• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Yaşlılara bakım evinde golf

Yaşlılara bakım evinde golf
Devlet yaşlılara bakım evinde golf oynatacak. Hükümet, 'Yaşlı Bakım Evleri' kuracak. Burada yaşlılar golf oynayacak, bahçeyle uğraşacak.

İSTANBUL- Hükümetin sağlık projeleri Health Expo’da masaya yatırıldı. Sağlıkta uygulanan yeni teknoloji ve projelerin tanıtıldığı 'İstanbul Health Expo - Medikal Ürün, Hastane Donanımları, Sağlık Bilişim ve Teknolojileri, Laboratuar Sistemleri, Evde Bakım Ürünleri ve Sağlık Turizmi Fuarı ve Kongresi' dün sona erdi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kurulması'na ilişkin kanunun yürürlüğe girmesiyle sağlık alanında yapılan çok önemli çalışmaların önünün açıldığını söylemişti. Müezzinoğlu, yurtdışına yüksek miktarda kaynak çıkmasına yol açan insülin, plazma, aşı ve onko-gen ürünlerinin Türkiye'de üretimine ilişkin 4 ayrı projenin 2015'in ilk yarısında sonuçlandırılacağını açıklamıştı.

YAŞLILARA 'SOSYAL' AÇILIM

Yaşlılar için de önemli projeler olduğunu belirten Tontuş, şöyle devam etti: "Türkiye’de 1.600 civarında, 25 bin yatak kapasiteli yaşlı bakım merkezimiz var. Buralarda yalnızca yaşlı bakımı üstleniliyor. Yaşlı insanlarımıza hem sosyal hayatlarını devam ettirebilecekleri hem de sağlık hizmetleri alabilecekleri 2 milyon  metrekarelik alanda ‘Yaşlı Bakım Sağlık Evleri’ kuracağız. Yaşlılarımız bu tesislerde golf de oynayabilecek, tarımla bahçeyle de uğraşabilecekler." 

Denizli termal şehri oluyor

Health Expo Kongresi’nde dünyanın ve Türkiye’nin sağlık alanındaki yatırımları ve sağlık hizmetinin sunumu gibi pek çok konu masaya yatırıldı. Kongrede Hükümet’in sağlık alanında yapacağı yatırımları anlatan Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, "Sağlık turizmi, artık Sağlık Bakanlığı'nın programına girdi. 2015 yılında Denizli’yi termal sağlık şehri yapma projemiz var. Bu kapsamda Denizli’de 1 milyon metrekare alanda, 14 bin yatak kapasiteli termal tesisi kuracağız" dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.