• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Yalova kültür sanat şehri oluyor

Yalova kültür sanat şehri oluyor
Kültür-sanat şehri olma yolunda önemli aşamalar kaydeden Yalova'da, her yaştan insanın takip ettiği etkinliklerle göz doldurmaya devam ediyor.

YALOVA -Kültür-sanat şehri olma yolunda altyapısını oluşturarak önemli aşamalar kaydeden Yalova'da, her yaştan insanın takip ettiği etkinliklerle göz doldurmaya devam ediyor.

Yalova belediyesinin desteği ile Kültür ve sanat adına her branşta çalışmalarına devam edilen Yalova'da genç yaşlı herkes sanatla ilgileniyor. "Her geçen gün daha fazla kitleye sesleniyoruz" diyen Yalova Belediye Başkanı Barbaros H. Binicioğlu; "Sanatın birçok alanında kentimize farklı bir kimlik katan belediyemiz; konservatuarı, güzel sanatlar merkezi, şehir tiyatrosu, bandosuyla Yalova'ya hak ettiği değeri kazandırıyor" açıklamasını yaptı.


 

"Yalova Belediyesine devredilen idari binada, kentimizin sanat yaşamına büyük canlılık getirmek amacıyla konservatuar eğitimine başladık" bilgisini veren Başkan Binicioğlu şunları söyledi: "Yalova Belediye Konservatuarı, açıldığı yıl olan 2005'ten beri başarılı faaliyetlerini sürdürüyor. Konservatuarımız, yılların kattığı tecrübenin ve sanatsal birikimin itici gücüyle bünyesine kattığı yeni sanat dalları ve öğrencileriyle her geçen gün daha da gelişiyor" dedi.

 

Batı Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Tiyatro, Resim, Ses Eğitimi gibi bölümlerin bulunduğu konservatuarda; Milli Piyango rehabilitasyon Merkezi Türk Halk Müziği Korosu, Çok Sesli Gençlik Korosu, Çocuk Korosu, Yaşlılar Türk Sanat Müziği Korosu, Kadın Meclisi Perküsyon Grubu, Altınova Eğitim Komutanlığı MYO Türk Halk Müziği Korosu'nun çalışmaları da yer alıyor.

 

Fotoğrafçılık, heykel, Türk halk oyunları, bayanlar için perküsyon kurslarının da verildiği Yalova Belediye Konservatuarı engelli müzik eğitimi kursu, rehabilitasyon merkezi öğrenci kursu ve yaşlıklar korosuyla da çok ilgi görüyor.

 

Konservatuar öğrencileri, aylar boyunca sarf ettikleri emeklerin karşılığını çok sayıda izleyicinin karşısına çıkarak başarıyla sergiliyor. Düzenlenen etkinliklerde halk müziği, sanat müziği, batı müziği, tiyatro gibi çeşitli müzik dallarında başarılı bir performans gösteren öğrenciler göz doldurmaya devam ediyor.

 

Yalova dışından gelerek oyunlarını sergileyen tiyatro gruplarının Yalova'da büyük bir ilgiyle karşılanmasıyla sebebiyle Yalova'nın kendine ait bir tiyatrosu olması gerektiği fikrini benimsediklerini söyleyen Binicioğlu; "Bu amaçla Yalova Belediye Şehir Tiyatrosunu geliştirdik. Tiyatromuz gerek şehir dışından gelen profesyonel oyuncularının, gerekse Yalova Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü öğrencilerinin sergilediği oyunlarla dikkat çekiyor" bilgisini verdi.

 

Yalova Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümünde profesyonel öğreticiler tarafından 3 yılı kapsayan bir eğitim gören öğrenciler şehir tiyatrosu Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde oyunlarını sahneleyebiliyor. 2007 yılında Hangisi Babası, Aman Hayret Biraz Gayret, Çıkmaz Sokak, İnternetçi, Tembel Çocuk, Karagöz Elma Şekeri gibi oyunları Yalovalı sanatseverlerle buluşturan Yalova Belediyesi yine sezon boyunca deneyimli tiyatro oyuncularının yer aldığı "Yeşil Papağan Limited" ile tiyatro faaliyetlerini sürdürüyor.

 

Yalova'nın sanatla anılması amacıyla eski sigara deposundan bir sanat merkezine dönüştürülen Yalova Belediyesi Güzel Sanatlar Merkezi, 2007 yılında hizmete girdi. Güzel Sanatlar Merkezi; resim, hobi, heykel, fotoğraf kurslarının düzenlendiği merkez kısa zamanda çok sayıda kültür-sanat etkinliğine imza attı.

 

Resim sergileri, fotoğraf sergileri, özel günlerde düzenlenen film gösterimleri, konserleriyle Güzel Sanatlar Merkezi şehrin merkezinde yer alarak sanatseverlerin etkinliklere kolayca ulaşmasına olanak sağlıyor. Güzel Sanatlar Merkezi 10 Kasım'da Atatürk belgeseli, Dünya Barış Gününde film gösterimi, Salih Cengiz resim sergisi, Semih Bulut oyma heykel sergisi gibi sayılabilecek çok sayıda etkinlikle 2007 yılına imza atarken, 2008 yılını da birbirinden farklı organizasyonlarla geçirmeye hazırlanıyor.

 

YALOVA'DA SANAT MAHALLELERE KADAR GİDİYOR

 

Müzik, tiyatro, resim, heykel, fotoğrafçılık gibi çok sayıda dalda faaliyetin hız kesmeden sürdürüleceğini belirten Başkan Binicioğlu; "Belediyemiz Türkiye'nin beşinci bandosu olan Yalova Belediye Bandosunu da yaklaşık 10 yıldır ara verdiği çalışmalarına yeniden başladı. Türkiye'de birçok büyük ilin bandosu yokken kurulan ve kuruluşunda büyük ses getiren tarihi Yalova Bandosu, yapılan düzenlemelerin ardından yeniden hayat buldu" diyerek bando çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

 

Kültür-sanat etkinlikleri kapsamında her biri kendi alanında deneyim sahibi müzisyen, yazar, oyuncuların halkla buluşarak yaptığı söyleşiler de yer alıyor. Semazen gösterisi, şiir dinletisi, sünnet şöleni gibi organizasyonlarla her kesime seslenen Yalova Belediyesi, tüm halkın takdirini topluyor. Belirli periyotlarla Yalova kent merkezinde yer alan mahallelerde düzenlenen "Benim Mahallem Programı" da sanatı bizzat halka götürüyor. Başkan Binicioğlu'nun mahallelilerle birebir buluşarak sorunlarını dinlediği, projeleri anlattığı konuşma öncesinde düzenlenen sanat aktiviteleri her yaşa hitap ediyor. Şimdiye kadar yapılan etkinliklerde çocuklar için sihirbaz gösterisi, tiyatro oyunu düzenlenirken, tüm mahalleliler Yalova Belediye Konservatuarının verdiği konserlerle hoş vakit geçirdi. "Benim Mahallem Programı" sanat aktiviteleriyle de mahallelilerle buluşmaya devam ediyor.

 



BELEDİYE BAŞKANINI SANATA VERDİĞİ DEĞER BÜYÜK

 

Yalova Belediye Başkanı Barbaros H. Binicioğlu'nun sanata verdiği değerin devamı olarak faaliyetlerini sürdüren Yalova Belediyesi; konservatuarı, güzel sanatlar merkezi, şehir tiyatrosu, bandosu ve daha sıralanabilecek diğer etkinlikleriyle olumlu gelişmeler göstermeye devam ediyor. 2007 yılını kültür ve sanat etkinlikleriyle doludizgin geçiren Yalovalıların sanata gösterdiği yoğun ilgi bir kültür merkezinin gerekliliğini de ortaya koydu. Bu nedenle hiç ara vermeden 2008 yılında tamamlanacak kültür merkezinin inşasına başlayacak olan Başkan Binicioğlu, uzun yıllar boyunca kente hizmet verecek bu projenin uygulayıcısı olacak. Kültür ve sanata olan ilgisi büyük olan Yalova, Yalova Belediyesinin çalışmalarıyla sanat anlayışını gün geçtikçe daha zirveye ulaştıracak.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.