• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 23 °C

Yabancı gelinlerin '40 yılın hatırına' Türk kahvesi pişirme yarışı

Yabancı gelinlerin '40 yılın hatırına' Türk kahvesi pişirme yarışı
Manavgat'ta yerleşik yaşayan yabancı gelinleri önce kahveyi kahve çekme makinesinde eliyle çektikten sonra 15 dakika içinde kahveyi pişirerek jüriye ikram etti.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA - Türk misafir kültüründe anlamlı yeri olan '' Bir fincan acı kahvenin 40 yıl hatırı olur'' sözü, Antalya turizmindede geçerliliğini koruyor. Antalya'nın Manavgat İlçesinde her yıl 5 milyon turistin tatil yaptığı Manavgat- Side destinasyonunda, Türk erkekleriyle evliliğe bağlı çok sayıda yabancı gelin yaşıyor. Manavgat Kültür ve Yaşam Derneği (MAYDER) tarafından yerleşik yabancıların bir araya gelmesiyle 'geleneksel hale gelen ve Titereyengöl'de beş yıldızlı bir otelde yapılan '' Kırkyılın hatırına Türk kahveni pişirsene '' yarışmasında Manavgat'ta yerleşik yaşayan yabancı gelinleri önce kahveyi kahve çekme makinesinde eliyle çektikten sonra 15 dakika içinde kahveyi pişirerek jüriye ikram etti.

turk-kahvesi-pisirme-yarisi-007.jpg
turk-kahvesi-pisirme-yarisi-008.jpg

turk-kahvesi-pisirme-yarisi.jpg
LİTVANYALI GELİN BİRİNCİ GELDİ
Manavgat'ta yaşayan yabancı gelinler 'en iyi Türk kahvesini yapmak ve beğendirmek için kıyasıya yarıştı. Beş Türk gelinin katıldığı yarışmada birinci Litvanyalı Türk gelini Ögle Gök birinci oldu. ikinci ise Rus gelin Oksana Altınkardeş ve üçüncü ise Moldovalı gelini Ala Altınal oldu. Birinci gelen Litvanyalı geline '' kahve takımı hediye edildi. Etkinlikte Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, İl Göç İdaresi Müdürü Gözde Özkorul, ve CHP İlçe Başkanı Aliye Çoşar ve jurilik yaptı.

turk-kahvesi-pisirme-yarisi-001.jpg
turk-kahvesi-pisirme-yarisi-002.jpg
turk-kahvesi-pisirme-yarisi-003.jpg
TÜRK KAHVESİNİN YERİ BÜYÜK
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, '' Bir fincan acı kahvenin 40 yıl hatırı var '' sözü kalıcı dostluklar kurmada çok önemli bir söz olduğunu söyledi. Manavgat'ın her yıl 5 milyon yerli ve yabancı turistin tatil yaptığı bir destinasyon olduğunun altını çizen Başkan Sözen, ''Bizim kültürümüzde Türk kahvesinin yeri çok büyüktür. Bu tür etkinliklerle kahve içimiyle oluşan dostlukların gönüllerde de köprüler kurmasını sağlamak istiyoruz. Bunun için yerleşik yaşayan yabancı dostlarımızla bir finca kahve içimiyle nice 40 yıllar dostluk ve sevgi dolu köprüler kurulmasını istiyoruz.'' dedi.

turk-kahvesi-pisirme-yarisi-004.jpg
turk-kahvesi-pisirme-yarisi-005.jpg
KAHVE DOSTLUK PAYLAŞIMINI ARTIRIR
Manavgat Kültür ve Yaşam Derneği (MAYDER) Başkanı Ezgi Bahçealtı, '' Manavgat Belediye’mizin organizasyonuyla gerçekleştirdiğimiz “40 Yılın Hatırına Yarışsana” yarışmasına Manavgat Kaymakamımız Dr. Mustafa Yiğit , belediye Başkanı Şükrü Sözenve CHP İlçe Başkanı, Aliye Coşar ile katılarak İlçemizde yaşayan yerleşik yabancı vatandaşlarımızla bir araya geldik. Dünyanın en güzel ortak dili olan kahvelerimizi dostluğu, sevgiyi, birlik ve beraberliği yaşatmak ve paylaşmak için yudumladık. Bu güzel akşama katılımlarıyla bizleri onurlandıran tüm dernek üyelerine ve kentimizi paylaştığımız yerleşik yabancı halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.''' ifadesinde bulundu.

Bu haber toplam 3753 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.