• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Yasak, Endonezya mutfağının tadını kaçırdı

Yasak, Endonezya mutfağının tadını kaçırdı
Manavgat’ta Endonezya Mutfağını sunmak için iki kardeşin açtıkları Endonezya Restoranı pandemi kısıtlamaları yüzünden hizmet veremiyor.

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya
-Antalya'nın Manavgat'ta  Hint ve Pasifik  Okyunusları arasında yer alan 17 bin adadan oluşan  Endonezyalı kardeşler Antalya Manavgat'ta  Endonezya Mutfağı nı sunmak için iki kardeşin açtıkları  Endonezya Restoranı pandemi kısıtlamaları kapsamında yerli halka, yerleşik yabancılar ve tatile gelen turistlere hizmet veremiyor. 

endonezya-mutfagi-001.jpegPandemi kısıtlaması, Güney Asya damak tadını tatmak isteyenleri engelledi.  Covid 19 korunma tedbirleri kapsamında Antalya'da cafe, restaurant, kahvehane, çay ocağı, lokanta ve sulu yemek veren lokantalar olumsuz etkiledi.   Endonezyalı Yasemin yıllar önce Türkiye'ye turizm sektöründe çalışmak için yatak kapasitesi bakımından Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu Manavgatta  Aşağı Pazarcı Mahallesi, Fevzipaşa  Caddesi  Eski Balıkhane bölgesinde açılan  Restoran da Güneydoğu  Asya mutfağı ait yemekler sunuyor. 

endonezya-mutfagi-003.jpegRestoran Sahibi  Yasemin Okyay, kız kardeşi ile birlikte açtıkları Endonezya Restoranla  Güneydoğu Asya Mutfağında esintiler sunduklarını söyledi. Kendisinin Endonezyalı olduğunu belirten Yasemin Okyay, ''' Kısıtlamalar nedeni ile Manavgat halkını Endonezya damak lezzetleri ile tam olarak buluşturmadık. Pandemi tedbirleri  restoranı belirli aralıklarla aç kapa yaptırıyor.

endonezya-mutfagi-007.jpeg Manavgat'ta turizm sektöründe çalıştığını Türk eşi Yalçın Okyay İle evlenerek Türkiyeli oldum.'' dedi.  Endonezya'nın Dünyanın en büyük ada ülkesi olduğunu hatırlatan  Yasemin Okyay, şu bilgileri aktardı: ''Endonezya 272 milyon nüfusu ile dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesidir. Türkiye'de Antalya Manavgat'ta yaşamaktan çok mutluyum. Endonezya halkı Türkiye halkı Müslüman olduğu için Manavgat'a entegrasyonda hiç sıkıntı çekmedim. Açtığımız restoranda Endenozya mutfağını Manavgatlılara ve Manavgat'a tatile gelen turistlerle yerleşik yaşayan değişik milletlerden yabancılara damak lezzetlerini kardeşimle birlikte  sunacağız. '' 

endonezya-mutfagi-008.jpegKapalı çarşıda  Restoran işleten Hacı Çayır   pandemi tedbirleri kapsamında en fazla mağdur olan sektörün restoranların olduğunu kaydetti. Hacı Çayır,'' Pandemi kısıtlamasında restoranlar, kafeler, kahvehaneler ve lokantalar ''vurun abalıya, kırılmadık kemiği kalmasına döndü ''  13 aydır, kısıtlama tedbirlerinde sandalye, masa topla yeniden hazırla kaderimiz oldu. Çoğu restoran işletmecisi dükkanının kirasını ödeyemez hale geldi. Paket servisi deniliyor; sulu yemeği nasıl paket servisi yapacaksınız.?'' ifadesinde bulundu.

Bu haber toplam 4021 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.