• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Yaşlı turist ağırlayarak pandemiyi fırsata çevirmeliyiz

Yaşlı turist ağırlayarak pandemiyi fırsata çevirmeliyiz
Dr. Fatih Demircioğlu, Sağlık Bakanlığı ile Turizm Bakanlığı'nın yaşlı Avrupalı turistler için girişimde bulunması gerektiğini söyled

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA - Kardiyolog Dr. Fatih - Demircioğlu, sonbahar ve kış döneminde yaşlı ve emekli turistlerin bölgede tatil yapmalarının iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Yaklaşık 40 yıldır yaşlı ve emekli Avrupalıların sonbahar ve kış döneminde bölgede tatil yaptıklarını belirten ve pandemi döneminde yaşlı Almanların bölgede tatil yapmalarının tarihi bir fırsat olduğunu anlatan Dr. Fatih Demircioğlu, Sağlık Bakanlığı ile Turizm Bakanlığı'nın Avrupalı turistler için girişimde bulunması gerektiğini söyledi.

yasli-turist-005.jpg
yasli-turist-004.jpg
yasli-turist-001.jpgALMANYA SOĞUK, SIDE-MANAVGAT SICAK
Dr. Demircioğlu şunları anlattı: Antalya bölgesi bakanlık sertifikalı 720 bin yatak kapasitesine sahip bir destinasyondur. Almanlar ülkelerinde pandemi dönemi öncesi havalar soğuyunca evlerinden çıkmıyorlardı.
Aksine Side-Manavgat destinasyonunda plajda ve otel havuzu şezlonglarında güneşli havanın keyfini çıkarıyorlardı. Antalya bölgesinin iklimi yapısı, güneşli gün sayısının fazla olması, narenciye zenginliği ve bol sayıda tropikal meyve yetişmesi çok büyük avantajdır.
Narenciye zenginliği olan Antalya'da bir turistin gribal enfeksiyona yakalanma riski yoktur. Kışın otellerin önemli çoğunluğu kapalı. Bölgedeki 5 yıldızlı oteller yaşlı Almanları 15-30, 30-60 günlük tatil programları yapılarak pandemi dönemi avantaja çevrilmeli.''

yasli-turist-002.jpg

ALTıN BIR FıRSAT
Pandemi döneminde yaşlı Almanların Side'ye gelmelerinin önünün açılması gerektiğini bunun için, diplomasiye özel önem verilmesi gerektiğini anlatan Dr. Demircioğlu, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) belirlediği Covıd 19 korunma tedbirlerine harfiyen uygun olduğunu söyledi.

Dr. Demircioğlu'' Avrupa'da Sağlık turizmi ile sağlıklı yaşam at başıdır. İkisini birbirinden ayıramayız. Pandemi döneminde sağlıklı yaşama ve sağlıklı yaşam için altın bir fırsattır” dedi.
dsc01049.jpg
side-manavgat-.jpg
side-manavgat--001.jpg
 

Bu haber toplam 1618 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.