• BIST 9607.55
  • Altın 2475.915
  • Dolar 32.4441
  • Euro 34.4765
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 21 °C

Wtm Uluslararası Turizm Fuarı Londra'da Başladı

Wtm Uluslararası Turizm Fuarı Londra'da Başladı
WTM Uluslararası Turizm Fuarı (World Travel Market) Londra’da başladı.

LONDRA- WTM Uluslararası Turizm Fuarı (World Travel Market) 40'ıncı yılında konuk ülke Sri Lanka yönetiminin kurdeleyi kesmesi ve folklor gösterileri sonrası Londra’da başladı. Londra’da bugün başlayan World Travel Market’e Türkiye’den katılım yoğun oldu. Fuarı 180 ülkeden beş bin stantlı katılımcı ve 50 binin üzerinde turizm profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor.
wtm-2019-003.jpg
wtm-2019.jpg

Fuara Katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İngiltere pazarının Türkiye satışlarının çok iyi gittiğini, özellikle de erken rezervasyon satışlarında artışlar olduğunu belirtti. Bakan Ersoy daha sonra Bakanlığına bağlı stantları gezerek başarı dileklerinde bulundu.

wtm-uluslararasi-turizm-fuar.jpgFuarı 180 ülkeden 5 bin stantlı katılımcı ve 50 binin üzerinde turizm profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor. Turizm sektörü açısından büyük önem taşıyan WTM Uluslararası Turizm Fuarı, gelecek yıla yönelik iş beklentilerinin değerlendirildiği ve sektörün gelecek dönem vizyonlarını belirleyen konferanslara ev sahipliği yapan prestijli bir etkinlik olarak kabul görüyor.Fuara Türkiye'den çok sayıda acete ve tur operatörü katılırken 100 civarında da otelci stant açtı.
wtm-2019-001.jpg
wtm-2019-002.jpgTurizm sektörü açısından büyük önem taşıyan, gelecek yıla yönelik iş beklentilerinin değerlendirildiği ve sektörün gelecek dönem vizyonlarını belirleyen konferanslara ev sahipliği yapan prestijli bir etkinlik olarak kabul gören WTM Uluslararası Turizm Fuarı 8 Kasım tarihinde sona erecek.

izmir-wtm.jpgİZMIR LONDRA TURIZM FUARı’NA KATıLDı
İzmir, İngiltere’nin başkenti Londra’da dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan World Travel Market (WTM) Londra Turizm Fuarı’na katıldı. İzmir’in Akdeniz kimliğini ön plana çıkaran mavi renk ağırlıklı standı büyük beğeni topladı.
 

Londra'da düzenlenen ve dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan World Travel Market (WTM) Turizm Fuarı'nda İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) ev sahipliğindeki 'İzmir Standı' ile kentin tanımı yapıldı.

Londra’da düzenlenen World Travel Market (WTM) Turizm Fuarı 5 Kasım tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açtı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da İZKA'nın ev sahipliğinde 'İzmir Standı' ile katılım sağlanan fuarda, İzmir heyeti turizm profesyonelleri ile bir araya geldi. Fuara katılım sağlayan heyette İZKA, Bergama Belediyesi, İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) yetkilileri ve turizm profesyonelleri İzmir’i temsil etti. İzmir’in deniz-kum-güneş turizminin yanı sıra kültür turizmi için sunduğu fırsatları Pergamon Amfitiyatrosu ile işleyen stant ziyaretçilerce beğenildi.

wtm-2019-005.jpgFuarın açılışında yer alan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da ziyaret ettiği İzmir standı ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Standı ziyaret esnasında Bakan Ersoy, İzmir heyetinden 2019 yılı hedefleri konusunda bilgi aldı. 2019 yılı için en büyük artışın beklendiği pazarların İngiltere ve Almanya olduğunu belirten Bakan Ersoy, bunun yanı sıra Rusya ve Arap ülkelerinin de yine önemli artış öngörülen bölgeler olduğunu sözlerine ekledi. Stant ziyareti sırasında, Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Büyükelçi Ümit Yalçın ise, İzmir’in önemli bir turizm kenti olduğunu vurgulayarak 2019 yılında İngiltere’de tanınırlığının artırılmasını beklediklerini ve bu konuda ellerinden gelen tüm katkıyı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, "WTM Londra Turizm Fuarı’na Türkiye standının yanında ayrı bir İzmir standıyla katılmış olmamız İzmir’e olan ilgiyi artırdı. İzmir’den fuara katılan tur operatörleri, seyahat acenteleri, otel yöneticileri, turizm profesyonelleri dünyanın 185 bölgesinden gelen ve Türkiye’ye ilgi duyan turizmcilerle ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Mevcut işbirliklerinin geliştirilmesi için fırsat yaratan fuar İzmir’in uluslararası arenada tanıtımı için olanak sağladı. Bu yıl görüştüğümüz tur operatörleri İngiltere’den Türkiye’ye gelen rezervasyonlarda önceki yıla oranla yüzde 50’nin üzerinde bir artış olduğunu belirtti. İzmir’in İngiltere pazarında tanınırlığı artıyor, direkt uçuşların başlaması bu tanınırlığı ve İzmir’in tercih edilmesini daha da besleyecektir. Bunun da memnuniyet verici bir gelişme olduğunu düşünüyorum" dedi.

İzmir Valisi ve İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toprak başkanlığındaki heyette Selçuk Belediye Başkanı Yrd. Doç.Dr.Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Murat Yılmazçoban ile İzmir Ticaret Odası (İZTO), İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) İzmir Şubesi, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), İzmir Kongre ve Ziyaretçiler Bürosu (CVB), Sun Express, Selçuk Belediyesi, Selçuk Ticaret Odası, Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) ve İzmir SKAL Kulübü yetkilileri bulunuyor.

Fuarda, Türkiye standının yanında İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından hazırlatılan ortak İzmir standıyla dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonellerine İzmir tanıtımı yapıldı. İzmir’in Akdeniz kimliğini ön plana çıkaran mavi renk ağırlıklı standı büyük beğeni topladı.

İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toprak “WTM Londra Turizm Fuarı bizim için önemli bir deneyim oldu. Fuara, Türkiye standının yanında ayrı bir İzmir standıyla katılmış olmamız İzmir’e olan ilgiyi artırdı. Londra Turizm Fuarı öncesinde İZKA’nın yapmış olduğu toplantılarda belediyelere ve sektör temsilcilerine WTM Fuarına birlikte katılım çağrısı yapıldı ve davete icabet eden belediye ve sektör temsilcileriyle fuara katıldık. Bundan sonraki fuarlara da turizme gönül veren, tanıtımlarını yapmak ve turizm pastasından pay almak isteyen yerel yönetim ve sektör temsilcilerinin katılımlarını bekliyoruz.

Bu haber toplam 2640 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.