• BIST 9693.46
  • Altın 2508.814
  • Dolar 32.583
  • Euro 34.7706
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 21 °C

Yeni enerji zamlarıyla Antalya'da otelciler elektrik çarpmışa döndü.

Yeni enerji zamlarıyla Antalya'da otelciler elektrik çarpmışa döndü.
Antalya Side Apart Otelcileri Derneği Başkanı Mehmet Çelikten, gece yarısı alınan kararlarla elektriğe yüzde 15, doğal gaza ise yüzde 12 zam yapıldığına işaret etti

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Elektrik kilowatt saat (kWh) ücreti son 3,5 yılda yüzde 122 artarken, tarımdan sanayiye her sektörde üretim maliyetleri de katlandı. Antalya Side Apart Otelcileri Derneği Başkanı Mehmet Çelikten, gece yarısı alınan kararlarla elektriğe yüzde 15, doğal gaza ise yüzde 12 zam yapıldığına işaret ederek, '2 Bu zamlar iki yıldır yeni tip Carono Virüsü(Covid 19) korunma tedbirleri kapsamında zor durumda olan Antalyalı turizmcileri daha da zor duruma sokarak elektrik çarpmışa döndürdü. '' dedi.

mehmet-celikten-006.jpgOTELCİLER;TURİSTLERE TASARRUF YAPIYORUZ KLİMAYI AÇMA DİYEMEYİZ

670 bin yatak kapasitesine ulaşmış Antalya'da otellerin yazın tatile gelen turistleri sıcak ve nemli havada serinletmenin yegane yolunun klima olduğunu belirten Mehmet Çelikten, '' Turiste klimayı açma tasarruf yapalım deme şansımız yok. Antalya'da 100 yataklı bir otelin yıllık elektrik parası 60-70 bin lira. Bunun anlamı tek kelime ile turizmciyi elektrik çarpması demektir. Mehmet Çelikten,şu bilgileri verdi: 17 aydır yeni tip Carona Virüsü(Covid 19) korunma tedbirleri kapsamında turist gelmemesine bağlı çok zor durumda olan turizmci; 2021 yılı turizm sezonu başladı derken elektriğe ve gıda ürünlere yapılan zamlarla tüm morallerimiz altüst oldu. Zorumuza giden ise 300 bin yatak kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu Manavgat-Side destinasyonunda  Naras, Manavgat ve Oymapınar barajları bulunması ve elektik enerjisi üretilmesine karşı dünyanın en pahalı elektrik enerjisini tüketiyoruz. Zorumuza giden de bu. Bu son zamlarla; bu yıl elektriğe yüzde 22,1 ve doğal gaza yüzde 18,04 zam yapılmış oldu. Yılın ilk yarısında enflasyonun 2-3 katı zam geldi. Hatta 2010-2018 başına kadar toplamda elektriğe yüzde 54,2 zam yapılmışken, 2018 başından bu yana yüzde 122,6 zam yapıldı.” değerlendirmesinde bulundu.

mehmet-celikten-007.jpgÖnceki 8 yıldaki zammın iki katından fazla zamma son 3,5 yılda imza atıldığına işaret eden Çelikten, aynı şekilde doğalgaz da farklı değil… Ama bu zamları hiç hak etmiyoruz.'' şeklinde konuştu.  Antalya'da elektrik enerjisi dağıtımını 486 milyon lira vergi borcu silinen iş adamı Mehmet Cengiz'in  CK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş yapıyor. 

Bu haber toplam 1424 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.