• BIST 9530.47
  • Altın 2478.468
  • Dolar 32.4618
  • Euro 34.6712
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 16 °C

Yağmur yağarsa tatilcilerin otel paraları geri veriliyor

Yağmur yağarsa tatilcilerin otel paraları geri veriliyor
Napolyon’un hayatının son yıllarını geçirdiği Elba Adası’nde “Elbe Adası’nda Yağmur yağmaz” programı başlatıldı.

ELBA – Tatile çıkanları en çok huzursuz eden, tatili zehir eden kötü hava koşullarıdır. Hava muhalefetini bile şikayet eden huysuz misafirler hemen şikayet sitelerinin başına oturup kötü puanlar yazarlar. Ancak tatil sezonunda bir destinasyonun mükemmel havayı garanti etmek için elinde birşey yoktur. Ama buna rağmen Napolyon’un hayatının son yıllarını geçirdiği Elba Adası’nde “Elbe Adası’nda Yağmur yağmaz” programı başlatıldı. Adada mayıs ayında yağmur yağarsa misafirler otel ücertlerini geri alabiliyorlar..

elba-adasi’.jpg

Elba Adası’nın resmi turizm internet sitesinde, sabah 10 ile akşam 8 arasında iki saatten fazla yağış olduğu günlerde gecelemek ücretsiz" yazıyor. Bu anlaşmadan faydalanacak olan misafirlerin, pansiyon veya otellerde kalmaları gerekiyor.

TATİLCİYE GÜVENCE
Elba Adası’nın turizm koordinatörü Claudio Della Lucia program için şunları söyledi: "Tur operatörleri, yağmurlu bir hafta sonu hava tahminlerinin yüzde 20'nin üzerinde rezervasyonlarda düşüşe ve yüzde 20'ye varan oranlarda düşüşe yol açabileceğini söylüyor. Ama #ElbaNoRain inisiyatifi, çok nadir olan yağmurlu bir durumda, adada konaklayanlar için geri ödeme yapıyor. Böylece misafirlere herşeyin tadını çıkarabilecekleri bir tatilin güvencesi veriliyor. Mayıs ayı için bu pilot bir projedir. Ancak çok sayıda rezervasyon alırsak, bunu sonbaharda da uygulamayı düşünüyoruz.”
 

ELBA, İTALYAN TURİSTİN GÖZDESİ
Elba, İtalya'nın en popüler turistik bölgelerinden biri olan Toskana kıyılarında, Korsika'nın hemen doğusunda, Ligurya Denizi'nde yer alıyor. Elba Adası’nın yaz mevsiminde genellikle yaz mevsiminde daha serin ve daha az kalabalık olduğu, Ağustos ayında ise İtalyan misafirlerin tercihi olduğu biliniyor. Ziyaretçilerin çoğu oraya kıyı kasabası Piombino'dan feribotla geliyor, ancak Milan, Floransa, Pisa ve diğer İtalyan şehirlerinden küçük uçaklara binebilecek bir ada havaalanı da bulunuyor.

Ada plajları ile seviliyor.İmparator Napolyon’un sürgünde yaşadığı Napolyonik Konakları ziyaret ediliyor. Adanın maden tarihini ve Etrüsk dönemine ait antik kalıntıları keşfetmeye değer görülüyor.

Bu haber toplam 3105 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.