olacak. Yeni sanayi biti yerine yerleşti arkadaşlar çok memnun.. Otogar geliyor .Amacımız bundan sonra artık Kemer’i daha da güzelleştirmek ve biraz daha yeşillendirmek ve biraz daha heykellere önem vermek olacak. “

 



Sıkıntılara ulaşmadan feraha ulaşamazsınız..

 

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, meclisin önümüzdeki hafta olağanüstü toplanacağını ve otogarın yapımının yap-işlet-devret olarak gerçekleşmesi konusunun görüşüleceğini söyledi. Şeker, Asdem Park Otelinin satışının gerçekleşmesi halinde ise otogarı kendi imkânları ile yapabileceklerini de savundu. İleri görüşlü olmak gerektiğinin altını çizen Şeker, “Şimdi otogarımızın yapımı konusunda bir olağanüstü meclis toplantısı yapacağız. Arkadaşlarımız konuyla ilgili çalışıyorlar. Pazartesi günü olağan toplantımızı yapacağız. Otogar yapımını yap işlet devrete döndüre biliriz diye düşündük. Daha önceki meclis toplantımızda Belediyemize ait olan otelin satışı konusunda ama öyle ama böyle bir satış kararı aldık. Bazı arkadaşlarımız belli bir şeyler söylese de insanın yarını görmesi lazım. Eğer bir belediye başkanıysanız bir meclis üyesiyseniz Kemer’de bir yöneticiyseniz ve yarını göremiyorsanız işiniz çok zor. Bu otogarın yapılması lazım ve yapılacak.. Daha önce eski otogar yıkıldı, meydan yapıldı. Kemer otogarsız kaldı dediler. Kemer’in hali ne olacak dediler ama Kemer’e bir şey olmadı. Evet Kemer’de biraz sıkıntılar çıktı. Ancak sıkıntıları görmeden feraha ulaşamazsınız ..”

 



Yeni Otogarın yanına birde Pazaryeri yapılacak.

 

Başkan Şeker yeni otogarın hemen yanında da bir Pazar bulunacağını sözlerine ekleyerek, proje üzerinde bilgiler verdi. Şeker, “Bir de terminalimizin hemen yanında projeye göre vatandaşımızın çok daha rahat alışverişini yapacağı bir Pazaryeri yapılacak. Vatandaşımız arabasıyla gelecek, arabasını park edecek çok rahat bir şekilde alışverişini yapacak. İsterse haftanın 7 günü burada bulunan dükkânlardan alışverişini yapacak. Burada meyvecisi, sebzecisi, balıkçısı peynircisi, et tanzimcisi, zeytincisi bunlar hepsi bulunacak. Ayrıca köylerden gelen malını satmak isteyen vatandaşlarımıza da yer vereceğimiz bu pazarda. Bunun yanı sıra alacağımız bir karar ile haftanın belli günlerinde de burada daha geniş bir pazarımız olacak. Şunu da söylemek gerekirse burası Pazar yeri olarak çok güzel ve uygun bir yer. Ayrıca ulaşım konusunda da Aslanbucak mahallemize, Kemer Merkeze, Kiriş’e  de oldukça yakın ve merkezi bir konumda. “dedi.

 



Aslanbucak değer kazanıyor..

 

Yeni Otogarın tamamlanması ile bölgenin değer kazandığını da ısrarla vurgulayan Başkan Şeker, “ Şimdi biraz geçmişe dönelim. Aslanbucağa asfalt çalışmalarımıza başlamıştık diğer dönemin son yılında. Aslanbucak Mahallemizde  parsel fiyatları belliydi. Şimdi belli.. Cumhuriyet Caddemizi açtık .Asfaltladık, ışıklandırdık. O zaman şöyle demiştim. Aslanbucak’ta tavuklar 2 defa yumurtlamaya başladı diye. O günleri geçtik şimdi hakikaten sanayinin görünümü Aslanbucak Mahallemizi çok kötü yaralıyordu. Şimdi kurtulduk. Şimdi bu otogar geldikten sonra Aslanbucağın değeri günden güze artıyor ve artmaya da devam edecek“dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.