• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Vanlılar EMITT'ten mutlu ayrıldı

Vanlılar EMITT'ten mutlu ayrıldı
Van Valiliği ile Belediye Başkanlığı’nın öncülüğünde Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Tanıtım Fuarı'na (EMİTT) katılan turizmciler fuardan memnun ayrıldı.

Selahatttin Akdaş


İSTANBUL-İstanbul'da 14-17 Şubat tarihleri arasında düzenlenen ve Van Valiliği ile Belediye Başkanlığı’nın öncülüğünde Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Tanıtım Fuarı'na (EMİTT) katılan turizmciler fuardan memnun ayrıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılan ve 4 gün açık kalan fuara yerli ve yabancı 55 ülkeden 2500 firma katılmıştı. Van’ın da 5 nolu salonda yer aldığı fuar pazara günü saat:16.00’da sona erdi. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Tanıtım Fuarı'na (EMİTT) katılan Vanlı turizmciler de yaptıkları tanıtım ve görüşmelerden umutlu olduklarını, 2008 turizm sezonunun 2007’den daha iyi olacağını tahmin ettiklerini belirttiler. 

 

BAKAN
GÜNAY’DA, VAN STANDINI ZİYARET ETTİ…

Van standını başta Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay olmak üzere, İstanbul Valisi Muammer Güler, Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Çorum Valisi Mustafa Toprak, Rize Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, İstanbul Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Genel Başkanı Müjdat Çelik ve diğer ilçe dernek yöneticileri ziyaret etti. Yerli ve yabancı ziyaretçiler gibi İstanbul ve çevre illerde yaşayan Vanlı’ların da ziyaret ettiği standa fuarın açık olduğu 4 günlük süre içinde Van Valiliği tarafından 3 dilde hazırlanan broşürlerle birlikte Van Belediye Başkanlığı tarafından özel olarak pişirilen 5 bin adet tandır (lavaş) ekmeği, 100 kilo otlu peynir, 50 kilo Van cacığı, 50 kilo bal, 20 kilo tereyağı, 5 kilo kaymak ile 100 adet tarihi mekanların işlendiği porselen tabak ve kupa bardak protokol ve ziyaretçilere verildi.  Ayrıca bu yıl ilk kez fuara katılan turizmci ve tur operatörlerine sabah kahvaltısı ikramı yapılırken, yine bu yıl ilk kez canlı Van Kedisi getirtilerek, canavar maketi ve Van’ın tarihi ve doğal güzelliklerinin yer aldığı büyük boy posterler ve tanıtım CD’leri de standa gelen ziyaretçi ve misafirlere verildi.

 



YABANCI ÜLKE TEMSİLCİLERİNE VAN ANLATILDI…

Van standını ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçilerin dışında Gevaş İlçe Kaymakamı Tahsin Aksu, Van Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sinan Bağlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İzzet Kütükoğlu, Vanlı turizm işletmelerin temsilcileriyle birlikte yerli ve yabancı ülkelerin stantları ziyaret edilerek, Valilik ve Belediye tarafından bastırılan Türkçe, İngilizce ve Farsça kitapçık, CD ve broşürlerle tanıtım yapıldı. Kentin tarihi ve turistik değerleri anlatılarak Van’a davet edildi. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Tanıtım Fuarı'na (EMİTT) katılan ve memnun ayrılan turizmciler, 2008 turizm sezonu öncesi umutlu olduklarını belirterek, şunları söylediler.

 



“VAN, ÖNEMLİ TURİZM POTANSİYELİNE SAHİP”

Van’ın turizm açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade Gevaş Kaymakamı Tahsin Aksu, en önemli eksiğinin ise tanıtım olduğunu söyledi. 7 bin yıllık tarihi olan Van’ın dünyaya tanıtılmasında EMİTT gibi uluslar arası fuarların önemli bir fırsat  olduğunu vurgulayan Aksu, Valiliğin öncülüğünde fuara katılan turizmcilerin de bu fırsatı değerlendirdiğine inandığını söyledi. Aksu “Valiliğimiz öncülüğünde, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odamız, otellerimizin yetkilileri ve turizm temsilcilerimizle bir sinerji oluşturarak 4 gün boyunca ilimizin turizm potansiyelini yerli ve yabancı turizm temsilcilerine ve standımızı ziyaret eden misafirlerimize dilimiz döndüğünce anlatmaya çalıştık. Özellikle yerli tur operatörlerimizle yaptığımız görüşmelerde Van’ın güvenli bir kent olduğunu, tesis yönünden de ihtiyaca cevap verebilecek bir potansiyelin olduğunu, rahatlıkla da ilimize turlar düzenleyebileceklerini kendilerine ifade ettik. Ayrıca komşu ülkemiz olan ve yılda yaklaşık 5 bin turisti ağırladığımız İran’ın turizm temsilcileriyle de turizmcilerimizin de katıldığı geniş kapsamlı bir toplantı yaptık. Kısacası İstanbul’daki EMİTT Fuarı’nda Van’ın tanıtımı için çok faydalı geçtiğini, hedef kitlemize ulaştığımızı söyleyebilirim. EMİTT’e yaptığımız tanıtım ve görüşmelerden sonra 2008 turizm sezonunun Van adına çok güzel geçeceğine inanıyorum” dedi.




“BELEDİYE’NİN TANITIM VE KÜLTÜR HİZMETLERİ DEVAM EDECEKTİR”

Van Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sinan Bağlı’da, son 3 yıl içinde 7. kez katıldıkları fuarda Van’ın tanıtımını yapmaya çalıştıklarını belirterek, Van Belediyesi’nin turizme büyük önem verdiğini söyledi. Bağlı “Van Valiliği ve turizmcilerle birlikte katıldığımız  EMİTT fuarında görüştüğümüz turizm sektör temsilcileri ve yabancı ülke temsilcilerine ilimizi anlatarak, Van’ın basında yer aldığının aksine çok güvenli bir il olduğunu vurgulamaya çalıştık. Van Belediyesi’nin ilimizin turizm, ticari, ekonomik ve kültürel tanıtımında birçok çalışması bulunmaktadır. İlimizin turizminin tanıtılması için fuarların önemine binaen katıldığımız bu fuar çok faydalı geçmiştir. Bunun dışında ilimizin sahip olduğu çok zengin mutfak kültürünün ve el sanatlarının tanıtımı amacı ile de mutfak ürünleri ve el sanatları özellikle kilim, savat-gümüş işlemeciliği konusunda da birçok fuarlara katıldık. Yurtiçi ve yurtdışındaki bu tür tanıtım ve kültürel hizmetlerimiz sayın belediye başkanımızın talimat ve destekleriyle her zaman devam edecektir ”

 




“EMİTTE YAPILAN TANITIMLAR VAN’IN TURİZMİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK”

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Hakan Emekçi’de yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Van’ı tanıtmak amacıyla katılmış olduğumuz EMİTT 2008 Uluslararası turizm fuarında ilimizi üst düzey olarak turizmcilerle birlikte iyi bir tanıtım yaptığımıza inanıyorum. Her fuar sonunda olduğu gibi bu yılki fuarda da doğal olarak tespitli eksiklerimiz bulunmakta, fakat bir sonraki fuarlara bu eksiklikleri tamamlayarak geleceğimize inanıyorum. Çünkü bizler her yıl eksikleri üst makamlara iletir ve bazen de sonuç alamazken, bu yıl sayın valimiz, sayın belediye başkanımız ve Vatso heyeti olarak fuara katılmamız bundan sonraki fuarlarda daha iyi tanıtım yapacağımıza inanıyorum. EMİTT Fuarı’nın açılış ve katılım bazında çok iyi geçtiğine inanıyorum. Van standına misafir ve ziyaretçilerin ilgisi son derece güzeldi. Turizm firmalarımızın hedef firmalarla görüşmeler yapmaları da önümüzdeki sezon turizm potansiyelimize ciddi katkılar sağlayacağına inanıyorum. Fuarda yaptığımız tanıtımların Van’ın turizmde hakkettiği yere geleceğine inanıyorum”

 



“FUARDA ZENGİNLİKLERİMİZİ İYİ TANITTIK”

EMIT Fuarı’nın Van’ın tanıtımı açısından çok faydalı olduğunu belirten Turizm ve Kültür Müdürü İzzet Kütükoğlu, bir değerlendirme yaptı. Kütükoğlu ”Van Valiliği ve Belediye Başkanlığımızın öncülüğünde turizmcilerle birlikte dünyanın en büyük fuarları olarak gösterilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Tanıtım Fuarı'na (EMİTT) bir bütün olarak katıldık. Geçen yıllara oranla 30 metre karelik bir stantla bu fuara katılmıştık, bu yıl yüzde 100 artırarak 60 metre karede katılmış olduk. Ayrıca diğer etkinliklerimizi bu yıl daha da zenginleştirdik. Van’ın kedisini, canavarını ve diğer tanıtım materyallerimizi tanıtma imkanı bulduk. Bir diğer önemli etkinlik ise Van’ın kahvaltısını turizm şirket temsilcilerine, ve tur operatörlerine kahvaltının tanıtımını yaptık. Bu kahvaltının en önemli ayağında ise misafirlerimize birebir Van anlatıldı. Bu da Van için çok önemli bir etkinlik oldu. Bunu önümüzdeki yıllar biraz daha büyüterek devam ettireceğiz. Yaptığımız tanıtımlarla hedefimize ulaştığımıza inanıyorum. En önemlisi ise Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz, Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri burada bulundular. Fuarda tam bir bütünlük sağlandı. Hepimiz burada Van’ı tanıtmaya çalıştık. Onun için bu bakımdan da çok önemli bir aşamaya getirdik. Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız önümüzdeki yıl daha geniş bir mekanda tanıtım yapmamız için büyük bir stand tutmak için girişimlerde bulundular. EMIT Fuarı 2008 turizm sezonu öncesi Van’ın tanıtımı açısından son derece faydalı geçtiğine inanıyorum. Emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 



“KAHVALTI KÜLTÜRÜMÜZ VAN İÇİN BİR ŞANSTIR”

Van Kahvaltı Kültür Sarayı İşletmecisi (Bak Hele Bak) Yusuf Konak:

‘Bak hele bak’ lakaplı işletmeci Yusuf Konak’ta yaptığı değerlendirmede: “İlimizin tanıtılması amacıyla katıldığımız EMİTT Fuarı’nın iyi bir şans olduğuna inanıyorum. Yerli ve yabancı turizmcilerin katıldığı fuarda yaptığımız tanıtımlarla, hedefimize de ulaştığımıza inanıyorum. Bizde elimizden geldiğince Van’ımızın kahvaltı kültürünü ve diğer güzelliklerini tanıtmaya çalıştık. Kahvaltı Van’ın tanıtımı için bir şanstır. Van Belediye Başkanımız Burhan Yenigün’de, bu yıl fuara katılan tur operatörlerine ve turizm temsilcilerine bir kahvaltı vererek bu kültürümüzü tanıtmış oldu. Biz  turizmciler olarak 2008 yılından umutluyuz. Çünkü Van turizmde hakkettiği yerde değil. Yaptığımız tanıtımlarla bu yılın önceki yıllara oranla daha iyi geçeceğine inanıyorum. Kahvaltı kültürünün tanıtılmasına katkı sağlayan Belediye Başkanımız Burhan Yenigün ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Sinan Bağlı ve ekibine teşekkür ediyorum”

 

“TURİSTLERİN VAN’A GELMESİ İÇİN TANITIMLAR YAPTIK”

Akdamar Oteli Genel Müdürü Mustafa Kantarcıoğlu’da Van Valiliği ve Belediye Başkanlığı’nın öncülüğünde katıldıkları fuarın turizm sezonu öncesi çok önemli olduğunu ve yaptıkları görüşmelerde yeni sezon için Van’ı tanıtma fırsatı bularak, yerli ve yabancı turistlerin Van’a gelmeleri konusunda görüşmeler yaptıklarını söyledi.  Kantarcıoğlu “Birçok ile göre turizm potansiyelinin çok daha fazla olduğu Van ilimizin bu potansiyelinin ön plana çıkarılmasında kullanılan yöntemlerden en iyisi ve etkilisi şüphesiz birebir görüşmelerle olan tanıtımlardır. Bu bağlamda ulusal ve uluslar arası fuarların önemi yadsınamaz. EMİTT turizm fuarı da uluslararası tanıtım için Van ili için bulunmaz bir fırsattır. Bu fırsatı biz özel teşebbüsler olarak en iyi şekilde değerlendirdiğimizi düşünüyoruz. 2008 EMİTT fuarı sayesinde birçok seyahat acentesi gerek yurtiçi gerekse de yurtdışı tur operatörleri Van’ı ve Van halkını, kültürünü daha yakından tanımış oldular. Bu fuara katılmamıza öncülük yapan ve yardımları olan  başta Van Valiliği, Belediye Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’müze, Van Ticaret ve Sanayi Odamıza, teşekkür ediyor, bu tarz çalışmaların yurtiçinde ve de özellikle yurtdışında artarak devamını dileriz”

 

“EMİT GİBİ FUARLARA KATILMAK BİR ŞANSTIR”

Haldi Turizm Seyahat Acente Temsilcisi Murat Beyaz:

“Van olarak böyle uluslar arası fuarlarda bulunmak bizler için bir şanstır. Bu tür fuarlarda ilimizin tarihini, kültürünü, konukseverliliğimizi en iyi şekilde tanıtmalıyız. Özelde EMİTT Fuarı’nı ele aldığımızda ise Van standı olarak elde mevcut olan fırsatları değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Bu fuarda önemli olan Van’ı tanıtmaktı. Böylesi büyük organizasyonların Van’da da sıklıkla gerçekleşmesi veya gerçekleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum”

 

“TUR OPERATÖRLERİNE VANGÖLÜ HAVZASINA TURLAR DÜZENLEMELERİNİ ÖNERDİK”

Ayanis Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir’de “Fuarlara katılırken tek amacımız Van’ı nasıl daha iyi tanıtırız onun çabası içindeyiz. 4 gün boyunca turizm seyahat acente temsilcileriyle yaptığımız görüşmelerde güvenlik açısından hiçbir sorun olmayan Vangölü Havzası’na kültür turları düzenlenmesini tavsiye ettik. Van Valiliği ve Van Belediye Başkanlığı’nın öncülüğünde bu fuara katılarak yaptığımız tanıtım faaliyetlerle hedefimize ulaştığımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.