• BIST 9815.86
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • Antalya 30 °C

Venedik, şehre giriş ücretini Ocak 2022'de geri getiriyor

Venedik, şehre giriş ücretini Ocak 2022'de geri getiriyor
Venedik pandemi döneminde önlemlerini alırken aşırı turizmle mücadele etmek için günübirlikçiler için giriş ücretini geri getiriyor

VENEDİK - Kanallarda yüzen, yemek yemek için sokağın ortasında oturan ve hatta yerel işçileri rehin tutan ziyaretçilerle Venedik, kötü davranan turistlerin oyuncağı haline geldi. Şehir yılda 30 milyona varan “vur-kaç” turizmini durdurmak için günlük gezicilerden giriş ücreti almaya karar vermişti.

Ücret sistemi bu yaz tanıtılacaktı, ancak pandemi nedeniyle ziyaretçi sayısının düştüğü Venedik ekonomisinin boşaltılması sayesinde süresiz olarak ertelendi. Bunun üzerinde şehrin yöneticileri pandemiyi fırsat bilip geleceği düşünmeye başlayarak yeni önlemler hazırladılar. Böylece pandemide terk edilmiş Venedik, Covid-19'dan sonra turist ordularının olmadığı bir gelecek tasarlıyor

venedik,-.jpgAMA ŞIMDI GERI DÖNDÜ.
Şehrin yetkilileri, geceleme rezervasyonu olmadan Venedik'e giren herkes için ücretin 1 Ocak 2022'de başlatılacağını onayladı.
2022 için resmi rakamlar onaylanmadı, ancak 2020'de planlanan uygulama için en yoğun günlerde maksimum 10 € 'ya (12 $) çıkması planlandı.

Şehirde bir gece kalan ziyaretçiler muaf tutuluyor, bu da insanları geceyi geçirmeye teşvik eden ve böylece ekonomiye daha fazla para kazandıran bir hareket oluyor.

Ekonomiden sorumlu meclis üyesi Michele Zuin, "Covid-19 salgını etrafındaki mevcut durum ışığında, turistlerin dönüşünü teşvik etmek isteyen optikler konusunda önemli bir jest yapmaya karar verdik," dedi.

Ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı olan şehir, salgın sırasında mağaza ve restoranların kapanmasıyla büyük ölçüde zarar gördü. Yerel halk, ziyaretçilerin geri dönmesi için çaresiz durumda - ancak çoğu, bu zorunlu duraklamayı turizmi daha iyi hale getirmek için bir şans olarak görüyor.

venedik,--001.jpgTURNIKE ERIŞIMI
"Contributo di accesso" veya erişim ücreti, insanları yoğun günlere girmekten caydırmak ve böylece onları sezon boyunca yaymak için şehrin ne kadar dolu olduğuna göre fiyatlandırılacaktır.

Duyurusunu "şehir ekonomisini yeniden başlatma" planının bir parçası olarak nitelendiren Zuin, önümüzdeki 14 ayın, insanların vaktinden önce yuvalarını rezerve etmelerine olanak sağlayacak sistemi geliştirmek için harcanacağını söyledi.

İYILEŞME BIRKAÇ YıL SÜRECEK
Sürdürülebilir turizmi teşvik eden çevrimiçi bir platform olan Venezia Autentica'nın kurucu ortağı Valeria Duflot, yetkilileri şehirdeki turizmin türünü değiştirmek için daha fazlasını yapmaya çağırsa da, ücretin ertelenmesinden mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi: "İyileşmenin birkaç yıl süreceği tahmin ediliyor ... durum kritik.Doğrudan turizmle ilgili olmasa da birçok yerel işletme turizm parası sayesinde ayakta kalıyordu. Toplum çaresizce işe ihtiyaç duyduğundan, aşırı turizmin salgın öncesi döneminde tasarlanan bir vergiyi ertelemek bizim için mantıklı geliyor.
Ancak, bu zaman boşa harcanmamalıdır. Sektörü daha az çıkarıcı hale getirmek için çalışarak şehrin turizm stratejisini değiştirmek önemlidir. Bir öncelik, turizm gelirinin daha büyük bir kısmının yerel işletmelere harcanmasını sağlamaktır."

VENEDIKLILERIN YAKLAŞıK % 70'I ŞEHRI TERKETTI
Venedik'in ziyaretçi sayıları artışıyla şehrin üstesinden gelmesi gittikçe zorlaşıyor. Bazı sakinler yoğun günlerde yerli ve turistleri ayıran turnikelerin dikilmesini protesto etseler ve bilet sistemini şehri bir tema parkına dönüştürmekle karşılaştırmış olsalar da, planlara öncülük eden belediye başkanı Luigi Brugnaro, Eylül ayında yeniden seçim kazandı. Venediklilerin yaklaşık % 70'i son 70 yılda şehri terk etti - büyük ölçüde, ekonominin turizme yönelmesi nedeniyle düşünülüyor.

Bu haber toplam 1944 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.