• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 10 °C

Wärtsilä'nin LNG feribot siparişini Türkiye'de Sefine yapıyor

Wärtsilä'nin LNG feribot siparişini Türkiye'de Sefine yapıyor
Türkiye'nin Sefine tersanesinde yapım aşamasında olan gemi, İtalya Milazzo merkezli Caronte & Tourist Isole Minori tarafından sipariş edildi.

İSTANBUL- Finlandıya'nın ünlü denizcilik teknoloji şirketi Wärtsilä, yeni bir LNG yakıtlı İtalyan feribotu için ana ve yardımcı motorların yanı sıra yakıt depolama ve tedarik sistemini Türkiye'de yapacak. Türkiye'nin Sefine tersanesinde yapım aşamasında olan gemi, İtalya Milazzo merkezli Caronte & Tourist Isole Minori tarafından sipariş edildi.
Koloğlu Holding şirketlerinden Sefine Denizcilik Tersanecilik Turizm A.Ş., daha önce elektrikli feribot Basto Electric NB42'yi Norveçli Basto Fosen firmasına teslim etmişti.

wärtsilä,-.jpgSipariş, 2021'in ilk çeyreğinde Wärtsilä'ya verildi.

Şirket, iki adet Wärtsilä 34DF çift yakıtlı ana motor, iki adet Wärts i lä 20DF çift ​​yakıtlı yardımcı motor, iki adet Wärtsilä Gaz Valfi Ünitesi ve bir Wärtsilä LNGPac yakıt depolama, tedarik ve kontrol sistemi tedarik edecek.

Tüm ekipmanın 2022 baharında tersaneye teslim edilmesi planlanıyor ve feribotun bir sonraki yıl teslim edilmesi bekleniyor.

“Wärtsilä'yı çok iyi tanıyoruz ve hem ürünlerini hem de desteklerini çok iyi değerlendiriyoruz. Caronte & Tourist Genel Müdürü Luigi Genghi, “Öncelikle LNG yakıtıyla çalışma kararı alındığında, Wärtsilä'nın kullanılacak en deneyimli ve nitelikli tedarikçi olduğu ortaya çıktı” dedi.

“Bu, aynı gemi sahibi ve tersane için ikinci projemiz ve tekrarlanan siparişler her zaman cesaret verici bir memnuniyet ifadesidir. Wärtsilä 34DF motoruyla çalışan feribot referans listemiz gerçekten etkileyici ve bu siparişle listeye eklemekten memnuniyet duyuyoruz.

“Çift yakıt teknolojimizin esnekliği, yedekliliğin önemi nedeniyle feribot operatörleri için önemlidir. Wärtsilä Marine Power Kıdemli Satış Müdürü Giammario Meloni, herhangi bir nedenle LNG'nin mevcut olmaması durumunda, motor milisaniyeler içinde geleneksel bir yakıta geçebilir ve feribot seferleri kesintisiz olarak devam eder.

109,98 m uzunluğundaki feribot, iki araç güvertesinde 800 kişi ve 115 araca kadar ağırlayabilecek kapasitede olacak. Öncelikle Sicilya'daki Milazzo ile Aeolian adaları arasında faaliyet gösterecek.

sefine-firibot.jpg
Sefine Tersanesi'nin daha önce ürettiği elektrikli feribot Norveç sularında yüzüyor

Sefine Tersanesi Genel Müdürü Dr. Süleyman Akın Tuzcuoğlu, "En büyük pazarımız olan Norveç'e, sınıfında dünyanın en büyük elektrikli feribotunun teslimatını gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi



Koloğlu Holding şirketlerinden Sefine Denizcilik Tersanecilik Turizm A.Ş., elektrikli feribot Basto Electric NB42'yi Norveçli Basto Fosen firmasına teslim etti.

Şirket açıklamasına göre, toplam 600 yolcu ve 200 binek araç kapasitesine sahip olan, Sefine Tersanesi'nin ürettiği Basto Electric NB42, çıktığı deneme seyirlerinde uygulanan ekipman ve donanım testlerinden başarıyla geçti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sefine Tersanesi Genel Müdürü Dr. Süleyman Akın Tuzcuoğlu, yurt dışı pazarlarında iddialı olduklarını belirterek, 'İhracatta 200 milyon dolarlık büyüklüğe ulaştık. En büyük pazarımız olan Norveç'e, sınıfında dünyanın en büyük elektrikli feribotunun teslimatını gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Norveç için geliştirdiğimiz feribotların en önemli özelliği çevre dostu olmaları. Yolcu feribotları arasında 4,3 MW ile en yüksek batarya kapasiteli araçlardan biri olan NB42, ülkenin en yoğun feribot rotası olan Moss-Horten bölgesinde hizmet verecek. Bölgede elektrikli araçlar için başlangıç noktası kabul edilen feribot ile rotanın çevresel ayak izinin önemli ölçüde azalması bekleniyor.' ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 145 metre uzunluğunda Lityum ION bataryalı hibrit bir feribot olan Basto Electric NB42, sıfır emisyonlu çevre dostu gemilerin önemli temsilcileri arasında bulunuyor. Seyir halinde sevk sistemine gereken gücü bataryalarından sağlayan feribot, rotasındaki gaz emisyonunu bu sayede yüzde 80 oranında azaltıyor. Ayrıca bataryalar, yolcu indirme bindirme esnasında hızlı şarj olma özelliği ile zaman kaybına yol açmadan şarj edilebiliyor.

Bu haber toplam 2267 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.