• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 15 °C

Yazlık turist bitti, kışlık turist esnafı doyurmuyor

Yazlık turist bitti, kışlık turist esnafı doyurmuyor
Esnaf Birliği Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu Başkanı Cafer Dumlupınar: Kışın gelen Alman turistler yeterince alışveriş yapmıyor.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Manavgat'ta turizm sezonunun sona ermesiyle turistik pazarlar ve Manavgat Kapalıçarşı'da alışverişler azaldı. Esnaf Birliği Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu Başkanı Cafer Dumlupınar: "Kışın gelen Alman turistler yeterince alışveriş yapmıyor. Yazın aktif sezonda gelen turistler alışveriş yaptı. Sezon bitince  turistlerin alışverişi   de son buldu" dedi.

turist,-esnaf,-alisveris.jpg

Manavgat'ta pandemi döneminde çok zor günler geçiren  turistik pazarlarda sergi açan esnafın aktif sezonda yüzü gülerken sezon bitimi sonrası kışın gelen Alman ve Avrupalı turistin alışveriş yapmasından umutlu değil.
Manavgat
Esnaf Birliği Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu Başkanı Cafer Dumlupınar, ''Yatak kapasitesi bakımından Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu Manavgat'ta aktif turizm sezonunun sona erdi. Bu sezonun pazar canlılığının tamamen Alman turistler oluşturdu. Zaten pandemi öncesi son 30 yıldır pazar yoğunluğunu Alman ve Avrupalı turistler oluşturuluyor. Sürdürülebilir turizm için Alman ve Avrupalı turist hareketliliğine ihtiyacımız var. Kışın gelen Alman turistler alışveriş yapmasada yazın aktif sezonda gelen turistler alışveriş yaptı. Sezon bitince  turistlerin alışverişi   de son buldu.'' diye konuştu.

 turist,-esnaf,-alisveris-001.jpg Kapalıçarşı esnaflık yapan Mustafa Duman , 2022 yılı turizm sezonunun 15 Kasım itibariyle sona erdiğini söyledi. Mustafa Duman,   '' Sezonun gözde turistleri Alman turistler Bu sezon esnafın yüzü güldü. İyi bir sezon geçirdik. Sezon bitiminde kışın gelen turistler 20 ile 40 gün arası kaldığı için alışveriş yapmaları az oluyor. '' ifadesinde bulundu.. 
turist,-esnaf,-alisveris-002.jpgturist,-esnaf,-alisveris-003.jpg

Bu haber toplam 1327 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.