• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 32 °C

YEM, “Otel” ile devam ediyor

YEM, “Otel” ile devam ediyor
YEM'in Türkiye ve dünyadan yaratıcı yapı profesyonelleri buluşturduğu platform olan “2D1 Tasarım Toplantıları” “otel” teması ile devam ediyor.

ISTANBUL- Yapı-Endüstri Merkezi, Türkiye ve dünyadan yaratıcı yapı profesyonellerini bir araya getiren bir platform olması amacıyla düzenlemeye başladığı “2D1 Tasarım Toplantıları” “otel” teması ile devam ediyor. Mimarlık, içmimarlık ve tasarım disiplinlerinin önde gelen temsilcilerini yıl boyunca “iki ayda bir” buluşturan en önemli etkinlik olan toplantıların üçüncüsü AKG Gazbeton sponsorluğunda “2D1 Otel” alt başlığı ile Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

yem-2d.jpg

ÖNEMLİ KONUŞMACILAR KATILIYOR

Toplantıya konuşmacı olarak, MAR Mimarlık Kurucu Ortağı Gülfem Karaer, HBA İstanbul Direktörü Sayeli Uysal Ayaydın, InterContinental Hotel Groups Türkiye ve Güney Doğu Avrupa Tasarım Direktörü Hakan Özkaşıkçı ve Argos Yapı Genel Müdürü Aslı Özbay katılacak.
Yapı-Endüstri Merkezi, Türkiye ve dünyadan yaratıcı yapı profesyonellerini bir araya getirecek bir platform olması amacıyla düzenlemeye başladığı “2D1 Tasarım Toplantıları"nda mimarlık, içmimarlık ve tasarım disiplinlerinin önde gelen temsilcilerini yıl boyunca “iki ayda bir” buluşturmaya AKG Gazbeton sponsorluğunda “2D1 Otel” ile devam ediyor. 26 Mart 2015 Perşembe günü saat 17.00’de Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan etkinlikte konaklama fonksiyonunun ötesinde konaklayanlara eşsiz mekan deneyimleri yaşatmayı hedefleyen ve farklı temalarla özelleşen "otel" tasarımı, planlama, konsept geliştirme ve bağlamla kurduğu ilişkiler açısından mercek altına alınacak.

gulfem-karaer.jpg
Gülfem Karaer

"OTELLER" HER YÖNÜYLE ELE ALıNACAK

Günümüzde "geçici konaklamalar süresince ev konforu sunmayı hedefleyen mekânlar" klişe tanımının çok ötesinde, birçok farklı tema etrafında özelleşmiş fonksiyonlar barındıran, hizmet stratejisi paralelinde konaklayacak kişilere mekân deneyimi yaşatmayı hedefleyen, interaktif, sosyal mekanlar olarak "oteller"in her yönüyle ele alınacağı “2D1 Otel” toplantısının konuşmacılarından biri Zaha Hadid imzalı Capital Hill projesinin olduğu gibi Zorlu Raffles Otel, Swiss Otel ve Ritz Cartlon Residence gibi önemli zincir otellerin uygulama mimarı Mar Mimarlık Kurucu Ortağı Gülfem Karaer.

hakan-ozkasikci.jpg
Hakan Özkaşıkçı


sayeli-uysal-ayaydin.jpg
Sayeli Uysal Ayaydın

TASARıMı YÖNLENDIREN FIKIRLER SUNULACAK
2014 yılında Gold Key Awards, Hospitality Design Awards, European Hotel Design Awards ödülleri almış ve Interior Design dergisi tarafından "Bir Numaralı Ağırlama(Hospitality) Tasarım Firması" olarak ilan edilen, otel tasarım endüstrisinin önemli firmalarından olan HBA-Hirsch Bedner Associates İstanbul Direktörü Sayeli Uysal Ayaydın ve InterContinental Hotel Groups Türkiye ve Güney Doğu Avrupa Tasarım Direktörü Hakan Özkaşıkçı bu sektörde otel tasarımın gelişim evrelerine ve bu aşamalarda tasarımı yönlendiren operasyonel girdilere değinecek.

asli-ozbay.jpg
Aslı Özbay

ARGOS IN CAPPADOCIA’NIN HIKAYESI SUNULACAK

"Türkiye'nin En Başarılı Turizm Yatırımları Araştırması"nda, "Türkiye'nin En iyi Butik Otel Yatırımı" ödülüne layık görülen, Condé Nast Johansens Awards for Excellence 2014'te "Sürdürülebilir Konukseverlik & Kurumsal Sosyal Sorumluluk" kategorisinde de finalistler biri olan Argos in Cappadocia Butik Otel'i mimarı ve Argos Yapı Genel Müdürü Aslı Özbay, tarihi ve doğal bağlamına sadık kalarak tasarladıkları ve tasarım süreci arazinin sürprizlerle dolu yapısıyla evrilen bu özel otelin gelişim sürecini aktaracak.

yem--2d-toplanti.jpg

YEM, YAPı DÜNYASıNıN 47 YıLDıR BILGI MERKEZI

1968 yılında kurulan Yapı-Endüstri Merkezi, 47 yıldır yapı dünyasına bilgi merkezi olarak hizmet veriyor. YEM sektördeki üreticilerle, bu ürün ve hizmetlere ihtiyaç duyanları bir araya getirecek platformlar oluşturuyor, sektöre özel hizmetler üretiyor.
Mimarlık, mühendislik, teknik ve kültür-sanat yayınları ile YEM Yayın, geniş yelpazede sektöre yönelik yerli/yabancı yayınlarını YEM Kitabevi ile satışa sunuyor. Sektör paydaşlarını yüz yüze buluşturan yıl geneline yayılan organizasyonları düzenliyor. YEM Etkinlik, mimarlık, tasarım, kültür, sanat dergisi YAPI, sektörün en kapsamlı yapı ürün rehberi Yapı Kataloğunu yayınlıyor. Bilgi hizmetleri ve sektörel araştırmalarla sektörü aydınlatan YEMAR, ile sektörel pazarlama çözümleri sağlayan Bilgi Bankası, yapı dünyasının bilgi portalı yapi.com.tr ile hizmet sunuyor. Mimarlık ve tasarım yayın platformu mimarizm.com, sanal ortamdaki mimarlık müzesi mimarlikmuzesi.org ve sektörün ihtiyacına yönelik oluşturulan diğer pek çok ürün ve hizmetle Yapı-Endüstri Merkezi yapı dünyasının temel taşlarını oluşturuyor. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.