• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Yelken sporu turizmi canlandırır

Yelken sporu turizmi canlandırır
Alanya Yüzme İhtisas ve Yelken Kulübü Antrenörü Cemal Özdiyar, yelken sporunun Türk turizmine katkısının büyük olacağını söyledi.

ANTALYA -Türkiye'de yelken sporuna gereken önemin verilmediği bildirildi. Alanya Yüzme İhtisas ve Yelken Kulübü Antrenörü Cemal Özdiyar, kıyı kentlerinde gereken önem verildiği taktirde, yelken sporunun Türk turizmine katkısının büyük olacağını söyledi.

1970 yılından bu yana yelken sporuyla ilgilenen Özdiyar, turizm açısından büyük öneme sahip olan yelken sporunun önemsenmediğini kaydetti. Dünyanın birçok ülkesinde yelken sporculuğuna Türkiye'deki futbol ve diğer sporlar gibi önem verildiğinin altını çizen Özdiyar, yelkenin Türkiye'nin bütün kıyılarında yaygınlaştırılması gerektiğini anlattı.

 

Türkiye'de artık, yelkenciliğin spor ve hobi olma yönlerini birleştiren yarışmalar yapıldığını hatırlatan Özdiyar, "Ülkemizde her yıl ahşap yelkenli teknelerin yarıştığı Bodrum Kupası, Karadeniz Yat Rallisi (Kayra) gibi yarışmalar düzenleniyor. Uluslararası kimliğe sahip olan bu organizasyonlar, deniz ve yelken sevgisini artırıyor. Yarışmalar sayesinde aynı zamanda birbirinden farklı ülke insanları arasında yakınlaşmalar, sıcak ve kalıcı dostluklar kuruluyor. Türkiye de denizlerinin güvenli ve temiz oluşu bu sporun yapılmasına olanak sağlıyor. Ayrıca Türk insanının misafirperverliği, marinalarının modernliği yıllardır farklı uluslardan pek çok deniz insanına kucak açıyor." dedi.

 

Türkiye ve dünyada katıldığı yelken yarışlarında büyük başarılar elde eden Özdiyar, Alanya Yüzme ve İhtisas Kulübü ile yaklaşık 3 ay önce çalışmaya başladıklarını aktardı. Şu anda yarışmaya hazır 5 öğrencisinin olduğunu anlatan Özdiyar, 2008 yılı içerisinde katılacakları yarışlarda başarı beklemediklerini kaydetti. Kısıtlı imkanlarla sporu yaşatmaya çalıştıklarını ifade eden Özdiyar, yarışmaya katılacak durumda olan 5 öğrencisi olmasına rağmen 2 teknelerinin bulunduğunun altını çizdi.

 

Her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce yerli ve yabancı turistin geldiği kıyı kent Alanya'da sporuna gereken önemin verilmediğini kaydeden Özdiyar, yabancı turistlerin bu spora büyük önem verdiğinin altını çizdi. "Benim antrenör olarak çalışmalarda kullanabileceğim bir teknem bile yok." diyen Özdiyar, şöyle devam etti:

 

"Yelken pahalı bir spor. Ayrıca yaz ve kış aylarında da yapılabilmekte. Avrupalı bu sporu iyi tanıyor. Spor turizminin de canlanması için ilçede yelken sporuna gereken önemin verilmesi gerekiyor. Biz insanlara bu sporun Alanya'da da yapılabileceğini göstermek istiyoruz. Bu spor sayesinde çocuklar sporu sevecek ve denizi kirletmemeyi öğrenecekler."

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.