• BIST 12433.5
  • Altın 7293.88
  • Dolar 44.0648
  • Euro 51.3146
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara 2 °C
  • Antalya 11 °C

Vatandaş paraşütle atlıyor

Vatandaş paraşütle atlıyor
THK'nun Selçuk Havaalanı'ndaki Paraşüt Okulunda 300 lira karşılığında "sokaktaki vatandaş", pilot eşliğinde 10 bin feetten paraşütle atlıyor.

İZMİR - Türk Hava Kurumunun Selçuk Havaalanı'ndaki Paraşüt Okulunda 300 lira karşılığında "sokaktaki vatandaş", pilot eşliğinde 10 bin feetten paraşütle atlıyor.
Paraşüt öğretmeni ve tandem pilotu Sezai Çallı, eğitim merkezlerinde katkı paylı kurslar düzenlediklerini belirtti.
Hizmetler arasında tandem (iki kişiyle yapılan atlayış) atlayışının da yer aldığını kaydeden Çallı, "hiç paraşütü bilmeyenler, duyup gelenler oluyor. Önce 15 dakikalık bir brifing veriyoruz. Sonra 10 bin feetten önümüze bağlayarak atlayışlarını gerçekleştiriyoruz. Paraşütle aşağı iniyoruz. Böylece havacılığa ilk adımlarını atıyorlar" dedi.
Sezai Çallı, 16 yaşından gün alan herkesin tandem atlayışı yapabileceğini dile getirerek, üst yaş sınırının bulunmadığını ifade etti.
Her hafta sonu tandem atlayışı için 80-100 kişinin tesislere geldiğini kaydeden Çallı, bir atlayış yapan çoğu kişinin tekrar atlamak için baş vuruda bulunduğunu söyledi.
Sezai Çallı, her meslek grubundan insanların tandem atlayışı için kendilerine başvuruda bulunduğunu söyledi.
Çallı, "insanlar bize havacılığa olan sevgilerinden ve adrenalini en üst seviyede tutmak için geliyorlar" diye konuştu.
Atlayış sırasında uçuş emniyetini ön planda tuttuklarını anlatan Çallı, "bizim kontrolümüzde olmayan kişileri zaten yukarı çıkarmıyoruz. Atlayışın riski 10 binde 1, trafikte daha yoğun kazalar oluyor" dedi.
Paraşütçülüğün altyapısını da geliştirmeye çalıştıklarını ifade eden Sezai Çallı, yarışlara hazırlanan paraşütçülerin de tesiste çalışt ığını, 5 Eylül -13 Eylül günleri arasında Türkiye Paraşüt Şampiyonası'nın da aynı yerde düzenleneceğini bildirdi.
Konservatuvar mezunu 27 yaşındaki Onur Doğuç, 2006 yılından bu yana paraşütçülük yaptığını ve milli takıma çağırıldığını anlattı.
Paraşütçülüğü anlamak için bir kere atlayış yapmak gerektiğ ini söyleyen Doğuç, "adrenalini çok yüksek. Ortam ve arkadaşlıklarımız da çok güzel. Bir kere en büyük hissiyat özgürlük. Hiçbir aygıt kullanmadan uçuyor ve düşüyorsunuz" diye konuştu.
Öğretmenlik ve spikerlik yapan Yasemin Gezeroğlu da (26) paraşütçülükle çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.
Tandem atlayışı yapmak isteyenlerin 300 lira karşılığında profesyonel ekiple uçaktan atlayabileceği, paraşütle inerken görüntülenmeyi arzu edenlerin de 100 lira karşılığında havada kamerayla çekim yapan profesyonel ekibin görüntülerini elde edebileceği bildirildi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.