• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Van'ın tanıtım atağı sürüyor

Van'ın tanıtım atağı sürüyor
İstanbul’da 12. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMİTT) katılan Vanlı turizmcilerin tanıtım atağı sürüyor.

Selahattin Akdaş


İSTANBUL- İstanbul’da 12. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMİTT) katılan Vanlı turizmcilerin tanıtım atağı sürüyor. Fuar alanında bulunan turizmciler Van standında ilin tanıtımını yapmaya devam ederken, Gevaş İlçe Kaymakamı Tahsin Aksu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İzzet Kütükoğlu, Ayanis Turizm Sahibi Abdullah Tunçdemir, Merit Şahmaran Oteli Genel Müdürü Mustafa Oksuz, Haldi Turizm Sahibi Murat Beyaz ve Fatma Altay ile birlikte yabancı ve turizm şirketlerin bulunduğu stantları ziyaret ettiler.



Aksu ve beraberindeki heyetle birlikte ilk olarak daha önce Van standını ziyaret eden Samsun, Konya, Karabük, Bursa illeri ile Şarköy İlçe Kaymakamlığına aide-i ziyarette bulundular. Kaymakam Aksu bu yıl Van Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sinan Bağlı tarafından getirtilen Van Kedisiyle birlikte İran, Fas, Almanya, Suriye, Yunanistan, Çin gibi ülkelerle birlikte, yerli turizm şirketlerinin bulunduğu stantları ziyaret etti.



Aksu ziyaret ettiği yabancı ülke ve turizm şirketlerinin stant yetkililerine Van ile ilgili tanıtım CD ve broşürlerini verdi. Türkiye’de yerli ve yabancı turistlere turlar düzenleyen CNN Tours ve Ets gibi önemli turizm şirketlerini de ziyaret Aksu, şirket yetkililerine Van’a turlar düzenlenmesini tavsiye etti. CNN Tours Turizm Şirketi Kültür Turlar Müdürü Ferdin Ercan, Acenteler Müdürü Bülent Karakoç’la bir süre sohbet eden Gevaş İlçe Kaymakamı Tahsin Aksu, Van’ın tarihi ve doğal güzellikleri olan bir kent olduğunu, ancak güneydoğuda yaşanan olaylardan dolayı da yabancı turistlerin gelmede tereddüt yaşadığını söyledi.

 



ŞİRKETLER VAN’IN GÜVENLİ İL OLDUĞUNU GÖSTERMEK İÇİN MUTLAKA TURLAR DÜZENLEMELİ…

Doğu ve Güneydoğu illeri içinde en güvenli kentin Van  olduğuna işaret eden Aksu, yabancı turistlerin Van’a gelmesi için de turizm şirketlerine büyük görev düştüğünü belirtti. Turizm şirketlerinin Van’ın güvenli bir il olduğunu göstermek için mutlaka turlar düzenlemesini isteyen Aksu “Van’da birçok medeniyetin izlerini bulmak mümkün. Bunların başında tarihi Akdamar Kilisesi, Van Kalesi, Hoşap Kalesi, Mimar Sinan’ın doğuda bulunan tek eseri olan Hüsrevpaşa Camii ve Külliyesi, Muradiye Şelalesi ile  Nisan-Temmuz aylarında Erciş ilçesinde yaşanan İnci Kefali balığı göçü gibi tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri olan bir ilimiz. Ayrıca su sporları ve kayağın yapıldığı tesislerde mevcut. Yabancı turistler güneydoğuya gelmede güvenlik konusunda tereddüt yaşıyorlarsa turizm şirketlerimize büyük görev düşüyor. Turizm şirketlerimiz güneyden yabancı turistleri getirmede sıkıntı yaşıyorlarsa Trabzon-Kars güzergahından Van’a doğru 3-4 veya 10-12 günlük turlar düzenleyebilirler. Çünkü buralar da şimdiye kadar  güvenlik konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmamıştır. Van’a gelecek turistler karayolu, havayolu, demiryolu gibi ulaşımlardan faydalanabilirler. Sadece Van’a her gün İstanbul, Antalya, Ankara ve İzmir gibi illerden bağlantılı olarak 8 uçak karşılıklı sefer yapıyor. Kısacası Van bölgenin en güvenli illerinden birisidir diyebiliriz”

 



“VAN’IN GÜVENLİ ŞEHİR OLDUĞU TURİZM ŞİRKETLERİNE ANLATILMALI”

CNN Tours Turizm Şirketi Kültür Turlar Müdürü Ferdin Ercan’da Van’a bu yıl yabancı turistleri getirmeyi planladıklarını ancak Diyarbakır ve K. Irak’ta yaşanan olayların turların iptal olmasına neden olduğundan yakındı. Ercan, Van’ın en büyük sıkıntısının güvenli bir il olmasının yeterince turizm şirketleri tarafından bilinmemesine bağlayarak, “Van’daki turizm temsilcileri ve yetkililer bunları bizlerle paylaşmalılar. Çünkü basında çıkan olumsuz bir haber daha önce Van’a ve diğer doğu illerine rezervasyon yapan yabancı turistler hemen gezi programlarını iptal ediyorlar. Benim düşüncem Van’ın en büyük eksikliği iyi tanıtılmamasından kaynaklanıyor. Van’daki yetkililer Nisan veya Mayıs ayında Türkiye’deki turizm şirket temsilcilerinin üst düzey yetkililerini Van’a davet ederlerse bunun önümüzdeki turizm sezonunda çok büyük katkısı olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

Kaymakam Aksu CNN Tours Turizm Şirketi Kültür Turlar Müdürü Ferdin Ercan’ın turizm şirket yetkililerini Van’da ağırlamaktan memnuniyet duyacağını, böyle bir programı yapmak içinde çalışma yapacağını söyledi. Aksu, şirket yetkililerine Van’ın tanıtım broşürlerinin olduğu çantayı verdikten sonra buradan ayrıldı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.