• BIST 9552.43
  • Altın 2485.243
  • Dolar 32.5068
  • Euro 34.8706
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 20 °C

Vefa borcunu ödemek için memleketine 5 yıldızlı otel yaptırdı

Vefa borcunu ödemek için memleketine 5 yıldızlı otel yaptırdı
Mardin'de yapımı süren ve önümüzdeki günlerde hizmete girecek 5 yıldızlı otelde tarih boyunca yaşayan medeniyetlerin izlerini barındıracak.

MARDİN- Pandemiye rağmen kendi memleketine 5 yıldızlı otel yaptıran Mardinli işadamı memleketine olan vefa borcunu yatırım yaparak ödemek istiyor. Taş ve ahşap işlemeleriyle göz dolduran ve yaklaşık 70 milyon liraya mal olan otelde 100'e yakın kişi istihdam edilecek.

Tarihi ve tescilli yapılarıyla açık hava müzesini andıran Mardin'de yapımı süren ve önümüzdeki günlerde hizmete girecek 5 yıldızlı otelde tarih boyunca yaşayan medeniyetlerin izlerini barındıracak. Daha önce İngiltere, Antalya, Muğla, Ankara ve İstanbul'da turizmi yatırımı yapan Mardinli işadamı Reşit Kılıç, başka turizm beldelerinden kendisine gelen yatırım tekliflerini redederek Mardin'e 5 yıldızlı otel yaptırdı.

mardin-otel.jpgTarihi ve kültürel varlıklarıyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Mardin'de turizm yatırımları hız kazanmaya başladı. Özellikle yerli turistlerin yoğun talep gösterdiği ve özellikle bahar aylarında konaklama sıkıntısının yaşandığı Mardin, ikinci 5 yıldızlı oteline kavuşuyor.

Tarih boyunca Sümer, Akad, Babil, Hitit, Asur, Urartu, Roma, Abbasi, Selçuklu ve Osmanlı gibi onlarca medeniyeti bünyesinde barındıran kente Mardinli işadamı Reşit Kılıç tarafından 130 odalı 270 yatak kapasiteli otelde 100’e yakın kişi istihdam edilecek. Önümüzdeki süreçte yan blokların da faaliyete geçmesi ile 390 oda ve 280 yakın kişi çalışacak.

Artuklu ilçesinde 13 Mart Mahallesi'nde önümüzdeki günlerde hizmet verecek otelde taş ve ahşap işlemleriyle tarih boyunca yaşayan medeniyetlerin izleri yer alıyor.

MEMLEKETİNE HİZMET ETMEYİ SEVEN BİR İŞADAMI

Doğup büyüdüğü memleketine vefa borcunu ödemek için daha önce de yatırım yaptığını ancak bu kez turizm alanında yatırım yaptığını anımsatan Reşit Kılıç, maddi boyutuna bakmaksızın memleketine duyduğu sevgi ve vefa nedeniyle bu işletmeyi hayata geçirdiğini dile getirdi.

"Mardin'e yatırım yapmayı, Mardinli hemşehrilerimize istihdam olanakları sağlamayı seviyorum. Bu memlekette göçü durdurmak adına hissemize düşen kısmı doldurabiliyorsak bizim için en önemlisi budur. Otelimizin diğer bölümlerini de hayata geçirdiğimiz zaman daha çok hemşehrimizi kendi memleketinde istihdam etmiş olacağız."dedi.

HER KATTA HER ODADA AYRI MOTİFLER

Raymar Otelleri genel Müdürü Tuncer Güven, ilk olarak Antalya’da ardından Ankara’da 5 yıldızlı otellerin ardından Mardin’de 5 yıldızlı otelin açılacağını söyledi.

Mardin’den Sonra Muğla, Ankara ve İngiltere de yatırımları devam otellerin bulunduğunu aktaran Güven, 2 yıl içinde bu otellerin tamamımı faal duruma geçeceğini kaydetti.

Medeniyetler kenti Mardin’de yapılacak otelin, tarih boyunca yaşayan medeniyetlerin izlerinin barındırılacağını kaydeden Güven, şöyle dedi:

"130 oda 270 yatak kapasiteli bir otel. 4 konferans salonu, 2 restoran, kafe gibi birçok sosyal donatıları bulunuyor. Mardin’de 20’e yakın medeniyet yaşamıştır. Bu medeniyetleri araştırdık. Bu medeniyetlerin bütün motiflerini otelimize yansıtmaya çalıştık. Her katta farklı bir medeniyetin motiflerini taşlarla yansıttık. Otelimizde bu yöreye ait Mardin taşlarını ve ahşap kullandık. İkisini birleştirerek farklı farklı motifler çıkarttık. Her katta, her odada farklı motifleri bulabilirsiniz. Aynı şekilde diğer sosyal alanlarda da farklı motifler mevcut. Bütün yaşamış medeniyetleri görebiliriz. Tarihi ve modirneteyi bir arada bulacağınız 5 yıldızlı otelimizde en kısa sürede misafirlerimizi ağırlamaktan onur duyacağız"

70 MİLYONA MAL OLDU

Yönetim kurulu başkanı Reşit Kılıç’ın Mardinli olması ve doğduğu kenti çok önemsinden dolayı bu otelin farklı bir öneminin bulunduğunu aktaran Tuncer, " Özellikle iş istihdamına da katkı bulunmak amacıyla böyle güzel bir tesis kazandırdı. Buradaki yatırımımız yaklaşık 70 milyon lira mal oldu. Bunu yanı sıra 100’e yakın kişi burada istihdam edilecek. Bunun yanı sıra çevreye de çok katkısı olacak. " ifadelerini kullandı.

ÖRNEK BİR İŞADAMI

Reşit Kılıç'ın yıllarca gurbetteki kazancını memleketine yatırıma dönüştürmesi örnek bir davranış olması açısından çok önemli. Burada diğer işadamlarına örnek olması ve her Mardinlinin büyük şehirlerdeki kazançlarını memleketlerinde yatırıma dönüştürmeleri Mardin'in kalkınması açısından önemli bir nokta.

Bu haber toplam 4366 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.