• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Vefa Lisesi'nin 25 ve 40 yıllıkları

Vefa Lisesi'nin 25 ve 40 yıllıkları
Türkiye’nin en köklü liselerinden, Türkçe eğitim veren ilk sivil lise, 135 yıllık Vefa Lisesi’nin 25 ve 40 yıllıkları plaket töreninde buluştu.

Özkan Altıntaş - Türkiye Turizm


İSTANBUL-Türkiye"nin en köklü liselerinden, Türkçe eğitim veren ilk sivil lise, Mülkiye"ye öğrenci yetiştirmek üzere kurulan lise, Atatürk"ün ziyaret ettiği lise, Çanakkale"de öğretmenlerini ve öğrencilerini şehit veren lise, 135 yıllık Vefa Lisesi"nin 25 ve 40 yıllıkları plaket töreninde buluştu.


TürkiyeTurizm.com Yayın Yönetmeni Özkan Altıntaş'ta 40 yıllık Vefalı olarak plaket aldı




Hep birlikte İstiklal Marşı'nı söylendi




Şehitler ve kaybedilenler için saygı duruşunda bulunuldu

Hep birlikte yeniden “Biz Vefa Lisesi öğrencileri, bilgi ordusunun gönüllüleri… “ marşını ve Vefa Lisesi mezunu milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy"un İstiklal Marşı"nın söylediler. Şehitlerimiz ve kaybettiklerimiz için saygı duruşunda bulundular. Vefa ile özdeşleşen boza içtiler.


Hep birlikte çoşkuyla Vefa Lisesi Marşı söylendi

ESKİ MEZUNLARIN VEFALILAR DERNEĞİNİ ARAMASI İSTENDİ

Aradan 25 ve 40 yıl geçtikten sonra yeniden öğrenci olmanın mutluluğunu yaşadılar.  Hayatta olanlar birbirleriyle buluşup eski anıları tazelerken, kaybettiklerini rahmetle andılar. Yıllar önce bin bir meşakkatle dirsek çürüttükleri sınıfları ziyaret ederek sıralarda oturdular ve nostalji yaşadılar.




1964-65-66 mezunları bir arada

Vefalılar Derneği"nin düzenlediği ve her yıl tekrarlanacak olan eski mezunlara plaket törenine yaklaşık 50 Vefa Lisesi mezunu katıldı.  Eski mezunların Vefalılar derneği ile temas kurması ve daha sonraki toplantılara daha geniş katılım olması konusunda birliğe varıldı.
http://www.vefalilardernegi.org.tr/ adresindeki internet sitesinden derneğe ulaşılabiliyor. Ayrıca  derneğe +90 212 51+2 6373 numaralı telefondan ulaşmak mümkün oluyor.


Vefalılar Derneği Başkanı Hakkı Baliç

GALATASARAY"DA VEFALILAR EVİ HAZIRLANIYOR

Vefa Lisesi"nin 135 yıllık tarihinde Türkiye"nin siyasi, kültürel ve sanat yaşamına büyük katkılarda bulunan değerler yetiştirdiği belirten Vefalılar Derneği Başkanı Hakkı Baliç yaptıkları faaliyetleri anlattı.  Her yıl Mayıs"ın ilk Pazar günü  saat 13.00"te Boza Günü düzenlendiğini, Alibeyköy Barajı"nda Nisan ayının ilk Pazar günü Vefa Ormanı"na ağaç dikme ve piknik yapıldığını, 16 aralık Pazar fünü 11.00"de kahvaltıda aylık buluşmanın yapılacağını  ve Beyoğlu İstiklal Caddesi Turnacıbaşı Sokak"ta  hazırlanan 1000 metrekarelik 6-7 katlı Vefalılar Lokali"nin açılacağını anlattı.


TurkiyeTurizm.com Yönetmeni Özkan Altıntaş Vefa Lisesi Müdürü Dr. Sakin Öner

BURSLU, YATILI ÖĞRENCİLER VE KURBAN BAĞIŞLARI
Vefalılar Derneği ve Vefa Lisesi Eğitim Vakfı"nın ihtiyaç sahibi başarılı öğrencileri burslu okuttuğunu belirterek burs fonuna katkıda bulunulmasını istedi. Bir öğrenci için ayda 100 liradan 10 ayda toplam 1000 YTL burs verildiği belirten Baliç, mezunların 100"er lira ile burs fonuna katılmalarını istedi.
Kurban Bayramı"nda yapılacak kurban bağışları ile yatılı öğrencilerin bir yıllık et ihtiyacının karşılandığını belirten Baliç, 7 kişiye bir dana kesildiğini ve payın 350 YTL olduğunu belirterek, “180 kişi bağışta bulunursa okulun bütün yatılı öğrencileri bir dönem boyunca et sıkıntısı çekmiyor. Yemekhanede kurban etlerini saklayacak ve öğrencileri sunacak imkanlarımız bulunuyor” dedi.
Ayrıca HSCB bankasının Vefalılar Derneği amblemli kredi kartlarından derneği bir pay ayrıldığı belirtildi.


Vefa Lisesi Müdürü Dr. Sakin Öner

VEFA LİSESİ MÜDÜRÜ DR.SAKİN ÖNER: LİSENİZE SAHİP ÇIKIN

Vefa Lisesi Müdürü Dr. Sakin Öner"de konuşmasında halen hayatta 25 bin mezunu bulunan Vefa Lisesi"ne  sahip çıkılması gerektiğini belirterek “Türkiye Cumhuriyeti"nin ilk Türkçe eğitim veren sivil lisesi Vefa"dır.  Mülkiye"ye öğrenci yetiştirmek üzere kurulmuştur. Vefalılar Derneği"ni sivil toplum örgütlerinin lobisi haline getirelim.  Camiasına sahip çıkmayanlar tarihin sisleri arasında kaybolur. Lisenize sahip çıkın” dedi.
Dr.Sakin Öner konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Vefa Lisesi"nin İstanbul"daki 10 lise Türkiye"de ki 200 lise arasında önemli bir yeri vardır. Diğer okulların mezun ettiği öğrencilerin başarısı yüzde 30-40"larda dolaşırken Vefa mezunlarının üniversitesi başarısı yüzde 70-80"lerdedir. 19. Yüzyıldan 21. Yüzyıla çağdaş ve dinamik eğitim veriyoruz. Atatürk"ün ziyaret ettiği okulda çağdaş imkanları kullanarak mutimedya destekli eğitim yapıyoruz.

VEFA'NIN ÜNLÜ MEZUNLARI
Vefa Lisesi"nden halen hayat olan Ahmet Tan, Mehmet Sevigen, Berhan Şimşek, Şener Şen, Uğur Dündar, Müjdat Gezen, Sadettin Teksoy gibi ünlüler vardır. Eskiye bakarsak milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Reşat Nuri Güntekin, Faruk Nafiz Çamlıbel, Reşat Ekrem Koçu, eski Melle Eğitim bakanlarından Hasan Ali Yücel, Anıt Kabir"in mimarı Prof. Emin Onat Vefa Lisesi mezunlarıdır.


40 yıllıklar


40 yıllık Rıza Bankoğlu plaketini Hakki Baliç'ten aldı


40 yıllık Yavuz Demirkan plaketini Hakkı Baliç'ten aldı


40 yıllıklar


40 yıllıklar


25 yıllıklar


25 yıllıklar


Vefa'nın ilk bayan mezunları ve 25 yıllıklar


25 yıllıklar


Okul gezisi


Karavana kuyruğu


Pilav, et, sütlaç, ayranlı karavana ikramı


Abidin Alsancak, Özkan Altıntaş, Hacı, Özkan Ergin


Karavana yenildi


Sınıflar ziyaret edildi


Sıralarda nostalji yapıldı


Çay sohbetinde anılar tazelendi


Vefa amblemli promosyonlar alındı

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.